DIY Persoonlijk

Tips om alles uit september te halen

Isabeau Engelaar
Geschreven door Isabeau Engelaar

September is de maand waarin we van de zomer naar de herfst gaan, waarbij sommige van ons weer naar school gaan en waar andere weer aan het werk gaan. De maand van soms zon en soms regen, een wisselende maand waar geen pijl op te trekken valt. Juist daarom geven we hier wat tips om zoveel mogelijk te genieten van september. Lees ook: 12 ultieme reistips voor (bijna) elke reiziger.

Kleding

De wisseling in het weer zorgt er met name in september voor dat je soms naast de plank slaat qua kleding betreft. Het weersbericht geeft aan dat het 22graden wordt. Je trek een jurkje aan, een T-shirt of korte broek en loopt de deur uit. Eenmaal buiten gekomen is het toch wat kouder dan gedacht. Ook binnen en in het openbaarvervoer is het vaak wat kouder. Een handige tip; neem altijd een vestje op jasje mee. Deze tip geldt ook andersom, mocht je al in herfst sferen zijn en trek je in de ochtend juist te warme kleren aan? Kleed jezelf dan in laagjes, zo kan je altijd wat kleding uit trekken mocht het toch ineens nog warm worden. Ook het plaatselijke weersbericht checken is een tip. Schijnt in jouw stad de zon wilt dat nog niet betekenen dat in het hele land de zon schijnt.

Last-minute

Mocht je toch met zekerdere kans zon willen hebben dan is september ook een mooie maand om er toch nog even tussen uit te gaan. Niet alleen omdat het hoogseizoen is afgelopen en de prijzen daarom lager maar ook omdat in september veel landen perfect zijn om naar af te reizen.

  • Latijns-Amerika bestemmingen: Argentinië, Bolivia, Brazilië, Ecuador en Peru.
  • Afrika: Botswana, Namibië en Zuid-Afrika
  • Azië: Borneo, Indonesië, Myanmar en Sri Lanka
  • Oceanië: Australië

Ook kan je in september nog goed op vakantie in Europa. Voor zon moet je vooral zijn in het zuiden van Europa.

Seizoenseten

Voor degene die niet de mogelijkheid hebben ertussen uit te gaan; geniet van de mooie dagen die we nog hebben en probeer naast werk of school nog iets leuks te doen met het mooie weer. Ga een hapje eten buiten de deur of doe een drankje op het terras. Dit hoeft niet duur te zijn en kan ook gewoon thuis. Maak een lekkere maaltijd klaar en nodig wat vrienden/familie uit. Hieronder een overzicht van groenten en fruit van het seizoen die je goed kan gebruiken in de maand september.

groente-en-fruitkalender-september

Muggen

Als je een avondje buiten door brengt kan je te maken krijgen met muggen. Vooral met mooi weer laten deze mini vampiertjes zich zien. Ben je het slachtoffer geworden van een mug?

Tips tegen de jeuk:

  1. De citroen; Breng een aantal druppels op de plek van de beet en weg is de jeuk. Een kind kan de was doen.
  2. De bananenschil; Helpen kruisjes zetten niet? De constante jeuk kun je tegengaan door een bananenschil over je muggenbult te wrijven.
  3. Lavendelolie; Mocht de geur van banaan je ietwat te veel zijn, dan kun je je altijd nog vergrijpen aan lavendelolie. Als je het mixt met tea tree olie ruikt het niet alleen lekker, maar werkt het ook tegen de jeuk.
  4. Een aspirine; Niet om in te nemen, maar om er een zalfje van te maken. Maak de pil klein en meng het met een paar druppels water om een pasta te maken. Het smeersel zorgt er direct voor dat de jeuk verdwijnt.
  5. Zout; Maak je muggenbult vochtig en scrub de plek met keukenzout. Let wel op dat je niet te hard schubt. Wondjes en zout zijn niet de beste combinatie.
  6. Een hete lepel; Een warme lepel op je muggenbult verstoort de reactie waardoor het jeuken stopt. Pas wel op met de warmte van de lepel, niet te heet.

Geniet van deze tot nu toe mooie maand!

over de auteur

Isabeau Engelaar

Isabeau Engelaar

Reageer