Gratis boeken voor de Kindle

Deze hack is voor iedereen die in bezit is van Kindle. Deze zijn sinds kort wereldwijd beschikbaar en dus ook in Nederland. Als je op zoek bent naar lees materiaal maar niet teveel geld wilt uitgeven zijn gratis boeken een optie, maar hoe zoek je daar dan op?

Je kan met behulp van Google Amazon.com doorzoeken op gratis boeken voor de Kindle of een andere eReader en dan vervolgens downloaden als je in bezit bent van een amazon account. Als je nog geen amazon account hebt kan je deze eenvoudig hier aanmaken. Koppel je Kindle aan je account als je dit nog niet gedaan hebt.

Zet de locatie van je Kindle account naar USA.  Open daarna een nieuw tablad en surf naar google.com. Gebruik de volgende query om te zoeken naar gratis boeken voor op je Kindle:

intitle:kindle site:amazon.com "you save * (100%)" + zoekterm

Het resultaat levert een lijst met gratis boeken op en als je locatie goed staat ingesteld kan je deze gratis downloaden. Wat je dan zou kunnen doen is een Google Alert op je query starten om automatisch via RSS of email een bericht krijgen zodra nieuwe titels beschikbaar zijn!

Ik ben zelf niet in bezit van een Kindle maar volgens Labnol.org zou deze hack moeten werken. Als jij in bezit bent van een Kindle en deze hack werkt, dan hoor ik graag een bevestiging!

Reacties

 1. Jojo zegt

  Als ik je goed begrijp is het mogelijk om een Google Alert in te stellen op een ‘gewone’ zoekactie. Is het ook mogelijk om een RSS-melding in te stellen op gewone Google Zoekacties? (bij News en bij Blogsearch kan dat wel namelijk)

 2. zegt

  Ik heb het even op een gewone PC getest. Als je op google.com zoekt krijg je inderdaad gratis boeken te zien. Ik heb de link even verkort: http://bit.ly/5qWzRQ

  Je hebt kans dat Amazon zegt dat in je regio de boeken niet gratis zijn. Dan pas je die gewoon even aan en klaar is Kees.

 3. Ellen zegt

  Ik ben benieuwd of dit ook werkt met de Kindle App op de iPhone. Ga ik eens even testen. :-)

 4. alms zegt

  Hallo Joost
  Kom ik heel toevallig op deze site terecht. Zie ik ineens jouw naam staan.
  Mooie site hebben jullie!
  Ik kom zeker nog eens terug, er zitten hele handige tips/tools tussen
  PS ik heb wel een e-reader, maar geen Kindle

Trackbacks