Onderweg Persoonlijk

Zo voorkom je een ladder in je panty

Isabeau Engelaar
Geschreven door Isabeau Engelaar

De feestdagen komen er weer aan en daarmee ook de bijbehorende feestjes. Van familiefeestjes tot aan echte kerstparty’s, iedereen viert het op zijn eigen manier. Wat we wel allemaal hetzelfde doen is het leuk kleden voor een feestje. Wij vrouwen kiezen hier vaak voor een leuk jurkje of rokje. In ons koude kikkerlandje zijn blote benen vaak niet te doen dus de panty’s komen hier goed van pas. Er zit alleen een nadeel aan het dragen van panty’s, de kans op een ladder!

Het kopen van panty’s zo-voorkom-je-ladders-in-je-panty-thumbnail-ljgkxaoy8k

De eerste tip die we je mee geven is het kopen van goede panty’s. Bij het kopen van panty’s is het belangrijk dat je let op het aantal denier dat op de verpakking staat aangegeven. Het aantal denier geeft de dikte van de panty aan. Hoe hoger het getal hoe dikker de panty. Wil je toch een wat dunnere panty aan koop dan een panty van goede kwaliteit (vaak duurder) deze zijn wat steviger waardoor er minder snel een ladder ontstaat en je er dus langer mee doet.

Overweeg om een grotere maat te kopen dan dat je eigenlijk nodig hebt. Dit doen we natuurlijk liever niet maar bij het aantrekken van een panty kan het je heel wat gewurm besparen. Doordat de maat wat groter is heb je meer speling en hoef je niet zo te trekken. De kans dat je een ladder in je panty trekt neemt hierdoor aanzienlijk af. Nog een voordeel aan het kopen van een grotere maat is dat je panty ook niet zo snel meer afzakt.

Voorzorgsmaatregelen

Bij het aan en uitrekken kan het weleens gebeuren dat je panty aan je schoen blijft hangen of dat je met je teen er doorheen steekt. Koop daarom het liefst een panty met een versterkt teenstuk. Wat je ook kunt doen is het dragen van dunne sokjes.

Draag geen glad ondergoed. Dit zorgt er namelijk voor dat de kans dat je panty afzakt vergroot. Hiermee vergroot je ook de kans dat je de hele dag loopt te hijsen. Wat weer gelijk staat aan het trekken van een gat in je panty. Om het afzakken te voorkomen kan je ook een broekje over je panty dragen.

Een andere belangrijke tip is het vijlen van je nagels, niet alleen je teennagels! Een haakje aan je nagel kan er namelijk voor zorgen dat je zo een gat in je nieuwe aankoop trekt. Let er bij het aan en uit doen dus op dat eerst even met een vijl langs je nagels gaat.

Behandel je panty’s goed

Het klinkt misschien een beetje raar maar bewaar je panty in de vriezer. Maak je panty’s eerst vochtig en stop ze dan in een zakje in de vriezer. Denk er wel aan dat je hem een dag voor je hem aan wilt trekken uit de vriezer haalt en laat ontdooien/ drogen.

Je kunt je panty’s het beste op de hand wassen, mocht je hier geen tijd voor hebben, was ze dan in een apart waszakje.

Tot slot

nagellak-basecoat-11240500-listermain

Als je een panty aan hebt kan je er een beetje haarlak overheen sprayen voor een extra laagje versteviging. Heb je je aan bovenstaande tips gehouden en mocht je alsnog een ladder krijgen? Bestrijd deze dan met een beetje transparante nagellak.

Not

In je tas als je een panty draagt:

  • Transparante nagellak
  • Stop er een extra in je tas.

Heb jij nog andere tips, laat het ons weten in de reacties.

 

 

 

over de auteur

Isabeau Engelaar

Isabeau Engelaar

Reageer

2 Reacties