DIY

Zo haal je lijm van je huid

Geschreven door Chwhynny Overbeeke

Als je aan het klussen of iets aan het repareren bent is het enorm irritant als er lijm op je vingers terechtkomt. Lifehacking weet hoe je dit spul snel van je vingers kunt krijgen. Lees ook: Zo kun je snel je kraan ontkalken.

Allereerst is het van belang dat je vingers niet aan elkaar – of aan iets anders – blijven plakken. Dus zorg ervoor dat de gemorste lijm kan drogen zonder iets aan te raken. Probeer het niet snel even weg te wrijven terwijl het nog nat is. Voor je het weet zitten je vingers aan elkaar vast of heb je een doekje aan je hand hangen dat maar niet los wil komen.

Als het eenmaal is opgedroogd, kun je proberen om het los te trekken. Vaak lukt dat niet goed en bovendien kan je huid beschadigd raken. Gelukkig is lijm redelijk goed op te lossen met nagellakremover.

Nagellakremover gebruiken

Zorg dat de lijm helemaal is opgedroogd voordat je deze truc gaat proberen. Doop een stukje watten in de nagellakremover en wrijf het voorzichtig over het stuk huid waar de lijm op zit. Herhaal deze procedure totdat de lijm volledig is opgelost, of totdat het mogelijk is om het van je vingers af te trekken. Was daarna uitgebreid je handen om de restanten van de remover te verwijderen.

Deze methode werkt natuurlijk ook in andere situaties, alleen moet je met de nagellakremover voorzichtig zijn. Het chemische spul kan bepaalde materialen beschadigen. Controleer dus eerst of je remover kunt gebruiken, door een klein beetje remover op een minder zichtbaar deel van het materiaal te wrijven.

over de auteur

Chwhynny Overbeeke

Reageer

1 reactie

  • het help bij mij niet echt er zit nu nog lijm op me vingers
    de nepnagels zijn er wel af allen lijm is achter bleven
    hoe haal je het veilig weg