Persoonlijk Productiviteit

Zo kun je gesprekken vastzetten in WhatsApp

Redactie Lifehacking
Geschreven door Redactie Lifehacking

Als je veel verschillende gesprekken of chats gebruikt in WhatsApp, kan het handig zijn als een specifieke chat bovenin de lijst blijft staan. Hier leggen we uit hoe je gesprekken kunt vastpinnen in WhatsApp.

Freeware: 5 handige gratis tools

In iOS en Android kun je eenvoudig een gesprek in WhatsApp vastpinnen in het tabblad Chats, zodat het altijd bovenaan de lijst met gesprekken wordt weergegeven. Dat is handig, omdat je er zo veel sneller bij kunt zonder dat je hoeft te zoeken.

Alle soorten gesprekken kunnen vastgepind worden, of het nu gaat om een gesprek tussen jou en een andere persoon, of om een groepsgesprek.

De functie is echter beperkt tot maximaal drie chats die kunnen worden vastgepind. Dat is op zich ook wel logisch, omdat je alleen de belangrijkste gesprekken bovenaan wilt hebben staan, en als deze lijst te lang wordt kun je straks nog steeds door de bomen het bos niet zien.

De 26 handigste functies van WhatsApp

iOS

Om in WhatsApp voor iOS een gesprek vast te pinnen, hoef je alleen maar in het tabblad Chats van links naar rechts met een vinger over het gesprek in kwestie te vegen. Kies vervolgens Pin vast en het gesprek staat bovenaan in de lijst, vergezeld van een pin icoontje.

Android

In Android is het net zo eenvoudig. Houd het gesprek dat je wilt vastpinnen ingedrukt, en er verschijnt bovenaan in het scherm een pin icoontje. Als je hierop drukt, wordt het gesprek vastgepind. Naast het gesprek komt een pin icoontje te staan, waarmee je het gesprek ook weer los kunt maken.

In dit menu kun je tevens een gesprek dempen zodat je voor dat gesprek geen meldingen meer krijgt. Dat is heel handig wanneer het om een groepsgesprek gaat waarin mensen steeds dingen posten wat voor jou niet zo interessant is.

Je kunt hier een gesprek ook archiveren, zodat deze niet meer in de lijst staat.

over de auteur

Redactie Lifehacking

Redactie Lifehacking

Lifehacking.nl gaat over slimmer werken en slimmer leven. Diverse auteurs schrijven over het snijvlak van kennismanagement, persoonlijke ontwikkeling, timemanagement en digitale innovaties. Lifehacking organiseert regelmatig activiteiten en we geven workshops, brainjams en lezingen over lifehacking-gerelateerde onderwerpen.

Reageer