DIY Thuis

9 tips om meer uit je magnetron te halen

Geschreven door Patrick Mackaaij

Onze collega’s van Lifehacker.com zetten 9 tips op video om meer uit je magnetron te halen. Naast het opwarmen van kliekjes helpt je magnetron een citroen zo leeg mogelijk te knijpen en opgedroogde mascara los te maken. Lees ook: Mijn veters zaten nog nooit zo goed.

Tips

Voor wie een video van iets meer dan twee minuten te lang is hierbij de negen tips uitgeschreven:

 1. Bak spek op een omgekeerd schaaltje, 1 minuut per lapje. Zet het schaaltje op een bord om het vet op te vangen en overweeg keukenrol voor opspattend vet.
 2. Maak honing weer vloeibaar door het flesje zonder dop 10 seconden in de magnetron te zetten.
 3. Warm een bord op en bak een eitje door eerst het bord in te vetten met boter, vervolgens 1 tot 3 minuten.
 4. Haal meer sap uit citroenen of andere citrusvruchten door de vrucht stevig te rollen en dan 10 seconden in de magnetron te doen voordat je deze snijdt en uitknijpt.
 5. Stoom groenten in de magnetron door ze in gelijke stukken op te snijden en in een met plastic afgesloten schaaltje voor 3-6 minuten in de magnetron te doen.
 6. Plaats twee schalen die net niet samen passen in de magnetron op ongelijke hoogte door er eentje op een omgekeerd schaaltje als verhoging te zetten.
 7. Warm kliekjes gelijkmatig op in een tulbandvorm (schuif een gat in het midden).
 8. Geef opgedroogde mascara een tweede leven door de koker zonder dop 10 seconden samen met een glas water in de magnetron te zetten.
 9. Maak een magnetron gemakkelijker schoon door het sap van een citroen in een schaaltje te mixen met een half glas water. Zet de magnetron drie minuten aan en laat de magnetron vervolgens nog vijf minuten inweken voordat je met een spons het vuil eraf veegt.

over de auteur

Patrick Mackaaij

Patrick Mackaaij deelt als blogger hier en op zijn weblog Eenmanierom.nl kennis over slimmer werken, timemanagement en Getting Things Done. Neem contact op met patrick@eenmanierom.nl als je efficiënter wilt werken of als je op basis van opbouwende kritiek de gebruikservaring van je product of dienst wilt optimaliseren.

Volg Patrick op Twitter, LinkedIn, Google+ of Facebook.

Reageer

5 Reacties

 • Gepofde aardappel. Neem een grote aardappel prik deze enkele malen met een vork in en wikkel deze in een natte tissue. Doe hem 7 minuten in de magnetron. Haal hem uit de tissue. Maak met een mesje een kruis er in en druk nu de aardappel van onderen uit. Leg op de bovenkant kruisdenboter of wat jij lekker vindt. Kortom de snelle gepofte aardappel.
  Eet lekker.

   • Ik zie dat mijn reactie over tip 2 is geplaatst, maar ook dat tip 2 inmiddels is aangepast (eerst stond er namelijk niet bij dat je de magnetron een bepaalde tijd moest aanzetten). Daardoor is mijn reactie dus achterhaald en slaat mijn tekst nu juist nergens op 🙂

    • Volgens mij heb ik niets aan de tekst van tip 2 gewijzigd Folkert! Helaas bewaart Lifehacking.nl geen revisies maar de opgeslagen kopie van de tekst in mijn Evernote-account is ook hetzelfde.