DIY Onderweg

Zo hoort de deksel op je koffie to go

Lub Snoek
Geschreven door Lub Snoek

Als we onderweg koffie halen krijgen we het meestal mee in zo’n kartonnen bekertje. Vaak krijg je er dan ook zo’n handig dekseltjes bij met een kleine opening om uit te drinken. Wist je dat er een juiste manier is om de deksel op de koffie te doen? Met deze tip heb je nooit meer last van een lekkend deksel op je ochtenddrankje!

Zo word je wakker zonder koffie

Lijn

Een kartonnen bekertje heeft vaak een zogenaamde vouwlijn. Deze lijn zorgt voor een kleine oneffenheid bij de rand van het kopje.

koffie-rand

De rand heeft een kleine onderbreking.

Trainingoriginal_135360

Barista’s krijgen tijdens hun opleiding de les om de opening van het deksel nooit boven deze lijn te plaatsen. Voor de zekerheid plaatsen ze de kant met de drinkopening vaak tegenover deze vouwlijn.

Als je het deksel zelf op het bekertje zet, moet je er dus op letten dat de inhoud tijdens het drinken niet tegen de vouwlijn aankomt. Daardoor gaat de koffie namelijk lekken.

 

over de auteur

Lub Snoek

Lub Snoek

Dat kan makkelijker.

Reageer

2 Reacties

  • Lekken is vervelend! Minstens zo vervelend is je neus irriteren aan het luchtgaatje op het deksel. Dit luchtgaatje wordt er van binnen naar buiten ingeduwd, met een ruwe afwerking tot gevolg.
    Dat er nog niemand op het idee gekomen is om dit luchtgaatje niet in lijn boven de drinktuit aan te brengen , maar iets ernaast zodat je je neus niet elke irritant keer raakt tijdens het drinken