Persoonlijk

Even voorstellen: Steef de Filoseef

Hoi mensen. Ik ben Steven Kruyswijk, en werd laatst door onze grote lifehacking.nl roerganger Frank Meeuwsen uitgenodigd om mijn nogal filosofische neigingen op het gebied van lifehacking met jullie te delen. Ik ben zelf al jaaaren bezig om mijn persoonlijke productiviteit op een lekker niveau te krijgen; ik lijk een typische ‘nutty professor’ / ADD type te zijn, die vaak blijft hangen in het heul veul nadenken over dingen in plaats van lekker aan de slag te gaan… Daardoor heb ik echter wel een enorme bak met filosofisch geneuzel verzameld over het onderwerp, die ik nu graag met jullie deel. Ben benieuwd wat voor leuks dat gaat opleveren!

lifehack_filo_tqIk ben zelf muzieksoftware-ontwerper van opleiding, en werk momenteel vooral als pianostemmer voor Fender Rhodes electrische piano’s. Ik ben al een aantal jaren geinteresseerd in Web 2.0-dingen (ik ken Frank van Les Blogs 2.0 in Parijs), en probeer uit te vogelen hoe dat fenomeen in de breedst mogelijke context gezien kan worden… Mijn grote inspiratie daarbij is het idee dat Nederland wel eens het eerste land zou kunnen zijn waar deze ‘co-creatie goodness’ op een nationaal niveau ingezet wordt, met allerlei nieuwe gezelligheid tot gevolg.

Zo uit m’n hoofd een aantal onderwerpen die me gaaf lijkt om te gaan behandelen:

  • de combinatie van ratio & intuitie als ultieme life hack;
  • de invloed van angst-gebaseerde ouder-kind interactie op je creatieve vermogens;
  • life hacking / creativiteitsleer in bredere context: social engineering in verleden, heden & toekomst.

Een van mijn grootste inspiratiebronnen is het werk van Alan Watts, een Britse filosoof die in de jaren ’60 en ’70 een enorme hoeveelheid lezingen heeft opgenomen, waarin hij o.a. vertelt over de verschillen tussen Westerse en Oosterse manieren van creatief in het leven staan. Het lijkt me dan ook leuk om deze columns (de ‘brainserie’ zoals Frank het noemt) af te trappen met een lezing van Alan. Groetjes!

[kml_flashembed movie="http://www.youtube.com/v/0caqNCIUSZM" width="425" height="350" wmode="transparent" /]

over de auteur

Redactie Lifehacking

Redactie Lifehacking

Lifehacking.nl gaat over slimmer werken en slimmer leven. Diverse auteurs schrijven over het snijvlak van kennismanagement, persoonlijke ontwikkeling, timemanagement en digitale innovaties. Lifehacking organiseert regelmatig activiteiten en we geven workshops, brainjams en lezingen over lifehacking-gerelateerde onderwerpen.

Reageer

9 Reacties