Thuis

BBQ weer: Zo maak je een barbecue schoon

Lifehacking barbecue schoon
David Kers
Geschreven door David Kers

Heerlijk barbecueën! Na afloop van een paar burgers en worstjes is je barbequerooster vaak al behoorlijk zwart aangekoekt en geblakerd. Flink schrobben en boenen is niet nodig! Met de juiste handelingen heb je in no-time je barbecue schoon. Lees ook: Deze groente smaken beter aangebrand.

Insmeren

Dat de gril viest wordt staat vast, maar dat betekent niet dat je niet kan voorkomen dat al het eten aan het rooster blijft vastplakken. Voor gebruik smeer je het rooster in met wat plantaardige olie om er voor te zorgen dat niets meer vast plakt. Gedurende het grillen komt er ook vaak wat vet op het rooster, wat veel moeilijker te verwijderen is als het inbrandt. Door het rooster tussendoor met een citroen te ontvetten zorgt je dat deze vetvrij blijft.

Nacht op het gras

Het is weliswaar vaak erg aantrekkelijk om te bbq pas de volgende dag schoon te maken, toch is het veel beter om het rooster nog schoon te maken wanneer deze nog warm is. Met een simpel sopje van heet water en afwasmiddel haal je zo nog makkelijk de etensresten van het rooster.

Is je rooster nog smerig van vorig jaar, leg deze een nachtje buiten tussen natte kranten of in het gras. Het vocht van de kranten en de ochtenddauw van het gras weekt de restjes op het rooster los. De volgende dag zijn de restjes hierdoor stukken makkelijker eraf te wassen.

over de auteur

David Kers

David Kers

Reageer

1 reactie

  • Ff de warme grill schrobben met een prop oude krant is voldoende. Het wordt daar zo heet dat ik niet bang ben voor bacteriën die daar in de restjes zaten.