Bloggers

Frank Meeuwsen

Frank Meeuwsen is een onafhankelijk digitaal strateeg in zijn bedrijf The Incredible Adventure starts here... en oprichter van de website Lifehacking.nl. Tevens is hij voor Evernote de Nederlandse ambassadeur Zakelijk Gebruik.

Frank gelooft sterk in Getting Things Done. Nu nog het in de praktijk zien te houden. Je vindt hem vooral op Twitter en Google+.

Lub Snoek

Lub Snoek

Dat kan makkelijker.

Janine Sterenborg

Janine is freelance journalist, (web)redacteur en (SEO)tekstschrijver. Ze heeft de website Nordic Vibes opgericht omdat ze nergens al het moois uit Scandinavië op één plek kon vinden. Op haar eigen website JanineSchrijft vind je artikelen en persoonlijke blogs. Momenteel reist ze plaatsonafhankelijk door, inderdaad, Scandinavië.

Redactie Lifehacking

Redactie Lifehacking

Lifehacking.nl gaat over slimmer werken en slimmer leven. Diverse auteurs schrijven over het snijvlak van kennismanagement, persoonlijke ontwikkeling, timemanagement en digitale innovaties. Lifehacking organiseert regelmatig activiteiten en we geven workshops, brainjams en lezingen over lifehacking-gerelateerde onderwerpen.

Chwhynny Overbeeke

Arjan Broere

Arjan schrijft niet meer voor Lifehacking. Kijk voor recente blogs op arjanbroere.com

Taco Oosterkamp

Taco Oosterkamp is één van de mede-oprichters van Lifehacking.nl en de Nederlandse expert in tijd vrijmaken.

Nadat hij jarenlang het gezicht van Getting Things Done in Nederland was, traint en coacht hij tegenwoordig vooral ondernemers en managers om heel veel tijd vrij te maken voor belangrijke dingen, zoals strategie, innovatie en groei. Dat doet hij samen met collega-expert Marleen Kruyswijk in hun bedrijf Fridays Off!®. Op zijn website kun je ook zijn gratis e-book downloaden.

Taco spreekt regelmatig op allerlei seminars, conferenties en teamdagen en schrijft artikelen, boeken en columns.

David Kers

David Kers

Gastauteur

Lifehacking.nl verwelkomt alle interessante artikelen die bij ons platform passen. Wil je ook een gastartikel schrijven? Neem dan contact met ons op!

Patrick Mackaaij

Patrick Mackaaij deelt als blogger hier en op zijn weblog Eenmanierom.nl kennis over slimmer werken, timemanagement en Getting Things Done. Neem contact op met patrick@eenmanierom.nl als je efficiënter wilt werken of als je op basis van opbouwende kritiek de gebruikservaring van je product of dienst wilt optimaliseren.

Volg Patrick op Twitter, LinkedIn, Google+ of Facebook.

Patrick Loonstra

Patrick werkt voor zichzelf en helpt bedrijven, producten en services aan Branding & Design. Dit door de liefde voor vorm, design, strategie en de digitale wereld te combineren.

Verder vooral bekend van buxx.nl, Twitter, G+, van Dribbble en natuurlijk Lifehacking.nl

Freerk Terpstra

Na mijn hbo bachelor communicatie (Inholland) heb ik communicatiewetenschap aan de UvA gestudeerd. Mijn bachelorscriptie bij Inholland ging over Het Nieuwe Werken en de mogelijkheid om online samen te werken in een virtuele organisatie. Bij de UvA ging mijn thesis over sociale media en de kansen voor bedrijven om dit goed in te zetten. Inmiddels werk ik als consultant bij Rapid Circle. Ik geef advies op het gebied van interne communicatie, met voornamelijk op het inzetten van online tools om de interne communicatie te verbeteren. Wij gebruiken daar Office 365 voor, met een belangrijke rol Sharepoint Online en Yammer.

De vrije tijd wordt gevuld met hardlopen, basketballen en het kijken van documentaires.

Volg me op Twitter en Google+.
Ik kan één kaarttruc

Jerre Lubberts

Jerre Lubberts gelooft heilig dat 'werken' veel leuker en beter kan en vaak moet. Het is zijn passie hierbij te helpen. Hij deelt graag zijn kennis o.a. via spreekbeurten, artikelen en bijvoorbeeld in deze gratis webinars: http://www.academyofminds.com/training-workshop/gratis-webinars/
Jerre werkt als adviseur en verandermanager bij World of Minds. Dit bedrijf richt zich op het versterken van de 'denk- en doe-kracht' van mensen, teams en organisaties. Niet alleen om tijd en geld te besparen maar ook om te helpen sneller in te spelen op veranderingen en het werkplezier te vergroten. Door invoering van 'Slimmer Werken, Niet Harder' en door (denk)sessies te ondersteunen met een ervaren moderator en ‘livemindmapper’. Een sessie kan een vergadering, strategie-, brainstorm- of kennis-bijeenkomst zijn, maar ook een project start-up of een paneldiscussie tijdens een congres.
Zo heeft Jerre in teamverband geholpen een methode te ontwikkelen om met de inzet van 'visueel denken' moorden op te lossen, een regering te formeren, een dashboard te maken voor een Minister President en een kennismanagement 'best practice' voor een energie bedrijf wereldwijd in te voeren. Hij heeft diverse bedrijven (mede) opgericht waaronder BSO/Management Support Breda, Origin Desktop Outsourcing, InterimIC, de DHZ monitor, aHa!Coaching en World of Minds.
Jerre zet graag een lekker kopje koffie of thee voor je tijdens een goed gesprek aan de bar in het Hypershifterslab waar geëxperimenteerd wordt met nieuwe werkvormen, hij sessies faciliteert, (startende) ondernemers adviseert en ook trainingen geeft vanuit Academy of Minds.

Niels Gouman

Volgens Niels is tijd het enige écht schaarse in de wereld. Vandaar dat hij, met zijn bedrijf 'Strategisch Lui', de uitdaging aangaat om een tijdrevolutie te ontketenen!

Nooit meer een tijdbesparende tip van Niels missen? Abonneer je dan nu, net als meer dan 3000 anderen, ook op: Hét Slimmer Werken eZine!

Stefan Knapen

Stefan Knapen (1990) is een Geneeskunde student in Groningen, blogger en iemand die internet leuk vindt. Verder geeft Stefan training in Slimmer werken, maar dan voor studenten. Stefan blogt in het Engels over studeren op zijn website. Volg Stefan ook op Twitter!

Martijn Engler

“Iedere Zelfstandig Professional helpen naar €100.000,-… met 90% vrije tijd!”

Samen met Niels Gouman ben ik aan de slag gegaan om de missie van Strategisch Lui waar te maken. De missie die je hier boven al zag staan: “Iedere Zelfstandig Professional helpen naar €100.000,-… met 90% vrije tijd!”

We hebben natuurlijk allerlei ideeën om dit aan te pakken. De twee belangrijkste, die je nu gelijk kunt checken:

De website, voor als je gewoon eens wilt kijken (https://strategischlui.nl/)
Het Slimmer Werken eZine, om kennis te maken met ons (http://slimmerwerkenezine.nl/)

Elvira van Noort

Elvira van Noort

Eigenaar EvN Media | trainer en docent in digitale journalistiek, media onderzoeker en veelzijdige wijsneus | meer op LinkedIn

Joost Plattel

Joost Plattel is de co-founder van de Quantified Self Community in Nederland en Europa. Daarnaast is hij is samen met 4 andere studenten ondernemer met De Padvnders, die helpen je opweg met slimmer werken. Joost is ook te vinden op twitter en LinkedIn.

Jacco van der Pol

Mijn naam is Jacco van der Pol. Al zo lang ik leef is vrijheid mijn hoogste waarde. Die drang naar vrijheid deed mij op mijn 26e starten als ondernemer. Als (mede) oprichter van Q.I.M.S., later ManualMaster , leerde ik risico's te nemen, tegenslag te overwinnen en mijn hart te volgen. Ik koos voor vrijheid om alles te doen wat ik interessant vind en heb zodoende gewerkt als softwareontwikkelaar, teamleider, technisch directeur, trainer, trainingsacteur en NLP coach.

Ik ben mateloos geïnteresseerd in menselijke drijfveren en potentieel, onverbeterlijk optimistisch en een meedogenloos volhouder.

Onlangs ben ik geëmigreerd naar Zweden. Een spannend avontuur met een heel verhaal wat er aan vooraf ging. Dit is te vinden op mijn blog.

Jos v.d. Voort v.d. Kleij

Ik help mensen die vastlopen in hun werk of hun carrière. Ik ben NOBCO Beroepscoach, Gingermood Coach en NVvA Arbeidsdeskundige en de auteur van de columns op mijn eigen blog. Ik ben gespecialiseerd in het coachen en trainen van mensen met loopbaanvragen en mensen die efficiënter en productiever willen werken. Ook ben ik een van de weinige coaches in Nederland die ervaring heeft met het coachen van mensen met extreem uitstelgedrag. Ik ben ook de initiatiefnemer van www.leerslimmerwerken.nl. Op deze online leeromgeving kun je betaalbare online cursussen aanschaffen op het gebied van Slimmer Werken, Productiviteit, Time Management en Uitstelgedrag. Je kunt je met mij verbinden op LinkedIn, Twitter en Facebook.

Bertine Zoon

Voor iedereen die met (meer) plezier wil werken verzorgt Bertine vanuit Zoo'n Training als ZZP-er sprankelende workshops en individuele coaching binnen bedrijven en voor particulieren rondom de thema's organiseren, plannen, persoonlijke effectiviteit en e-mail. 'Het is fantastisch dat de deelnemers vaak met een aantal kleine inzichten grote stappen kunnen maken'. Ook jij kunt 'Zoo'n' stap maken door met meer overzicht, minder stress en meer rust in het hoofd je werkomgeving en je werkzaamheden te plannen en te organiseren…! Inspiratie om meteen mee aan de slag te gaan kun je vinden op haar website www.zoontraining.nl, door je daar aan te melden voor de nieuwsbrief of volg haar op Facebook: ZoonTraining.

Arjan Zuidhof

Arjan Zuidhof geeft als productiviteitscoach drukbezette professionals weer laserfocus. Hierdoor krijgen zij meer impact in hun werk en meer rust in hun leven. Kijk op arjanzuidhof.nl en vraag een gratis ebook aan met waardevolle tips of start de eveneens gratis 10-daagse audiocursus "de 5 sleutels voor overzicht en rust in je werk"!

Renaat Toppets

Zijn 'hello world' op het internet dateert alweer van 1996 en sindsdien is hij niet meer uitgelogd. Gepassioneerd door alles rond productiviteit, GTD, mindmapping, lifehacking, coaching, leadership, cloud computing en meer van die hippe termen die online te vinden zijn. Als IT-manager integreert hij zowel methodologie als web 2.0 binnen de bedrijfsomgeving. Renaat vind je op Twitter en Google+.

Klaas Kooistra

Klaas Kooistra is student Bedrijfskunde aan de VU. Naast zijn opleiding is hij actief op Twitter en op zijn eigen blog. Schrijft voornamelijk over Gadgets en hacks voor je computer en mobiele telefoon.

Bert Plat

Bert Plat is freelance IT architect, Lean consultant en time management trainer, en zit zo mooi in het midden van People, Purpose en Process. Zijn doel is om mensen en organisaties efficiënter en effectiever te maken, zodat je met aandacht bezig kunt zijn met de dingen die belangrijk voor je zijn. Voor Lifehacking.nl focust hij zich daarom op kleine praktische dingen die je leven makkelijker maken.

Partner redactie

Partner redactie

Onze Partner-redactie levert redactionele diensten aan commerciële partners van Reshift. Artikelen die door deze redactie geschreven zijn, herken ej aan het lichtblauwe Partner-label. De Partner-redactie opereert gescheiden van de reguliere Reshift-redacties, zodat de redactionele onafhankelijkheid van deze laatste groep gegarandeerd blijft.

De Partner-redactie maakt artikelen die aansluiten bij de interesses van de lezers/bezoekers van de verschillende titels van Reshift. Daarbij wordt - onder meer - gebruikgemaakt van informatiebronnen bij de commerciële partners. De onderwerpkeuze en de inhoud van dergelijke artikelen komen tot stand in overleg met deze partners. Reshift vindt het belangrijk dat deze artikelen duidelijk herkenbaar voor u zijn. Inderdaad, vandaar het Partner-logo.

Martijn Bloksma

Race car driver & content strateeg bij Brand New Journey Hij schrijft over bloggen, social media en productiviteit. Zoals over 5 snelle tips voor meer productiviteit.

Welmoed Verhagen

Welmoed Verhagen is LinkedIn expert & trainer, lifehacker en trainer in het slimmer omgaan met uitstelgedrag. Welmoed houdt van mooie schrijfboekjes en van zeezeilen, schrijft mee aan de Psychologie Scheurkalender en werkt voor Zinweb. Meer over Welmoed? Bekijk de website van Welmoed Verhagen Training & Advies of haar LinkedIn-profiel.

Joeke-Remkus de Vries

Joeke-Remkus de Vries haalt veel inspiratie uit de veelzijdigheid van Leonardo Da Vinci en is WordPress specialist en trainer in Time & Mind Management en Project-Management.
Je kunt hem ook op Twitter vinden.

Annemieke Nieborg

Freelance tekstschrijver. Opdrachtgevers: Flow magazine, Lifehacking.nl, the New York Post, Wirtschafts Nachrichten, New York Newsday en Die Zeit.

Eigenaar van 4 webwinkels: www.sparkleshop.nl (trouwringen en gepersonaliseerde sieraden) www.lifehackingshop.nl (boeken over bekend onderwerp) www.schaats-specialist.nl & http://www.etsy.com/shop/FriendlyIpadStand (de vriendelijke houten ipad stand)

Bert Verdonck

Bert Verdonck is een LinkedIn expert, inventieve lifehacker en keynote speaker. Hij is tevens een Certified LinkedIn Trainer, oprichter van Genius Shortcuts en co-auteur van de international bestseller "Hoe LinkedIn nu ECHT gebruiken", van "Your Book in 100 Days" en van "The Wealth Garden". Daarnaast is Bert mede-initiatiefnemer van Generous Networkers. “Geniet elke dag!” is zijn levensmotto.

Patty Golsteijn

Patty Golsteijn leert je als zelfstandig professional hoe te kappen met alle crap in je werk en je leven. Ze runt haar hele business online vanuit New York. Lees verder op minimalswitch.nl.

Jelle Mostert

Jelle (1985) is oprichter van Jij Bent Een Superheld, studeerde Neurowetenschappen in Utrecht en specialiseerde zich de laatste jaren in alles wat met de hersenen te maken heeft. Op dit moment begeleid hij (internet)ondernemers om persoonlijk productiever te worden, zodat ze supersnel hun onderneming kunnen uitbouwen en laten groeien. Volg Jelle via: Facebook, @jijbentsuper op Twitter of Google+.

Elmar Rekers

Peter Joosten

Op zijn blog projectleven.nl schrijft Peter over 'quantified self ' en biohacking '. Hij noemt zichzelf een "menselijk proefkonijn". Volg Peter op Twitter, Linkedin of Google+.

Jelle Hermus

Oprichter van soChicken, een platform met praktische tips voor een fijn & gelukkig leven. Jelle maakt een geweldig leven graag zo simpel mogelijk. Hij is gepassioneerd over vooruitgang, reizen, technologie en appeltaart.

Jelle Peterse

Jelle Peterse

Jelle schrijft voor Lifehacking.nl, MacWorld.nl en Computer!Totaal. Verder is hij professioneel OV-reiziger, is hij vaak in de bioscoop te vinden, en eet hij graag bij Smullers. Ook schrijft hij graag zijn ergernissen van zich af op zijn film-blog SuperAwesomeMovieReviews.wordpress.com

Mark Gamble

Annemarie Korevaar

Annemarie Korevaar werkt als eindredacteur bij Computer Idee. Komt met een fulltime baan, een puberzoon en een huishouden structureel tijd te kort. Lifehacking is dus essentieel.

Wout van den Dool

Geïnteresseerd in tech, gadgets, reizen en fotografie, Apple gebruiker en Lifestreamen/ Lifehacking fanaat. Steeds op zoek naar kleine hacks die het leven aangenaam maken. Eigenaar van het blog lifestreamen waar meer artikelen zijn te vinden. Via twitter te volgen @wout.

Marleen Kruyswijk

Marleen Kruyswijk werkt als senior trainer en coach bij Extreem Productief. Samen met Taco Oosterkamp verzorgt zij het Extreem Productief Programma waarin ze ondernemers en managers helpt om tijd vrij te maken voor belangrijke dingen. Nieuwe ideeën, inspirerende mensen en verre oorden doen haar hart sneller kloppen. Ze houdt ervan om opgedane inspiratie verder te vertellen, vooral als het gaat over productiviteit, persoonlijkheid, gedragsverandering en over hoe je brein in elkaar zit. Ze doet dat onder andere door te schrijven op verschillende blogs.

Tijs Hofmans

Dennis Rijnvis

Dennis Rijnvis

Dennis Rijnvis (35) is journalist voor onder meer de Volkskrant, Nu.nl, Quest en Psychologie Magazine. In 2013 debuteerde hij als schrijver met de spannende roman Savelsbos. Op zijn blog Schrijfvis.nl geeft hij tips over schrijven, pitchen en publiceren.

Ramon Wieleman

Ramon Wieleman is de bedenker van de Bendoo Box (www.bendoobox.nl) en community manager van de NLJUG (www.nljug.org) en Vives Magazine (www.vives.nl). Hij is een echte gadget-nerd, die altijd op zoek is naar de nieuwste technische snufjes. Dankzij zijn extreem korte spanningsboog is hij constant op zoek naar lifehacks om “lange” taken in te korten. Volg Ramon op Twitter: @r_wieleman

Advertorial

Lifehacking.nl werkt met vrijwilligers en is een stichting in oprichting. Omdat we toch kosten maken (serverkosten, website ontwikkeling, hosting, e.d.) hebben we besloten om inkomsten te genereren met adverteerders. We proberen bij het kiezen van adverteerders vooral rekening te houden met de vraag of het bij Lifehacking past en aansluit bij onze lezers. Als we gehackt hebben hoe we zonder geld een site in de lucht kunnen houden, dan horen jullie het als eerste. Tot die tijd laten we af en toe een adverteerder op de site.

Maartje Lute

Darius Foroux

Robin van Koppen

Robin werkt vanuit verschillende organisaties. Vanuit Creatieve Koppen levert hij briljante ideeën door mensen in beweging te brengen. Met behulp van doelgerichte creativiteit levert Creatieve Koppen uiteenlopende oplossingen voor haar klanten. Van bedrijfsidentiteit tot doelgroeponderzoek en van teambuilding tot productlancering. BesteGarage.nl is een platform wat autobezitters inzicht geeft in wie een vage en wie een betrouwbare garage is. Iets waar veel behoefte aan is.
Daarnaast is Robin ervaren als adviseur op gebied van online samenwerken en social business.

Daan

Simpel, simpeler, simpelst. Het leven gaat te snel om je tijd te verdoen. Elke lifehack die tijd bespaart is er één!