Onderweg

Zet ASCII-emoticons in Tekstvervanging ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Lub Snoek
Geschreven door Lub Snoek

Je kent ze vast wel van bekende fora als Reddit, die ASCII-emoticons die je kunt maken met de symbolen van je toetsenbord. Meestal sla je deze ergens op, omdat het vrij veel moeite is om deze zo even uit je mouw te schudden. Wil je ook op je smartphone zo’n emoticon gebruiken? Zet ze dan in Tekstvervanging!

De 26 handigste functies van WhatsApp

Emoticon

Weet je nog steeds niet welke emoticons ik bedoel? Hier zie je een aantal voorbeelden van zo’n ASCII-emoticon:

༼ つ ◕_◕ ༽つ

( ͡° ͜ʖ ͡°)

ಠ_ಠ

¯\_(ツ)_/¯

(ノಠ益ಠ)ノ

(͡•_ ͡• )

(☞ ゚▽ ゚)☞

We noemen dit ASCII-emoticons, vernoemd naar de populaire 7-bits tekencodering waarmee ze gemaakt worden. Door deze combinaties als tekst te kopiëren en te plakken in tekstvervanging, hoef je alleen maar een trefwoord aan te maken waarmee je de symbolen kunt oproepen.

Bij iOS ga je naar Instellingen – Algemeen – Toetsenbord – Tekstvervanging. Je plakt de symbolen in de balk waarmee je een woord kunt toevoegen, waarna je bij Trefwoord (iOS) of Sneltoets (Android) de afkorting intikt waarmee je de symbolen oproept. Bij Android gaat het iets lastiger, omdat je per toetsenbord weer andere instellingen hebt. Waarschijnlijk vind je de optie in de instellingen van het toetsenbord dat je gebruikt.

En meer

Zoek je nog meer van deze emoticons? Op de website Emoticon Fun en Uplist zie je een aantal populaire voorbeelden. Kopieer de symbolen, zet ze in tekstvervanging en je hebt een scala aan wapens voor je groepschats!

over de auteur

Lub Snoek

Lub Snoek

Dat kan makkelijker.

Reageer