Persoonlijk Thuis

Deze dingen kun je beter gewoon weggooien

Geschreven door Chwhynny Overbeeke

Sommige spullen, die je om wat voor reden dan ook bewaard hebt, liggen vaak gewoon in de weg en nemen ruimte in beslag. Lifehacking noemt een aantal dingen die je eigenlijk beter weg kunt doen. Lees ook: 8 dingen die je niet in de vaatwasser moet doen.

Kleine zakjes saus

Als je een pizza bestelt of fastfood afhaalt, krijg je er vaak allerlei dips of zakjes zout bij. Als je onaangebroken potjes saus of zakjes ketchup over hebt, bewaar je die misschien in de deur van de koelkast of in een keukenlade. En voor je het weet heb je een enorme lading in huis waarvan de meeste verlopen zijn. Daarom is het een goed idee om regelmatig naar de datum te kijken en de oudste zakjes het eerst op te maken.

Messen

Veel mensen hebben een heleboel keukenmessen liggen die bot geworden zijn, krom zijn, of niet handig werken. Laat je botte messen slijpen en gooi de rest gewoon weg. Je gebruikt ze toch niet meer!

Verouderde boeken

Een hele oude encyclopedie met zulke verouderde informatie dat het grappig is, is een leuk hebbeding. Maar een atlas of medisch handboek van 20 jaar oud staat alleen maar stof te vangen en neemt ruimte in beslag.

Oude medicijnen

In je medicijnkastje liggen vast een heleboel medicijnen die verlopen zijn of die je niet meer nodig hebt. Breng deze terug naar de apotheek zodat ze op een veilige manier vernietigd kunnen worden.

Oude hobbyspullen

Heb je een jaar lang verwoed zitten breien, en heb je nu enorm veel wol over terwijl je er eigenlijk niets meer mee wilt gaan doen? Vraag dan eens rond of iemand anders er misschien nog wat aan heeft.

Oude handdoeken

Als je oude handdoeken over hebt die er niet zo mooi meer uitzien of die qua kleur niet bij de rest passen? Geef ze dan aan een dierenasiel. Die gebruiken handdoeken vaak om puppy’s en jonge katjes warm te houden.

Plastic zakken

Je hebt waarschijnlijk een heleboel plastic zakken liggen van allerlei verschillende winkels. Maar hoeveel heb je er nou eigenlijk nodig? Bewaar de handigste en stevigste, en recycle de rest.

Knopen

Wanneer je kleding koopt, krijg je er vaak extra knopen bij voor het geval je er eentje kwijtraakt. Maar als je het bijbehorende kledingstuk allang niet meer hebt, heeft het ook weinig zin om de knopen te bewaren.

Lege pennen

Vind je ook steeds overal pennen die het niet meer doen? Gooi ze gewoon weg in plaats van ze terug te leggen, anders kom je ze de volgende keer opnieuw tegen wanneer je een werkende pen nodig hebt.

over de auteur

Chwhynny Overbeeke

Reageer

1 reactie