DIY

25 (geheime) WhatsApp-trucs die je niet kent

Lifehacking WhatsApp
Rijn
Geschreven door Rijn

WhatsApp staat om bekend soms nieuwe functies toe te voegen zonder dat iemand het door heeft. Van het uitschakelen van leesbewijzen tot het markeren van belangrijke berichten, er zijn genoeg verborgen geheimen die de chatapplicatie nuttiger dan ooit kunnen maken. We zetten ze op een rijtje! Lees ook: De 9 beste tips voor het gebruik van Netflix. 

1. Zeg maar dag tegen de blauwe vinkjes

We snappen hoe het kan gaan. Je bent hard aan het sporten, je telefoon trilt en je kijkt even snel op je telefoon. Je hebt geen tijd om meteen te reageren, maar je wil ook niet dat de zender door heeft dat je het bericht hebt gelezen. Straks denkt die persoon nog dat je hem of haar negeert.

Goed nieuws: er is een manier om die blauwe vinkjes uit te zetten! Onlangs begreep WhatsApp dat de blauwe leesbewijzen niet zo handig zijn. Sindsdien is het mogelijk om ze weer uit te zetten.

Dit doe je als volgt. Gebruikers hoeven alleen maar naar Privacy bij de instellingen te gaan om leesbewijzen uit te zetten.

2. Zie of een bericht is verzonden

Wil je alles weten over een bericht nadat deze is verzonden? Dat is gelukkig vrij simpel. Het is namelijk mogelijk om te zien wanneer een bericht is verzonden, ontvangen en zelfs wanneer deze is gelezen – mits je de vinkjes aan laat staan.

Dit doe je als volgt. Ga naar een WhatsApp-chat, houd een bericht ingedrukt en druk op de info-knop die verschijnt. Zit je op een iPhone, dan kun je het bericht naar links vegen om de benodigde informatie te zien.

More info

3. Blijf anoniem in groepen

WhatsApp is de go-to chatapp voor steeds meer mensen, dus de kans is ook vrij groot dat je inmiddels een paar groepsgesprekken hebt lopen. Soms word je misschien zelfs in chats met vreemden toegevoegd. Privacyzorgen? Geen nood, want je kunt aanpassen hoeveel zij van je te weten krijgen.

Hoe: Ga naar Instellingen, Privacy en pas daar de opties voor je online status en profielfoto aan. Je kunt aangeven of iedereen, niemand of alleen je contacten mogen weten wie je echt bent.

privacy somewhat

4. Groepen sussen

Die groepsgesprekken waar we het eerder over hadden? Die kunnen ook vrij rumoerig worden. Vervelend, want voor je het weet staat je telefoonscherm vol met meer dan honderd notificaties. Gelukkig is dat ook vrij simpel op te lossen.

Hoe: Om te voorkomen dat je scherm constant oplicht kun je een telefoon omdraaien en negeren, of de betreffende groep op stil zetten. Tap op het groepsgesprek waar je last van hebt, druk op de naam bovenin het scherm en geef aan hoe lang deze chat stil moet zijn.

mutey mute

5. Snelkoppelingen naar gesprekken

Chat je vaker met bepaalde personen, dan is het misschien slim om een snelkoppeling naar deze gesprekken op het beginscherm te zetten, zodat je niet steeds de hoeft te starten en sluiten.

Hoe: houd de chatnaam ingedrukt en er verschijnt een tab. Druk op ‘Add Conversation Shortctut’ en de chat wordt op het beginscherm van de telefoon gezet. Deze truc werkt alleen op Android.

convo shortcut

6. Ontdek waar je vrienden zijn

We hebben allemaal wel eens gehoord dat iemand ‘onderweg’ is, terwijl de persoon in kwestie gewoon nog in bed ligt. Om te voorkomen dat dit ooit weer gebeurt, kun je de persoon in kwestie vragen om zijn of haar locatie te delen. Dit kan via het pijltjesicoon vlak naast het tekstveld, waarna je op ‘Deel locatie’ drukt. Je kunt zelfs voorkomen dat iemand met de hand een locatie selecteert.

Hoe: De manier waarop een locatie wordt getoond, geeft aan waar een persoon echt is. Je krijgt een adres naast de rode pin te zien als het een echte locatie is.

location

7. Stuur openbare berichten privé

Wil je een aankondiging maken voor bijvoorbeeld een feestje, zonder naar Facebook te gaan? Dan kun je ook via WhatsApp een algemeen bericht verzenden. Dit werkt net als een BCC in e-mail.
De ontvangers krijgen het bericht alsof deze privé is verzonden, waardoor ze niet doorhebben dat je tegelijkertijd 342 anderen hetzelfde hebt toegestuurd.

Hoe: Linksboven in WhatsApp, vlak onder de zoekbalk, staat de Broadcast-knop. Hier kun je op tappen om een bericht naar veel mensen tegelijk te sturen.

broadcast

8. Blijf selectief op de hoogte

Niet alle groepsgesprekken zijn even interessant – sommige chats staan vol met irrelevant gezeur, terwijl anderen belangrijke informatie bevatten. Je kunt per chat aangeven hoeveel je op de hoogte wil blijven.

Hoe: Ga naar de belangrijke chats, tap op de naam en druk op ‘Custom Notifications’. Daar kun je een aangepast bericht voor de betreffende chat kiezen. Speelt dit geluid af, dan weet je welke chat een bericht heeft geplaatst.

customizzzzze

9. Maak een backup

Ben je bang dat je een jaar aan berichten kwijtraakt? Maak je geen zorgen. WhatsApp weet hoe kostbaar je berichtengeschiedenis is en maakt een backup in de cloud.

Hoe: iPhone-gebruikers kunnen ervoor kiezen om automatisch een iCloud-backup te maken. Dat kan eens per dag, per week of per maand. Je kunt ook een backup maken van geselecteerde chats of zelfs de chatgeschiedenis naar jezelf mailen.

Android-bezitters kunnen in de instellingen een chat backup voor in Google Drive maken. Deze kun je makkelijk terugzetten als je ooit een nieuwe telefoon neemt.

backup_0

10. Sla media op (en bespaar data)

Als je slechts 1GB aan data per maand hebt, telt iedere MB die je kunt besparen. Je wil immers niet voor het einde van de maand een trage internetverbinding hebben. Je kunt gelukkig ervoor zorgen dat alle plaatjes in WhatsApp weinig data gebruiken.

Hoe: Ga naar de instellingen, open de chatinstellingen en kiest voor de automatische download-optie. Hier kun je aangeven wanneer media gedownload mag worden. Zo kun je op Wi-Fi tappen als je alleen thuis of op werk plaatjes wil zien.

save media

11. Bellen

WhatsApp is meer dan een simpele chatdienst. Je kunt er ook mee bellen.

Hoe: Zorg ervoor dat je de nieuwste versie van WhatsApp draait. Er staat dan een nieuw tabblad voor telefoongesprekken naar je chats en contacten. Nodig iemand uit voor een geluidsgesprek om traditioneel met elkaar te bellen.

whatsapp-call

12. Voeg datums meteen toe aan je agenda

Is het je al opgevallen dat sommige tijdsbepalingen in chats ineens een blauwe streep krijgen? Met deze handige functie kun je meteen een gemaakte afspraak in je agenda neerpennen.

Hoe: Houd de genoemde datum ingedrukt en volg de stappen die in beeld verschijnen. Dit werkt ook met woorden zoals ‘vandaag’ en ‘morgen’.

date_calendar

13. Gebruik Whatsapp op het web

WhatsApp Web is het beste sinds… WhatsApp zelf. Het is niet echt een nieuwe functie, maar hij is sindskort wel beschikbaar voor iOS naast Android.

Hoe: Je kunt de webfunctie activeren door in de instellingen te tikken op ‘WhatsApp Web’. Vervolgens bezoek je web.whatsapp.com op je computer en scan je de QR-code op het scherm.
whatsappweb1

14. Bespaar data tijdens gesprekken

Bellen via WhatsApp is best handig, maar het verbruikt ook aardig wat data. Gelukkig kun je dit dataverbruik op een manier inperken.
Hoe: Ga naar de instellingen van gesprekken. Onderin vind je een speciale optie om dataverbruik te verminderen. Let wel op: hierdoor gaat de geluidskwaliteit wel achteruit.

low_data_calls

15. Vind een groepschat

Je kunt oude chats vinden door specifieke personen hierin te zoeken, in plaats van dat je de chatnaam opzoekt. Dat is handig als je oude discussies wil opraekelen.

Hoe: Tap op een chat en druk vervolgens op de naam van een chatter. Vanaf daar kun je zien in welke groepen je samen zit.

find_group_chat

16. Bewaar ook video’s

Vroeger kon je alleen afbeeldingen en gesprekken in een backup bewaren. De tijden zijn nu veranderd.

Hoe: Ga naar de instellingen van je backup. Daar kun je aangeven wat er precies wordt bewaard.

back_up_video

17. Stel herinneringen in

Vergeet je af en toe om op berichten te reageren? WhatsApp stelt je in staat om een kleine reminder bij een bericht te plaatsen, zodat je later wordt herinnerd op een reactie te tikken.

Hoe: Veeg een chat naar rechts en markeer het bericht als ongelezen. Er verschijnt dan een blauwe stil naast het bericht als herinnering. Op Android moet je het bericht lang ingedrukt houden.

visual_reminder

18. Voorkom dat anderen je berichten lezen

In theorie zijn alle WhatsApp-chats privé. Maar als je een telefoon op tafel laat liggen en er een notificatie verschijnt, komt het wel eens voor dat iemand per ongeluk meeleest. Geef maar toe: zelfs jij hebt dat wel eens bij een ander gedaan. Gelukkig kun je dit voorkomen.

Hoe: Ga naar de instellingen voor notificaties en schakel de preview uit. Hierdoor krijg je alleen te zien dat je van iemand een bericht hebt ontvangen, maar staat de inhoud van het bericht niet op het berichtenscherm. Je moet WhatsApp openen om de chat te lezen.

whatsapp-hidden-message-notification_0

19. Reageer vanuit een Popup

Oh, een nieuw bericht! Veeg naar beneden vanaf de notificatiebalk, tap op de notificatie en tik een reactie. Simpel toch? Het kan nog sneller: je kunt rechtstreeks in een notificatie reageren.

Hoe: Veeg een notificatie terwijl hij in beeld staat omlaag of opzij en druk op de reactieknop. Je kunt direct een reactie tikken. Op Android moet je eerst de notificatie-instellingen van WhatsApp in om dit aan te zetten.

whatsapp-popup-notification

20. Stuur een spraakbericht

Via Voice Messaging kun je een geluidsfragment opnemen en die versturen naar een contact of groep. In je chat komt vervolgens een balkje te staan met een play knop waarmee je het Fragment kunt afspelen. Als je contactpersoon het bericht gehoord heeft wordt het microfoontje bij het bericht blauw.

Hieronder volgt een uitleg voor Android, iPhone en Windows Phone.

Op een Android telefoon
Druk op de microfoon en je kunt je tekst opnemen en versturen.

VM-Android-1-173x300VM-Android-2-200x300

Op een iPhone
Klik op het icoontje naast het invoerveld om de microfoon te activeren. Als de ander je bericht heeft gehoord wordt de microfoon blauw.

VM-iPhone-2-190x300VM-iPhone-1-171x300

Mocht je geen geluid krijgen op je iPhone maar een applicatiefout probeer dan het volgende: Ga naar instellingen -> privacy. Scroll naar beneden en druk op microfoon en dan zie je waarschijnlijk dat het whatsapp knopje niet aanstaat. Zet die aan en dan werkt het.

Op een Windows Phone
Voor het invoerveld staat een microfoon. Druk die in en je kunt je tekst opnemen.

VM-WindowsPhone-2-192x300

Als je een gesproken bericht (Voice Message) hebt gekregen en je wilt hem opslaan, hoe doe je dat? Door het bericht ingedrukt te houden kun je kiezen om het te delen. Je kunt het dan opslaan in Dropbox, Google Drive of e-mailen. Vervolgens krijg je dan een ADTS-bestand (Audio Data Transport Stream) en die kun je afspelen met Windows Media Player.

21. Zet je stem om in tekst

Heel handig als je bijvoorbeeld niet zo goed bent in typen of op de weg zit. Het typen van een WhatsApp bericht kan tijdens het rijden voor gevaarlijke situaties zorgen. Let op! Alleen op Android telefoons heb je de mogelijkheid hebt om de spraak en tekst functionaliteit te gebruiken.

Hoe: Wanneer je het microfoontje indrukt, kun je gesproken tekst opnemen, wat vervolgens weer wordt omgezet in getypte tekst. Dit werkt redelijk tot goed!
79059988e6ac9297fcf489f2669efafb

22. Gebruik de officiële applicatie op je PC

Wist je dat er sinds kort een officieel programma is voor Windows en OS X? Je moet nog wel inloggen via je telefoon, maar je hoeft het niet meer via de browser te doen! Lees hier hoe het werkt.

23. Je kan je tekst opmaken.

Wist je dat je sinds kort de teksten in berichten kunt opmaken met behulp van codes? Plak de volgende symbolen voor en na de tekst die je wil opmaken. *Zo maak je een tekst dikgedrukt*,_zo maak je het cursief_ en ~zo wordt het doorgestreept~. Je kan natuurlijk ook codes combineren en iets schuin, cursief en doorgestreept maken!

24. Deel een groepsgesprek via een link

Druk op de naam van de groep en druk vervolgens op het icoon met het plusje. Vervolgens zie je een scherm waar je nieuwe contactpersonen kan toevoegen aan de groep. Bovenaan staat echter de optie die we hier moeten hebben: ‘Uitnodigen voor groep via link’.

whatsapp_groepslink_delen_1whatsapp_groepslink_delen_2

Je krijgt hier de link te zien die je kan delen met anderen. Iedereen die hier op klikt, kan in de chat terecht komen. Zorg dus dat de link altijd privé blijft als je niet wil dat onbekenden in je chat terecht komen!

Je krijgt hier gelijk verschillende opties te zien om de link te delen. Je kunt de link makkelijk met iemand van je WhatsApp-contacten delen, maar je kunt de link ook kopiëren naar het klembord, of het via een andere app delen (zoals Facebook).

whatsapp_groepslink_delen_3

Een handige optie is dat je de link kan intrekken. Als je niet meer wil dat mensen nog in je groep kunnen komen, trek je de link gewoon weer in. Als je de groep later alsnog wil openstellen, dan krijg je weer een nieuwe, unieke url.

25. Zoeken naar woorden

In het hoofdmenu Chats zie je, als je helemaal naar boven scrollt, een zoekbalk. Je kon waarschijnlijk wel raden dat je hier kan zoeken naar contacten, maar wist je ook dat je woorden kunt zoeken? Door te zoeken op het woord ‘adres’, heb je no-time het bericht gevonden waarin iemand zegt ‘het adres is ….’.

lifehacking-zoeken

over de auteur

Rijn

Rijn

De rode draad in mijn leven wordt gevormd door een zeer grote interesse in wat mensen beweegt. Hoe communiceren mensen met anderen en zichzelf? Hoe ontwikkelen ze zich? Hoe leren ze? Wat drijft hen? Wat gebeurt er in dat hoofd?

Mijn passie is om mensen mogelijkheden te laten creëren die leiden tot groei, inzicht, nieuwe levensenergie en een grotere persoonlijke effectiviteit. Ik geloof in mensen en in hun mogelijkheden. Ik geloof dat zij door het beantwoorden van de vragen die zij zichzelf dagelijks stellen met meer overtuiging, plezier en energie hun leven kunnen leiden en hun werk kunnen doen.

Hoop dat mijn lifehacks hier aan bij dragen en leuk als je kritisch een reactie geeft op mijn artikelen.

Reageer

78 Reacties

 • WA groep op startscherm kan ook bij Windows Phone 8.1, groep vasthouden, informatie en dan op de punaise 📌 drukken, dus niet alleen voor Android.

 • Volgens mij kun je ook data en upload snelheid (tijd) besparen als je foto’s doorstuurt in plaats van voor ieder gesprek opnieuw uploaden en verzenden. Handig als je vakantie foto’s o.i.d. wilt doorsturen en data duur of slecht van kwaliteit is.

 • Ik was aan het kijken of iemand online was op app…dat ik terug ging naar mijn chat lijst stond de persoon bovenaan ( terwijl ik niets had verstuurd)…..heeft de persoon dan een lege chat gehad van mij ?? …..zou hier niet echt blij mee zijn hihi

 • Heel leuk dat verhaal over die blauwe vinkjes en dat je ze uit kunt zetten. Maar misschien is het sympathiek om er gelijk even bij te vermelden dat je als jij er voor kiest geen leesbevestigingen te verzenden, dat je ze dan van anderen ook niet meer ontvangt!
  Kan je voor kiezen natuurlijk, maar het is maar dat je het weet.

 • Locatie delen via iPhone heb ik gezien maar kan het ook op een Samsung/Android?

  Leuke truc om eens voor te stellen aan mijn studenten.
  MentorMark

  • Hi Mentormark,

   1. Open a chat.
   2. Tap the (paperclip) icon at the top of the screen.
   3. Choose what you want to send:
   – Choose Gallery to select an existing photo or video from your phone. You can long press to select multiple images.
   – Choose Photo to use your camera to take a photo.
   – Choose Video to use your camera to record a video.
   – Choose Audio to record a message or send an existing audio from your phone.
   – Choose Location to send your location or a nearby place.
   – Choose Contact to send the information of a contact saved in your phone’s address book over WhatsApp.

 • Vraag: wat is / hoe zit t met end-to-end encryptie? Opeens verschijnt er ’n bericht v WA tussen de berichten van 1 andere ontvanger.

 • Nadat ik een berichtje had geschreven en op send had geklikt, verscheen er geen grijs vinkje, maar een klokje naast het bericht. Wat betekent dit en hoe komt dit? Thanks.

 • Hay! heb een vraagje. vriendin van me kan bij dr s5 als ie is vergrendeld, alsnog het meldingenscherm naar beneden schuiven, waar de knopjes voor wifi etc zit (heet dat meldingenscherm? ben zo dom hier mee)
  is daar een hack/app voor. ik heb zelf eeen s4.

  thaaanks!

 • Is er een mogelijkheid om er voor te zorgen dat iemand niet je profielfoto van je whatsapp kan opslaan? Vaak vind ik het wel leuk om af en toe een andere afbeelding te laten zien maar als ik dan bijv.een foto van een kind plaats heb ik liever niet dat iemand anders die kan opslaan.
  Ik heb een Nokia 909

  Alvast bedankt voor het meedenken!

  • zal je eerlijk zeggen dat ik zelf ook profielfoto van ander heb gebruikt om op mok te laten drukken…. dacht toen wel meteen; toch handig om met app fotomarker er @jolleke op te zetten zodat duidelijk is dat het mijn eigen foto is maar dat voorkomt niet dat ze hem alsnog opslaan….

 • Hallo Rijn,
  Deze tips hebben mij al heel wat uren tijdsbesparing opgeleverd – dank Rijn! Ik zie dat je het ook ge-update hebt van 19 naar 21 tips! Super. Ik ben er zo enthousiast over dat ik deze vondst gedeeld heb op dit online magazine: juweeltjes.nu.
  Ik heb ook een vraag: de laatste tip (“Zet je stem om in tekst”) kan ik niet vinden op Android waar het icoontje (waar de rode pijl naar wijst) zit. Suggestie?
  Groetjes Marjolein

 • Hallo Rijn,

  Kun je mij ook vertellen of ik alleen maar mijn naam in beeld kan krijgen terwijl ik online ben op Whatsapp (dus dat online of aan het typen wordt verborgen)?
  Bij laatst gezien niemand aanvinken, staat er nog steeds online of aan het typen in beeld, dat wil ik dus verbergen, kun jij mij vertellen hoe ik dat moet doen?

  Groet, Mark

 • Hoi Rijn, sinds kort moet ik steeds mijn WA openen om berchten binnen te ontvangen. Als ik bijvoorbeeld een uur niet open zie dat er een oud bericht is bijvoorbeeld 50 minuten geleden. Wat mij ook is opgevallen dat als ik mijn WA open duurt het 1 tel voor dat hij online is. Ik had nooit dit probleem gehad.
  Weet je misschien de oplossing?
  Vgr
  Jeff

 • Beste,
  Vannacht is er vanuit mijn watssapp account een app, met link, naar 5 contacten gestuurd. Is dit mogelijk? Kan iemand anders mijn whatsapp account gebruiken om apps uit mijn naam te sturen??
  Zo ja wat kan ik er tegen doen?

 • Hallo ik heb op mij ipad whatsapp geinstalleerd en kan nu mijn gesprekken via mijn ipad ontvangen en versturen etc , ik kan echter niet mijn tel gesrpekken die ik geboerd heb zien , kan iemand mij vertellen hie ik dat kan zien ?

  • WhatsApp wordt niet officieel ondersteunt door iPad. Je kan wel via web.whatsapp berichten versturen via WhatsApp, maar doordat het ondersteunt wordt door de iPad zijn niet alle functies beschikbaar.

 • Bij WhatsApp op Iphone kan ik na de update in groepsgesprekken niet meer zien wie wat geappt heeft. Kleurverandering en namen zijn verdwenen.
  Weet iemand hoe ik die terug krijg?
  Met dank!

 • het delen van je lokatie via WhatsApp (tip 6) is een interessante omdat het gebruik maakt van andere informatie op je telefoon. Ik snap alleen niet hoe je iemand om zijn of haar lokatie kunt vragen en er zelfs voor kunt zorgen dat diegene alleen zijn echte lokatie deelt. Als ik naar die functie kijk, kan ik zonder problemen elke lokatie kiezen die ik wil. Er wordt wel onderscheid gemaakt tussen een (GPS) lokatie en een echt adres, maar dat zegt natuurlijk nog niks over waar iemand echt is op dat moment.

 • Mjn whatsapp. heeft op de spatiebalk opeens english staan, lastig natuurlijk wanneer al je nederlandse woorden in vreemde engelse woorden verandert worden. Hoe kan ik dit veranderen…terugdraaien naar nederlands?

  • Ik weet niet welke telefoon je hebt, maar met een iPhone moet je naar instellingen gaan, naar de Algemene instellingen en dan toetsenborden. Verwijder het engelse toetsenbord.

   Zo zul je geen last meer van hebben.

   Of je kunt ook op de wereldbol naast de spatiebalk klikken.

 • Als ik een bericht stuur bij een bepaalt persoon krijg ik maar 1 grijs ✔ in veel maar hou ik t bericht ingedrukt en op de i van info druk zien ik bij gelezen 2 blauwe staan maar geen datums erbij en bij afgeleverd 2 grijze. .en als ik bel gaat ie gewoon over terwijl diegene zijn telefoon stuk is en niet aanstaat..heeft diege mij dan uitgesloten van t 2 blauwe die normaal ik beeld staan of 2… (

 • Kunt u mij aangeven op welke wijze ik kan zorgen dat de datum van de ontvangen en verstuurde email worden ingevuld.
  Bij mij staat bovenaan:
  Van:……….
  Onderwerp: Re: ……..
  Datum: Vandaag (en dan zonder dubb.punt, bijv. 12:12)
  Aan: Spangenberg J.C. spanco@outlook.be

  Dus: achter de Datum staat nooit de ECHTE DATUM!! Er staat niets !

  Ik moet dus altijd zelf die datum invulken en dat was vroeger nooit. Dus ik moet goed opltten en dat niet vergeten.

  Kunt u mij helpen op welke wijze ik dat op mijn IPadd weer voor elkaar krijg?

 • Beste Rijn,

  Bedankt voor je trucs! Echter heb ik een uitdaging voor je, te weten: Hoe haal ik WhatsApp berichten terug die ik gelezen en op heb gereageerd.

  Wat is het geval! Ik heb gereageerd op een bericht, dat ik ontvangen had. Vervolgens is daar op gereageerd, maar toen ik op het nieuwe bericht wilde reageren (ik was al aan het typen) liep mijn mobiel vast, WhatsApp reageerde niet en de verbinding werd verbroken. Ik heb nadien een herstel uitgevoerd, maar de recente berichten (die ik gelezen had en op gereageerd) waren daarmee verdwenen.

  Nu de uitdaging! Hoe krijgt de recente berichten terug? Weet jij hier een oplossing voor?

  Alvast bedankt voor je terugkoppeling.

  Groet, Prem

 • Ik heb een Samsung telefoon. Ik wilde graag een WA groep aanmaken met verborgen nummers. Maar het lukt mij niet. Wil je mij misschien eens stap voor stap uitleggen hoe dat moet? Ben niet zo heel handig ;-). Alvast bedankt.

 • Vraagje ik heb een paar berichten verstuurd aan iemand en deze blijven oo een vinkje staan terwijl ik in beeld kan zien dat diegene wel online is dus heeft de optie niet uitstaan nou zou je denken ik tenminste lees je niet maar heeft je telefoon contact en ben je op de app dat er dan toch 2 vinkjes komen te staan alleen niet de blauwe want het bericht wordt niet gelezen , kan dit omdat diegene de berichten via de web leest en geen verbinding maakt met zijn telefoon dus dan toch jouw berichten kan lezen zonder dat ik dat kan zien , ik ben niet geblokkeerd ???? Heeft ook een andere foto over zijn foto heen dus gebruikt volgens mij zijn pc ook kan dit ik zag nl eerder zijn foto onder zijn gebruikelijke foto staan vraag mij niet hoe maar het gebeurde

 • Ik mis de zoek functie. Als iemand je lang geleden iets verstuurd heeft, of jijzelf, maar je weet niet meer wanneer, kan je via de zoekfunctie een woord (bijvoorbeeld ‘adres’ of ‘recept’) door de text zoeken.

 • Hoi,
  Ik wil graag het automatisch opslaan van mediabestanden uitzetten op mijn samsung S5, echter in de instellingen heb ik hiervoor geen optie.
  Heeft What’s app iets aangepast of ligt het aan mijn telefoon?

  • Hallo,

   Dit kun je vinden bij Instellingen – Dataverbruik – Media automatisch downloaden. Daar kun je bepalen of je afbeeldingen of video’s automatisch wil downloaden en of je dit via alleen wifi of ook met 4G wil doen.

   Gedownloade afbeeldingen komen automatisch in je Gallerij te staan, aangezien die op Android alles laat zien wat er op de telefoon is gedownload.

   Is dit wat je bedoelde?

 • Is er ook een mogelijkheid de telefoon van mijn zoontje aan de mijne te koppelen zodat ik het allemaal in de gaten kan houden? Heb een Samsung en begreep dat dat bij iphone wel mogelijk is

 • Handige tips waar een veel nieuw zijn voor mij. Leuk dat ik snelkoppelingen naar gesprekken vooraan kan zetten en ik moet dringend de nieuwe versie installeren om ook te gaan bellen…

 • Hallo

  Tip 18 werkt niet op een android telefoon

  Ik heb momenteel android 6.0.1 op mijn toestel staan

  Iemand tips ?

  Alvast bedankt

 • Goede morgen, WhatsApp verwerken in een website waardoor je bij websitebezoek via smartphone direct een interactie verkrijgt met WhatsApp. Bijvoorbeeld nummer opslaan en daarna direct aan de slag met appen.. of is dat meer een bouw-vraag. Groetjes

 • Geweldige tips. Ook een vraagje, kon vanaf mijn startscherm ook bij ingestelde vergrendeling rechtstreeks op wa reageren. Nu enkel de optie wis maar geen antwoord meer; zou dit door update komen?
  Bovendien heb ik ook dat ik contacten toevoeg op iPhone maar dat ze dan niet in mijn contactpersonen bij wa komen terwijl ze dat wel gebruiken. Iemand enig idee hoe dat kan?

  • oeps, meteen opgelost. Krijg net app en kan beantwoorden vanaf scherm door het bericht ingedrukt te houden. Maar de andere vraag staat nog open!

   • Dag Jolleke,

    Normaal gesproken controleert WhatsApp dat vanzelf en komt die contactpersoon automatisch in je contacten van WA. Heb je de app al geupdate?

  • Hallo Janneke,
   als je de contacten vernieuwd dan wel?
   Dan ook niet? Helaas hebben ze dan vaak geen whatsapp.
   Groet,
   Jan

 • Kunnen jullie me helpen? Ik kan wel berichten versturen met Whatsapp. Deze komen ook aan bij ontvanger. Als de ontvanger een bericht terugstuurt staat deze niet in mijn Whatsapp. Ik krijg wel een melding dat er een bericht ontvangen is.
  Wat moet ik doen om dit probleem op te lossen?
  Gezien mijn veelvuldig Whatsapp gebruik wil ik mijn berichten en contacten niet verliezen. Daarom wil ik Whatsapp niet opnieuw installeren.
  Bovendien heb ik ook Whatsapp berichten gearchiveerd. Een ander probleem is dat ik geen reserve kopie kan maken van Whatsapp in de instellingen.
  Kunnen jullie me stapsgewijs de oplossingen beschrijven. Ik kan niet zonder mijn Whatsapp.

 • Hallo Rijn,
  Bedankt voor de goede tips mbt blauwe vinkjes. Het viel mij op dat bij enkele berichten waarbij ik de info knop indruk alleen gelezen en 2 blauwe vinkjes staan maar geen tijd. Bij enkele andere berichten staat er wél gelezen maar geen tijdsaanduiding. Ik heb zelf het gevoel dat de berichten waar geen tijd bij staat eigenlijk helemaal niet gelezen zijn. Kan dit kloppën? Ik weet nog dat bij de berichten die ik stuurde en de persoon en ik allebei online waren er als je op de info knop drukt wél een tijd bijstaat. Zou het kunnen dat het zo is dat het bericht zonder tijdsaanduiding en na dat ik offline ging helemaal NIET gelezen is?

 • Hoe kan je gemakkelijk terug naar je eerste berichten met iemand gaan, zonder een uur te moeten scrollen ?

 • Hoi!
  Vraagje, ik zit in een groeps-app waar ik uit beleefdheid vorm niet uit kan stappen, alhoewel ik niets liever zou willen. Ik heb de meldingen al uit gezet, maar de berichten blijven binnenstromen en ik kan het dan niet laten om toch even te kijken wat ze allemaal voor onzinnigs hebben te melden. Kortom een lastige kwestie.. Is er een mogelijkheid om een gesprek/groep in Whats-app volledig onzichtbaar te maken? Of dat ik eruit kan stappen zonder dat mijn naam uit de app verdwijnt waardoor niemand door heeft dat ik echt verdwenen ben?
  Ik hoor het graag!

  • Stap er gewoon uit. Uit beleefdheid dingen doen die je regen de borst stuiten moet je zo snel mogelijk uit je leven bannen. Geeft rust en meer tijd voor jezelf.

 • Hallo allemaal, vraagje; hoe kan ik de profielfoto van een contact compleet onzichtbaar maken in Whatsapp? Ik moet in contact blijven met deze persoon, maar ik heb alleen weinig behoefte om de idiote profielfoto’s van deze persoon steeds weer te moeten zien.

 • Kan je ook een groep uitzetten zonder deze te verlaten?
  Wordt in de familie groep niet goed van de baby en kinder foto’s de hele dag.