DIY

Snelle decoratie ideeën voor Halloween

Isabeau Engelaar
Geschreven door Isabeau Engelaar

Niet iedereen heeft zin om heel het huis voor een paar dagen in een “haunted house” te veranderen. Zo’n griezelhuis is leuk, maar niet per se nodig. Met wat kleine ideetjes en aanpassingen creëer je toch een spooky effect. Lees ook: Meer Candy tijdens Halloween in Pokémon Go.

Decoratie idee 1.

Bloedende kaarsen

Voor deze DIY kun je het beste witte kaarsen of tenminste een lichte kaars gebruiken en een rode/ paarse kaars voor het ‘bloed’. Zet de kaars op een ondergrondje, zoals een bordje of een stuk krant.

Steek de rode kaars aan en houd hem zo vast, dat de vlam tegen het kaarsvet aankomt waardoor hij begint te smelten. Laat het rode kaarsvet nu langzaam over de witte kaarsen heen druppelen. Door meerdere druppels op dezelfde plek te laten vallen druppelen ze vanzelf naar beneden.

Draai je bordje rond zodat je elke kant van de kaars goed kunt ‘bebloeden’. Zorg voor onregelmatige druppels voor een zo natuurlijk mogelijk effect.

Decoratie idee 2.

Mummie potjes

4f61473d6e7493db142c800a7f8e3867Maak de potjes eerst goed schoon. Knip daarna het verband in een aantal smalle lange stroken. Dit hoeft natuurlijk niet te netjes geknipt te worden, want mummies zien er natuurlijk ook niet netjes uit! Nadat je het verband in stroken hebt geknipt smeer je wat lijm op de potjes. Als er genoeg lijm op de potjes zit kan je het verband om het potje heen draaien. Dit mag je natuurlijk kris kras door elkaar doen, want zo krijg je een extra eng effect! Als het verband goed om het potje heen zit en de lijm is droog, dan kunnen de oogjes erop worden geplakt!

Decoratie idee 3.

Spookjes slinger

Deze schattige spookjes zijn heel gemakkelijk te maken. Je hebt wat witte stofjes lap nodig, een kurk balletje en stift voor het gezichtje. Wikkel onder het kurk balletje een touwtje en voilà! Je kunt voor de opvulling van het hoofdje ook wat papier gebruiken of een tennisbal.

illuminated-ghost-garland

Heb jij nog een leuke decoratie tip? Laat een reactie achter.

 

over de auteur

Isabeau Engelaar

Isabeau Engelaar

Reageer

1 reactie