DIY

De 11 valkuilen van opvoeding voor ouders

Redactie Lifehacking
Geschreven door Redactie Lifehacking

Kinderen leren vanaf jonge leeftijd al veel normen en waarden door het gedrag van hun omgeving te kopiëren. Een kind kan dus al snel bepaalde gedragseigenschappen ontwikkelen door invloed van de directe omgeving. Benieuwd wat een kind zoal kan ontwikkelen en welke invloed de omgeving hierop heeft? Volgens CureJoy zijn er 11 valkuilen die negatieve gevolgen hebben voor het kinderen en hun gedrag. Wat vinden jullie van deze ‘lessen’ van CureJoy? Lees ook: Zo krijg je kinderen aan de groente.

‘Bad Parenting’?

valkuilen-ouders

Wat vind jij van deze uitspraken? Zijn ze leerzaam, tegenstrijdig, handig of pure onzin? Deel je ervaring in de reacties!

over de auteur

Redactie Lifehacking

Redactie Lifehacking

Lifehacking.nl gaat over slimmer werken en slimmer leven. Diverse auteurs schrijven over het snijvlak van kennismanagement, persoonlijke ontwikkeling, timemanagement en digitale innovaties. Lifehacking organiseert regelmatig activiteiten en we geven workshops, brainjams en lezingen over lifehacking-gerelateerde onderwerpen.

Reageer

5 Reacties

 • Ik wou dat mensen hun misdragende kinderen eens een keer in het openbaar corrigeerde!

  Aan de andere kant, ik snap het punt wel. Ik zou eerder zeggen: Zet je kinderen niet te kakken in de groep. Als het lukt, corrigeer ze dan zonder dat de groep eromheen dat door heeft. Minder beschamend voor het kind.

  • Bedankt voor je reactie Richard,

   Precies, je kan het kind beter even apart nemen en op een rustige toon corrigeren. Zo valt het de groep waarschijnlijk ook niet op.

   • Mee eens, als het mogelijk is. Als een kind zich in het openbaar misdraagt zal je er soms niet aan ontkomen dat je in het opembaar moet corrigeren.

     • @Isabeau
      Ik heb zelf gemerkt in mijn eigen opvoeding, wat ook helpt, is een afstemming proberen te vinden in hoe je thuis je kind benadert en hoe ze dit op de basisschool doen. Al ze daar enorm streng zijn, dan thuis de teugels laten vieren. Vaak is dit wel echter niet zo en moet je thuis juist de regels afdwingen..