DIY Productiviteit

Gratis boeken voor de Kindle

Deze hack is voor iedereen die in bezit is van Kindle. Deze zijn sinds kort wereldwijd beschikbaar en dus ook in Nederland. Als je op zoek bent naar lees materiaal maar niet teveel geld wilt uitgeven zijn gratis boeken een optie, maar hoe zoek je daar dan op?

Je kan met behulp van Google Amazon.com doorzoeken op gratis boeken voor de Kindle of een andere eReader en dan vervolgens downloaden als je in bezit bent van een amazon account. Als je nog geen amazon account hebt kan je deze eenvoudig hier aanmaken. Koppel je Kindle aan je account als je dit nog niet gedaan hebt.

Zet de locatie van je Kindle account naar USA.  Open daarna een nieuw tablad en surf naar google.com. Gebruik de volgende query om te zoeken naar gratis boeken voor op je Kindle:

intitle:kindle site:amazon.com "you save * (100%)" + zoekterm

Het resultaat levert een lijst met gratis boeken op en als je locatie goed staat ingesteld kan je deze gratis downloaden. Wat je dan zou kunnen doen is een Google Alert op je query starten om automatisch via RSS of email een bericht krijgen zodra nieuwe titels beschikbaar zijn!

Ik ben zelf niet in bezit van een Kindle maar volgens Labnol.org zou deze hack moeten werken. Als jij in bezit bent van een Kindle en deze hack werkt, dan hoor ik graag een bevestiging!

over de auteur

Redactie Lifehacking

Redactie Lifehacking

Lifehacking.nl gaat over slimmer werken en slimmer leven. Diverse auteurs schrijven over het snijvlak van kennismanagement, persoonlijke ontwikkeling, timemanagement en digitale innovaties. Lifehacking organiseert regelmatig activiteiten en we geven workshops, brainjams en lezingen over lifehacking-gerelateerde onderwerpen.

Reageer

6 Reacties