Persoonlijk Thuis

5 Planten die je in je slaapkamer zou moeten zetten

Isabeau Engelaar
Geschreven door Isabeau Engelaar

Nederland staat over het algemeen niet bekend om het warme weer. Er zijn maar een aantal maanden waarin we veel buiten zijn. In de wintermaanden blijven we vaker binnen en daarmee ademen we ook in mindere maten goede kwaliteit lucht in. Je denkt er niet over na, maar gezonde buitenlucht inademen heeft veel voordelen. Met deze planten zorg je ook binnen voor een gezonde lucht. Lees ook: Droge lucht in huis? Gebruik je bad!

Dat het goed is om wat planten in huis te hebben weten we inmiddels allemaal wel. Planten zuiveren de lucht en zijn ook nog eens een leuke toevoeging aan je interieur. Waar je misschien niet zo snel een plant neer zou zetten is je slaapkamer en juist hier kan het erg zinvol zijn. Een groot deel van ons leven brengen we namelijk door in onze slaapkamer. Er zijn enkele planten die je in je slaapkamer zou kunnen zetten die zorgen voor zowel gezonde lucht als voor een goede nachtrust.

Gezonde luchtle-0783

Aloë vera

Buiten dat deze plant er leuk uitziet is hij ook nog eens makkelijk te verzorgen. Het is namelijk een vetplant en vetplanten hebben niet veel verzorging nodig. De Aloë vera staat bekend om zijn goede eigenschappen, zo wordt de plant gebruikt om wondjes en uitslag te genezen.

Goed voor de slaapkamer omdat de Aloë vera zorgt voor een gehele verbetering van de luchtkwaliteit.

Klimop

Het is bewezen dan de klimop de luchtkwaliteit met zo’n 94% verbetert. Dit geeft een enorm voordeel aan mensen die last hebben van een allergie of astma.

Slaapkwaliteit

Jasmijn

Deze plant vind je voornamelijk buiten, maar met voldoende daglicht doen ze het ook goed in je slaapkamer. Uit onderzoek blijk dat Jasmijn een geur afgeeft die je helpt ontspannen en relaxen. Dit heeft een positief effect op je slaapgedrag.

Lavendel

Lavendel staat bekend om zijn relaxende en rustgevende effect. Deze plant heeft dan ook een positief effect op je slapen.

Niet te vergeten!

Vrouwentongen

Deze plant mag je zeker niet vergeten. Hij is niet alleen makkelijk te onderhouden maar schijnt je ook nog eens energie te geven. Buiten dat is het bewezen dat deze plant goed werkt bij hoofdpijn, oog irritatie en ademhalingsproblemen.

08-sanseveria-6

over de auteur

Isabeau Engelaar

Isabeau Engelaar

Reageer