DIY Thuis

Dit kun je allemaal met aluminiumfolie

Geschreven door Chwhynny Overbeeke

Aluminiumfolie is handig in de oven, op de barbecue en om restjes eten mee af te dekken, maar er zijn een heleboel andere dingen waar je aluminiumfolie heel goed voor kunt gebruiken.

De 5 beste tips voor frituren

Je kat trainen

Veel katten houden niet van het geluid van aluminiumfolie of het gevoel ervan aan hun pootjes. Je kunt je kat afleren om op het aanrecht te springen door stukken aluminiumfolie overal op het aanrechtblad te leggen, met de doffe kant naar boven.

Vogels wegjagen

Ook vogels zijn niet dol op aluminiumfolie. Als je wilt voorkomen dat vogels je moestuin verpesten, kun je her en der reepjes aluminiumfolie aan een draadje in je tuin ophangen.

Zilverpoets

Bedek de binnenkant van een plastic bakje met aluminiumfolie, waarbij de glimmende kant zichtbaar blijft. Giet er kokend water in en voeg twee eetlepels bakpoeder toe per liter water. Zodra je er zilveren spullen in legt begint het te sissen. Een teken dat de aanslag wordt opgelost. Even afspoelen onder de kraan (let op, het is heet!), en droog het af met een zachte doek. Als het zilveren object nog niet helemaal schoon is, kun je het proces herhalen.

Verwijder roest op chroom met aluminiumfolie en water

Schrobben

Als je geen schuursponsje bij de hand hebt, kun je je pannen en ovenschotels schoonschrobben met een bal aluminiumfolie. Gebruik het alleen niet voor je antiaanbakpannen.

Spetters opvangen

Als je worstjes bakt, zit je kookplaat meestal helemaal onder het vet. Je kunt natuurlijk een spatdeksel gebruiken, maar als je er geen bij de hand hebt, kun je ook aluminiumfolie gebruiken. Neem een vel aluminiumfolie en maak een gat in het midden zodat de kookpit er doorheen kan. Als je vervolgens aan het bakken bent, komen de spetters op het aluminiumfolie terecht in plaats van op je kookplaat.

over de auteur

Chwhynny Overbeeke

Reageer

4 Reacties

  • Niet alle katten zullen zich door het gekraak en geritsel laten verjagen, mijn kat zaliger vond het heel leuk om met vellen of proppen aluminiumfolie te spelen en ze was niet de enige.

  • Mijn katten zijn ook dol op aluminum folie, ideaal kattenspeelgoed. Misschien alternative tip?
    De tip aluminium over het fornuis vind ik geniaal.