Persoonlijk Productiviteit

28 dingen die je niet wist over Pokémon Go

14. Albert Heijn helpt

Albert Heijn speelt handig in op de trend en houdt bij welke Pokémon zich in de supermarkten door het hele land schuilhouden. Op de website Pokémappie.nl zie je alle filialen van Albert Heijn en welke Pokémon zich wanneer hebben laten zien. Dit kan heel handig zijn als er een Albert Heijn in de buurt is!

15. Je kan Pokémon vangen met een curveball

Als je tijdens het vangen van een Pokémon je Pokéball langer vasthoudt, kun je deze een effect meegeven. Draai rondjes met de Pokéball en wacht tot er sterretjes om de Pokéball verschijnen, als je hem vervolgens gooit geef je de bal een effect mee.

16. Meer XP in de ring

Als je de Pokéball precies in de groende, gele of rode ring gooit, kun je afhankelijk van je worp meer XP krijgen voor het vangen van een Pokémon. Hier krijg je respectievelijk 10, 50 en 100 XP extra voor. Deze notering krijg je wanneer je de pokemon in het midden van de bewegende cirkel raakt. Is de cirkel groot dan is het een nice throw, middelgroot zorgt voor great en klein is excellent.

17. Je kan gemiste Pokéballs sneller opruimen

Als je mis gooit blijft de Pokéball vaak een tijdje doorrollen achter de Pokémon. Door erop te drukken, verdwijnen ze en kun je sneller je volgende Pokéball gooien.

18. CP is niet alles

Hoewel ik in de eerste instantie al mijn Pokémon selecteerde op het aantal CP dat ze in huis hadden, kwam ik er later achter dat er meer achter zit. Aanvallen en hoe krachtig deze zijn kan nogal verschillen per Pokémon van dezelfde soort. Zo kan een Pokémon met minder CP alsnog een krachtigere aanval hebben dan de Pokémon met meer CP. Het kan geen kwaad om de aanvallen en HP van twee dubbele Pokémon te inspecteren, voordat je beslist met welke je verdergaat.

19. Evolueren geneest je Pokémon

Als je net een gevecht achter de rug hebt, kan het verleidelijk zijn om je Pokémon gelijk te genezen met Potions. Het is echter handig om te weten dat een Pokémon volledig geneest als je deze evolueert. Het is zonde om Potions te verspillen om er vervolgens achter te komen dat je nog maar 2 candy nodig hebt voor een evolutie.

20. Pokémon met ??? CP

Pokémon met vraagtekens als CP herkennen je niet als trainer en willen dus niet worden gevangen. De kans is daardoor groot dat ze na 1 mislukte poging al in rook opgaan en je ze kwijt bent. Door gelijk een item te gebruiken voor je eerste poging is de kans groot dat je deze bijzondere Pokémon toch in één keer vangt.

21. Onnodig tikken

Als je bij een PokéStop bent, ben je waarschijnlijk gewend om te drukken op de items die vrijkomen nadat je een slinger aan het icoontje geeft. Om je items te verzamelen hoeft dit echter niet per se. Op het moment dat de items uit de PokéStop komen, kun je gelijk op ’t kruisje drukken en zie je dat je de items allemaal gelijk verzameld. Zo kun je als bijrijder in de auto heel snel PokéStops legen.

22. Je kan bepalen in welke vorm Eevee evolueert

Kenners van Pokémon weten dat Eevee in drie verschillende vormen kan evolueren; een electriciteit-, vuur- of watersoort. Volgens het spel zijn deze evoluties willekeurig en kun je dus van tevoren niet bepalen in welke vorm Eevee evolueert. Gelukkig heeft iemand een trucje ontdekt.

Eevee Lifehacking

Je kan bepalen in welke vorm Eevee evolueert door de naam van het beestje te veranderen. Verander de naam in Sparky om Jolteon te krijgen, Rainer voor Vaporeon of Pyro voor Flareon. Let op: Het werkt alleen als je de naam niet eerder hebt veranderd.

Update: Sinds kort is de tweede generatie Pokémon toegevoegd aan Pokémon Go. Hierdoor heeft Eevee er twee evolutie-vormen bijgekregen. Het naam-trucje werkt ook op de twee nieuwe evoluties van Eevee. Dit is hoe het werkt:

Verander de naam in Sakura om Eevee in Espeon te laten evolueren.

Verander de naam in Tamao om Eevee in Umbreon te laten evolueren.

23. Dit krijg je per level

Inmiddes heb je waarschijnlijk al ontdekt dat je items krijgt als je een level up gaat. Wij vonden een mooi overzicht van de verschillende beloningen die je krijgt voor het bereiken van level 1 tot en met 20.

pokemon rewards list

24. Gebruik je een incense? Ga dan lopen!

Door een incense te activeren verschijnt er een soort roze rook om je personage in Pokémon Go. Op het moment dat je een incense activeert lok je Pokémon naar je locatie. Gebruikers van Reddit hebben echter in de code van het spel de ‘spelregels’ ontdekt van een incense.

Als je stil blijft staan nadat je een incense hebt geactiveerd, verschijnt er elke 5 minuten een nieuwe Pokémon in je omgeving. Door te bewegen kom je echter elke 200 meter een nieuwe Pokémon tegen! Aangezien een incense 30 minuten is geactiveerd, kun je heel wat Pokémon tegenkomen tijdens je wandeling.

25. It’s super effective!

Pokémon zijn natuurlijk niet voor niets opgedeeld in allerlei categorieën. Van gras-Pokémon tot gif-Pokémon, elke soort heeft z’n voor- en nadelen. Een belangrijke eigenschap van Pokémon is het feit dat de ene soort Pokémon sterker of juist zwakker is tegen andere of juist dezelfde soort Pokémon. Wij vonden een mooi overzicht! Het rondje bij geest- en draakachtige Pokémon betekent dat ze sterk zijn tegen Pokémon van dezelfde soort.

super_effective_pokemon_move_chart_by_kirby_force-d4o03d0

26. Begin een gevecht met ontwijken

Door naar links of rechts te swipen tijdens een gevecht, ontwijk je de aanvallen je tegenstander. Als je dit gelijk aan het begin van een gevecht doet, krijg je de kans om snel een aantal klappen uit te delen voordat je tegenstander zich aan je nieuwe positie heeft aangepast. Vooral snelle Pokémon als Eevee hebben hier veel profijt kan en het kan zelfs doorslaggevend zijn.

Pokemon-go-dodge-gym

27. Verander je avatar

Je kan het uiterlijk van je avatar veranderen door op het hoofd rechtsonder in het scherm te drukken. Vervolgens druk je op de optie-knop (de drie streepjtes) en druk je op customize.

Naast het uiterlijk van je avatar kun je ook eenmalig je nickname veranderen. Dit kun je doen door op het Pokéball-logo te drukken en vervolgens rechtsboven in het scherm op settings te drukken. Vervolgens zie je de optie change nickname. Nogmaals; deze kun je maar één keer veranderen.

28. Vang geëvolueerde vormen voor meer candy

Met de komst van de tweede generatie Pokémon is er nog een leuke functie toegevoegd aan Pokémon Go. Het vangen van geëvolueerde Pokémon levert meer candy. Zo krijg je voor het vangen van een Squirtle 3 candy, maar voor het vangen van een Wartortle krijg je maar liefst 5 candy! Voor het sturen van Pokémon naar de professor krijg je nog steeds slechts 1 candy.

Dankzij deze update wordt het veel leuker om te zoeken naar geëvolueerde Pokémon. Ook wordt het steeds makkelijker om Pokémon te evolueren.

Zijn we nog wat tips en trucs vergeten te noemen? Laat het ons weten in de reacties!

over de auteur

Lub Snoek

Lub Snoek

Dat kan makkelijker.

Reageer

31 Reacties

 • Klakkeloos naar CP kijken moet je niet doen (voor een Transfer). Pokémons hebben bepaalde vaardigheden. Het is belangrijker om daar naar te kijken.

  • Hee, goede reactie! Alleen weet ik niet welke vaardigheden goed/nuttig zijn… Ik was heel blij dat ik een snorlax heb en heb daar toen ook veel power-ups mee gedaan, alleen heeft hij niet de vaardigheid die het sterkst zijn, dus heb hierdoor veel spul verloren…. Helaas… Weet je waar ik deze informatie (liefst in Nederlandse taal) kan krijgen?

   Nog even voor de duidelijkheid…
   Ik kan het beste de Pokemon evalueren na zijn laatste fase en vervolgens de Pokemon vergelijken en degene met de beste vaardigheden powerups inzetten ipv de Pokemon met de meeste cp..? En Kan je wel afleiden uit eerdere fase welke vaardigheden de Pokemon meeneemt?

 • Weet je ook hoe het komt dat er op het scherm helemaal geen pokemons te zien zijn? Wel de witte cirkels waar ze moeten zitten maar dan zonder pokemon. Er valt dus niets te vangen 😢

  • Mijn ervaring met de Incense aan is niet zoals hierboven geschreven, ik heb beide mogelijkheden uitgeprobeerd. Ik vang net zoveel Pokémons thuis op de bank dan dat ik ga lopen. Dus uiteindelijk 5 stuks of je nu loopt of niet. En ja ik heb een goeie internetverbinding. Of doe ik misschien iets fout?

 • Tip 1:: De curveball geeft geen extra XP! Wel wanneer je een nice, great of excellent throw hebt gegooid. Hier krijg je respectievelijk 10, 50 en 100 XP extra voor. Deze notering krijg je wanneer je de pokemon in het midden van de bewegende cirkel raakt. Is de cirkel groot dan is het een nice throw, middelgroot zorgt voor great en klein is excellent.

  Tip 2:: je kan de vangkans afleiden van de kleur ven de bewegende binnencirkel. Een groene cirkel is een grote kans, geel een middelgrote kans, oranje een kleinere kans en rood een kleine kans. De kleur wisselt wanneer je van pokeball soort wisselt. Zo kan het zijn dat een Poke Ball een oranje cirkel geeft terwijl een Great Ball een gele en een Ultra Ball een groene cirkel geeft.

 • Wat ik nog wel vervelend vind is dat wanneer je even geen internet hebt of waar ik later achter kwam, meerdere mensen dezelfde pokemon vangen dat dan je spel vastloopt.
  De items en ballen die je verspilt hebt om de pokemon te pakken ben je dus kwijt.

 • Ik snap dat je niet alleen naar CP moet kijken maar ook naar attacks. Ik vraag me af hoe je dat tegen elkaar kunt afwegen en ook of hoe de sterkte van attacks kunnen veranderen als je je Pokémon evolueert?

 • De potentiemeter is afhankelijk van je level, wanneer je een level omhoog gaat dan kunnen je pokemons ook sterker worden.
  Ook heb ik het idee dat er een soort correctie zit in het aantal meter wat je maakt bij een bepaalde snelheid, tijdens het lopen gaat dit relatief sneller dan tijdens het fietsen

  • Nee, je moet hem per se evolueren. Als je de een Pokémon zo vaak upgraded tot de ‘halve’ cirkel’ vol is, krijg je een melding dat je een level hoger moet zijn voordat je de Pokémon verder kan upgraden.

 • Super goeie tips! Ga zo door!
  Ik zit momenteel in level 8 en nog geen gym gewonnen.
  Maar heb nog wat vragen.
  1: Las ergens dat gewicht xs pokemon sneller zijn dan xl. Wat is beter?
  2: Ik zie dat van het zelfde soort pokemon verschillende aanvallen heeft. Zoals:
  pedgey1: Tackle normal, Air cutter flying
  Pedgey2: Tackle normal, Twister dragon
  Pedgey3: Quick attack normal, Air cutter
  Welke is sterker?
  3: kan zo’n armband ook de eieren helpen uitbroeden? Ik loop volgens google een rondje van 1,9 km 2x per dag Met pokemon continu aan worden me eieren nog geen km uitgebroed. Kan het zijn dat ik te langzaam loop?
  4: Wat kan ik met zo’n extra rugzak, storage en wat kan ik met al die items?
  Heel erg bedankt voor de tips!

 • Allemaal goede tips !!!
  Toch heb ik een kleine opmerking. Nl over de afstand dat de pokemons van je zijn als je ze vangt. Men zegt als men op het schermpje linksonder klikt je kan zien aan de pootjes hoe ver de pokemon van je verwijderd is. Bij staan er altijd drie pootjes onder en plots verschijnt er een pokemon in mijn buurt die niet eens op het schermpje staat . Daarbij komt ook nog, als ik pokemon go afsluit en meteen opnieuw opstart er soms andere pokemons in het schermpje staan.
  Kan iemand dat verklaren?

  • Doordat het systeem met de afstanden tot Pokémon (de pootjes) niet werkte, heeft Nintendo dit eruit gehaald. In een komende update krijg je echter wel een nieuw volgsysteem; je kan dan zien welke Pokémon zich bij de dichtstbijzijnde PokéStops schuilhouden.

 • Blijkbaar kun je je smartphone op een platenspeler leggen, de speler aanzetten (zonder arm te activeren!) en je maakt kilometers om een ei uit te broeden.

  • dit is niet waar, je moet minimaal 25 meter in 1 richting lopen voor hij het registreert. en op een platenspeler draait die alleen maar rondje. dus blijft die eigenlijk stil staan.

 • hallo,
  vraagje ik wil graag weer een ei uitbroeden maar er staat maar 1 incubator op en die doet het niet
  enig idee?
  gr inge

 • als je in het buitenland wilt wandelen dan zou je fly gps kunnen installeren, dan kan je pokemons ophalen die niet in je eigen land te vinden zijn.

  Soms lijkt het niet te werken maar je moet dan een behoorlijk aantal keer zo’n pokestop openen..draaien en sluiten je krijgt dan geen pallen en je herhaalt dit net zo lang totdat je ballen krijgt.

  als het niet werkt dan lijkt het wel of je pokemons kan vangen maar na dat je de bal op hun gegooid hebt dan verdwijnen ze in een grijze wolk….

  dusss pokestop openen, draaien en sluiten en dit herhalen totdat de ballen komen…..

  Ik ben in Honk Kong geweest, New York en Sydney…. de eerste heeft erg veel pokestops.

  je krijgt bij fly gps een soort ring in een ring op je scherm en dat is de “joystick” waar je mee kan wandelen