Persoonlijk Thuis

De beste tips voor het opruimen van je kerstversiering

Isabeau Engelaar
Geschreven door Isabeau Engelaar

Het opruimen en opbergen van spullen doen we het liefst zo efficiënt mogelijk. Rond de kerst komt alle kerstversiering tevoorschijn, maar waar laten we het als deze periode weer achter ons ligt? We stoppen alle kerstversiering vaak gewoon in dozen op de hoop dat alles past. Met deze tips wordt het opbergen van alle versiering een stuk georganiseerder.

Orden je kabels met lege toiletrollen

Kerstversiering

Kijk goed naar de spullen die je dit jaar niet hebt gebruikt om je huis te versieren. Ga je ze volgend jaar wel gebruiken of kan je ze beter gelijk weg doen? Vind je het zonde om je spullen zomaar weg te gooien, wacht dan tot volgend jaar en geef het vlak voor kerst aan iemand die het kan gebruiken of doneer het aan een kringloop winkel.

Bekijk ook de spullen die je wel hebt gebruikt dit jaar, is het nog mooi, ga je het volgend jaar nog gebruiken? Wil je volgend jaar een ander thema, vraag dan aan vrienden of familie of ze willen ruilen van versiering. Zo hoef je niet elk jaar een volledig nieuw kerstversiering setje aan te schaffen.

Kerstballen

kerstmis_-_kerstballenopbergdoos

De dozen waarin je de ballen koopt zijn vaak wat onhandig en groot. Gooi deze dus weg en zorg voor een andere opbergdoos. Er zijn speciale opbergdozen met een kartonnenvakverdeling erin. Je kunt hier op kleur en maat de ballen in sorteren. Je kan ook gewoon een oude schoenendoos pakken en zelf afscheidingen maken. Zorg er dan wel voor dat je er niet iets zwaars opzet zodat al je kerstballen worden geplet. Oude wijnglazen dozen zijn ook goed te gebruiken.

kerstmis_-_wegwerpbekers

Om een afscheiding te creëren in een doos, zou je papieren of plastic bekertjes kunnen gebruiken. Het handigst is als je een stuk karton pakt, dat natuurlijk precies is de desbetreffende opbergdoos past. Lijm hier vervolgens rij voor rij wat bekertjes aan vast. Ook handig voor andere kleine versieringen.

kerstmis_-_eierdozen

Lege eierdozen zijn ook handig als je kerstballen kwijt wil. Ballen tot 5 cm kan je hier goed in opbergen. Doe dit op kleur zodat je het overzichtelijk houdt. De haakjes kan je gewoon aan de bal laten zitten. Als je eventueel wilt weten wat erin zit, zou je dit ook nog op de doos kunnen zetten.

Lampjes

Wikkel kerstlichtjes om een stuk karton. Zo blijft het snoer uit de knoop. Hang er een label aan zodat je weet waar de lampjes voor bedoeld zijn.

Zo raken de kerstlampjes nooit meer in de knoop

Overig

kerstmis_-_versiering

Heb je kerstversiering waar veel glitter bij komt kijken, stop deze dan in een ziplock zakje. Je houdt je versiering niet alleen bij elkaar, maar zorgt er ook voor dat de glitter niet verspreid. Deze opbergmethode geldt natuurlijk ook voor andere versieringen.

kralenketting-in-leeg-waterflesje

Kralenkettingen en linten zou je in een leeg waterflesje kunnen opbergen. Per kleur of per snoer in een flesje. Zo zit je niet elk jaar weer tijd te verdoen aan het uit de knoop halen van de kettingen.

kerstmis_-_kerstkranzen_opbergen

Kerstkransen leg je meestal ergens boven in of op een doos. Je kan een krans meestal niet uit elkaar halen maar op door er een plastic tas omheen te doen zorg je ervoor dat de krans netjes blijft.

Mocht je hier allemaal geen zin in hebben dan kan je ook nog altijd je hele boom met versiering en al in een keer inpakken!

kerstboom-ingepakt

over de auteur

Isabeau Engelaar

Isabeau Engelaar

Reageer

3 Reacties