Persoonlijk

Blue Monday, wat is dat eigenlijk?

Lub Snoek
Geschreven door Lub Snoek

Blue Monday is een jaarlijks terugkerende rotdag. Het de combinatie van de maandagochtend op het werk en de grijze tinten van januari. Half januari is ook de gezellige sfeer van de feestdagen weer uit het zicht, waardoor deze specifieke maandag is uitgeroepen als Blue Monday.

Zo vind je makkelijk gratis software

Deze Blauwe Maandag markeert de dag dat je routine van alledag weer is begonnen. Veel bedrijven grijpen deze dag dan ook aan om allerlei aanbiedingen naar je hoofd te slingeren waarmee je jezelf kan opbeuren. Het is niet zo gek dat dit gebeurt, aangezien Blue Monday officieel in het leven is geroepen door Sky Travel.

Vakantie

De marketingmedewerkers van de vliegtuigmaatschappij vonden de dip na de feestdagen een mooi moment om allerlei vakantieaanbiedingen naar buiten te brengen, waardoor mensen na de feestdagen weer iets hadden om naar uit te kijken. En het leuke was: het werkte ook nog. Daardoor stunten vrij veel vakantieaanbieders en andere bedrijven tijdens Blue Monday met leuke aanbiedingen om je door deze druilerige dag heen te slepen.

Toch moeten we er wel bij zeggen dat het hele Blue Monday-gevoel gewoon tussen je oren zit. Veel wetenschappers doen deze maandag dan ook af als pseudopsychologie zonder enige basis. Laat je dan ook niet uit het veld slaan door deze saaie maandag, zo erg is het nu ook weer niet!

over de auteur

Lub Snoek

Lub Snoek

Dat kan makkelijker.

Reageer

1 reactie