Persoonlijk Thuis

De 5 beste barbecue-boeken

Lub Snoek
Geschreven door Lub Snoek

Na onze beste apps en gids voor een zomerse barbecue, is het deze keer de beurt aan de 5 beste boeken over barbecueën. Voor iedereen die nog zoekende is naar handige tips, specifieke gerechten en sterke verhalen zijn dit de 5 beste barbecue-boeken! Lees ook: Basisregels voor het marineren van vlees, vis en tofu.

Bekijk ook eens ons vakantieboek!

1. Kookbijbels – BBQBijbel

BBQ Bijbel
BBQbijbel is hét naslagwerk voor de barbecueliefhebber
Barbecueën is populairder dan ooit tevoren. Waar vroeger een barbecue uit spareribs en worst bestond, bereidt men nu complete maaltijden op de grill. Groente, vis, schaal- en schelpdieren en zelfs fruit zijn hierbij inmiddels net zo geliefd. In BBQbijbel laat barbecuekoning Julius Jaspers aan de hand van duidelijke stap-voor-stapfoto’s en heldere iconen zien wat er allemaal mogelijk is en geeft hij zijn 250 meest geliefde recepten prijs.

2. 500 barbecuegerechten

500 Barbecue gerechten
In dit boek zijn 500 spetterende recepten opgenomen, aangevuld met tips voor het kiezen van de geschikte ingrediënten, de essentiële barbecuetechnieken, het bereiden van eetlustopwekkende marinades en verrukkelijke bijgerechten.

Er is een groot aantal heerlijke en veelzijdige recepten opgenomen; van eenvoudige en voedzame familiegerechten tot luxueuse om uw gasten buiten te ontvangen. Kies uit vele honderden gerechten vanuit de hele wereld, ook vegetarische en gezonde gerechten, en ontdek opnieuw hoe heerlijk barbecueën kan zijn.

3. Braai

Braai
In Braai kom je alles te weten over braaien, het Zuid-Afrikaanse barbecueën. Hoe je het beste vuur krijgt, en hoe je de meest heerlijke maaltijden boven dat vuur bereidt. Van T-bonesteak tot spare ribs, van snoek tot rivierkreeft en van potjies tot groenteschotels, dit handboek vertelt je alles over braaien. Er staan zelfs desserts in die je kunt klaarmaken op de braai. ‘Met Braai word je een echte grillchef.’ – The South African Jan Braai is dé braai-chef van Zuid-Afrika. Hij heeft overal in Zuid-Afrika gebraaid, met duizenden landgenoten, en hij weet als geen ander wat mensen over braaien willen weten.

4. BBQ – No nonsense barbecueën

No nonsense barbecueen
Dit boek met 100 no-nonsense recepten is alles wat je nodig hebt om te barbecueën. Met zijn verrukkelijke selectie simpele grill- en bakplaatgerechten, prachtige fotografie en onderscheidende vormgeving zal BBQ – No-nonsense barbecueën elke lezer inspireren om de vleestang te grijpen en de barbecue aan te steken.

5. Minibijbel Barbecue

Minibijbel Barbecue
Bevat een spannende reeks gerechten voor elke smaak en gelegenheid, van informeel vingervoedsel als groentequesadilla’s tot langzaam gegaarde en niet te versmaden spektakelstukken als gebarbecuede ossenhaas. Met essentiële maaltijdbegeleiders als sesambolletjes en saffraanbroodspiesen en een scala aan klassieke dips, relishes en sauzen als chili-ketchup en tamarindemosterd.

over de auteur

Lub Snoek

Lub Snoek

Dat kan makkelijker.

Reageer