DIY

Weggeef Woensdag 2 – Anti-Glare Privacy screens

Avatar
Geschreven door Frank Meeuwsen

Het kan niet op! Omdat Lifehacking vandaag officieel in het portfolio van Reshift Digital komt (nee, het is écht geen 1 april grap) hebben we nog een Weggeef Woensdag. Heb je last van ongewenste meekijkers op je laptop scherm? Dan is deze weggever voor jou!

targusDe Targus antiglare privacy schermen zijn speciaal bedoeld voor laptopschermen om je scherm niet van een zijkant zichtbaar te laten zijn. Of je nu in de trein zit, op een gezamenlijke werkplek of thuis op de bank, het is altijd vervelend als iemand met een schuin oog zit mee te lezen wat je aan het doen bent. Of meekijkt met je Netflix bingewatch-marathon. De zichtbeschermingsfilters reduceren de kijkhoek op het beeldscherm van desktops en notebooks en zijn ideaal als je gegevens wilt afschermen tegen nieuwsgierige blikken. Bovendien beschermt de folie met glanzend oppervlak het scherm tegen krassen en beschadigingen. De folie is eenvoudig aan te brengen en te verwijderen, en kan ook bij een gesloten notebook gewoon blijven zitten.

We mogen er 5 weggeven en de opdracht is simpel: Bedenk een moment of situatie waarin jij écht een anti-meekijk scherm nodig zou hebben. De meest originele inzending wint een van de vijf schermen! Zorg dat je in de comments een correct mailadres achterlaat, we benaderen je daar namelijk op voor de verzendgegevens.

over de auteur

Avatar

Frank Meeuwsen

Frank Meeuwsen is een onafhankelijk digitaal strateeg in zijn bedrijf The Incredible Adventure starts here... en oprichter van de website Lifehacking.nl. Tevens is hij voor Evernote de Nederlandse ambassadeur Zakelijk Gebruik.

Frank gelooft sterk in Getting Things Done. Nu nog het in de praktijk zien te houden. Je vindt hem vooral op Twitter en Google+.

Reageer

17 Reacties

 • Als ik in het café onder het genot van een speciaal biertje aan een tafeltje aan mijn website werk!

 • Omdat, wanneer ik op school aan het werken ben, niet alleen aan school werk maar ook altijd bezig ben met het ontwerpen en ontwikkelen van supergeheime apps die de wereld gaan veranderen, en ik natuurlijk niet wil dat er zomaar iemand met mijn idee vandoor gaat.

 • Ik wil graag het scherm gebruiken, zodat ik in het vliegtuig gewoon mijn werk kan doen.
  Vorig jaar was ik 22 weken onderweg, en PC werk is niet echt mogelijk, omdat je bijna op elkaars schoot zit.
  Kan ik eindelijk ook eens mijn boek afmaken! 🙂
  Als ik geen scherm win, dan koop ik m gewoon, want hier ben ik al een enorme tijd naar op zoek.

  Succes met de verloting!

 • Heerlijk lijkt me dat, dat er tijdens de vergaderingen die ik aan het notuleren ben geen mensen meer op mijn scherm kunnen kijken! Ik denk dat dit voor mij een stuk rustiger zal werken! 🙂

 • Als ik op een terras of in een hotellobby een beordeling zit te schrijven. Het zal me veel tijd schelen. Wat een uitvinding!

 • Omdat het heel vervelend is om – net als gisteren trouwens – in de thalys de laatste kneepjes aan een presentatie aan te brengen terwijl je buurman (die al ergerlijk tegen je schouder hangt bij wijze van spreken) stiekem (denkt hij!) spiekt … Hate it ! 🙂

 • Het lijkt me heel ontspannend kijken omdat ik tijdens mijn reis in volle treinen naar mijn werk altijd iemand naast me heb zitten en niet het gevoel heb dat iemand meekijkt.

 • In de trein kan ik het mijn medereizigers echt niet aandoen om al die episodes van Big Bang Theory te laten meekijken.

 • Dan werk je via een VPN, gebruik je drie wachtwoorden om je laptop en programma’s op te starten, kijkt Oma naast je in de trein ongegeneerd mee

 • Ik zit vaak bij klanten als IT-auditor en heb nog wel eens geclassificeerde informatie op mijn scherm staan. Om te voorkomen dat men over mijn schouder meeleest is dit wel een handige manier om dit tegen te gaan. Als dit bevalt kunnen meer collega’s dit aanschaffen!

 • Als ik last-minute ons romantische weekendje weg probeer te plannen is het handig als mijn vriendin niet mee kan kijken. Het is altijd erg vervelend als ik iets probeer te plannen dat ze dan opeens ieder moment van de dag thuis is. Daarnaast moet ik altijd enorme kunstgrepen uithalen om te voorkomen dat ze bevestigingsmails (van hotel, vlucht, etc.) leest. Een goede innovatie (simpele ideeën zijn vaak het best!).

 • Ik hoop dat ik nog op tijd ben, want al die spoken in mijn hoofd, beren op de weg en de olifant in de kamer zitten de hele tijd mee te kijken. Superirritant! 😉