Onderweg

Registreer je klantbezoeken automatisch met SamTime

Geschreven door Patrick Mackaaij

Uren registreren op klanten is voor veel mensen een noodzakelijk kwaad. Als kleine ondernemer met veel afspraken buiten de deur wil je wel eens een afspraak vergeten. Of je vergeet de details. Hoe lang ben je ook alweer precies bij die klant geweest afgelopen dinsdag? De app SamTime is speciaal gemaakt voor dit probleem. Je kunt de app zien als een bijrijder die bijhoudt waar je bent geweest en hoelang dat was. Lees ook: Verwijder accounts sneller met JustDelete.me.

Aan het eind van de dag heb je een compleet overzicht waar je die dag bent geweest – en hoe lang. In de app én als afspraken in je Google Agenda.

Direct bij aankomst bij je afspraak slaat de app starttijd, GPS-locatie en gedetecteerde contactpersoon op. SamTime combineert hiervoor slim Bluetooth, GPS, Google Contacts en Google Calendar.

Bluetooth-verbinding met je carkit

SamTime is een Android-app die in de achtergrond draait. De automatische tijdregistratie triggert op basis van het maken en verbreken van de bluetooth-verbinding met de carkit in je auto. Als je niet zo’n verbinding hebt dan kun je de tijdsregistratie handmatig starten en stoppen.

Apple-gebruikers vallen helaas buiten de boot. Hoewel Apple’s Herinneringen-app wel kan triggeren op je locatie hebben apps van derden geen toegang tot deze functionaliteit.

GPS-informatie van je contactpersonen

SamTime zoekt op basis van je GPS de juiste contactpersoon bij je locatie. Als je geen contactpersonen hebt dan registreert de app de adresgegevens.

Afspraken in Google Calendar

SamTime gebruikt Google Calendar om je afspraken te registreren.

Alle afspraken bevatten de bedrijfs-/contactgegevens, start/stop tijd, duur, reiskosten en een indicatie van de omzet op basis van je uurtarief.

Je kunt de afspraken voorzien van een status zodat je eenvoudig kunt zien welke afspraken facturabel of reeds gefactureerd zijn.

Gratis en veilig

SamTime is en blijft een gratis app zonder reclame. In een later stadium komt er een optionele betaalde webservice waarmee je de urenregistratie kunt koppelen aan boekhoudpakketten en facturatie-oplossingen.

Vooralsnog bewaart SamTime alle informatie op je telefoon (in de app en in je agenda) en niet in de cloud. Er is geen communicatie met derden of adverteerders. De afspraken die Google Calendar synchroniseert bevatten geen GPS-gegevens.

Download SamTime via Google Play of bezoek de website voor meer informatie.

over de auteur

Patrick Mackaaij

Patrick Mackaaij deelt als blogger hier en op zijn weblog Eenmanierom.nl kennis over slimmer werken, timemanagement en Getting Things Done. Neem contact op met patrick@eenmanierom.nl als je efficiënter wilt werken of als je op basis van opbouwende kritiek de gebruikservaring van je product of dienst wilt optimaliseren.

Volg Patrick op Twitter, LinkedIn, Google+ of Facebook.

Reageer

1 reactie

  • Hey Patrick, zelf gebruik ik Toggl, vriendelijk timertrack software. Werkt fijn en ook analytisch. Is bovendien een freemium service.