DIY Persoonlijk

Gratis series en films kijken met Terrarium TV

Lub Snoek
Geschreven door Lub Snoek

Dankzij diensten als Netflix hebben we een enorme collectie aan series en films altijd binnen handbereik. Helaas kan het aanbod van Netflix per land verschillen en voor series als Game of Thrones moet je weer bij HBO zijn. Gelukkig is er een app met een enorm aanbod van bijna alle films en series. Hier leggen we uit hoe je gratis series en films kunt kijken met Terrarium TV.

Films en series stream je zo met Kodi

 

Gratis series en films

De app Terrarium TV is een applicatie waarmee je een enorme collectie aan films en series gratis kan bekijken. Doordat je niet gebonden bent aan een bepaalde dienst met rechten, kun je zowel HBO-series als Game of Thrones kijken als series die op Netflix staan zoals House of Cards en Friends. Hier leggen we uit hoe je het installeert en hoe het werkt.

Terrarium TV

Om logische redenen staat de app niet in de Play Store op je Android-apparaat. De officiele website of inmiddels offline gehaald, maar je kunt het.apk-bestand gewoon downloaden via een alternatieve website van Terrarium TV. Nadat je het programma hebt gedownload, navigeer je op je apparaat naar Downloads en selecteer je het apk-bestand. Vervolgens geef je aan dat je het programma wilt installeren.

Afspelen

De app Terrarium TV kan zelf geen video’s afspelen, daarvoor heb je een aparte videospeler nodig. Voorheen kon Terrarium TV alleen de streams afspelen via de app MX Player, maar het is nu ook mogelijk om gebruik te maken van VLC voor Android. Wij raden je dan ook aan om VLC te gebruiken, puur vanwege het gebruiksgemak. Het is ook mogelijk om de streams te casten naar je Google Chromecast. Hiervoor heb je geen mediaspeler op je smartphone of tablet zelf nodig, dat gaat gewoon rechtstreeks van de app naar de Chromecast.

Nadat je Terrarium TV en VLC of MX Player (of je Chromecast) hebt geïnstalleerd, open je Terrarium TV en selecteer je een film of aflevering van een serie die je wilt kijken. Rechtsonder in het scherm vind je de Play-knop. Je krijgt nu een lijst te zien met allerlei verschillende streamingbronnen waar Terrarium TV toegang tot heeft.

In de omschrijving van de stream kun je vaak al zien dat niet elke stream dezelfde kwaliteit heeft. Zo zijn er Full HD 1080p streams, maar ook 720p streams. Vooral wanneer je een minder sterke internetverbinding hebt kan het handig zijn om een stream van 720p te downloaden; op een klein scherm is het verschil niet eens zo duidelijk te zien.Terrarium TV 2

Ondertiteling

Nadat je een stream hebt geselecteerd, verschijnt er een venster met verschillende opties. Je kunt ervoor kiezen om de video te kijken met of zonder ondertiteling en je kunt de video zelfs met of zonder ondertiteling downloaden om offline te bekijken. Ook kun je een link genereren, waarmee je de video in je browser kunt kijken.

Wanneer je Play With Subtitles hebt geselecteerd, speurt Terrarium TV automatisch de bekende websites af voor ondertitelingsbestanden. Om eentje te vinden die synchroon loopt met je stream is het gewoon een kwestie van uitproberen. Een tip is om op de naam van de stream en de ondertitels te letten; termen als HDTV en WEB-DL worden gebruikt om aan te geven met welke stream de ondertitel synchroon loopt.

Heb je een goede stream met bijpassende ondertiteling gevonden? Dan is het een kwestie van kijken en genieten op je smartphone of tablet, of op je televisie door te casten naar je Google Chromecast.

Legaal?

Hoewel de legaliteit van Terrarium TV op veel fora nogal een punt van discussie is, kunnen we rustig stellen dat de dienst zich aan de verkeerde kant van het grijze gebied bevindt. Het is dus niet legaal om op deze manier films en series te kijken. Hoewel we in Nederland nog geen gevallen kennen waarbij iemand ook daadwerkelijk bestraft is voor het gebruik van diensten als Terrarium TV, raden we je toch aan om een VPN te gebruiken om je privacy wat op te schroeven. Het is niet volledig waterdicht, maar het verminderd de pakkans behoorlijk als ze ooit besluiten om gebruikers te vervolgen.

Terrarium TV is alleen beschikbaar voor Android 4.0.1 of hoger.

over de auteur

Lub Snoek

Lub Snoek

Dat kan makkelijker.

Reageer

23 Reacties