Persoonlijk Thuis

De 10 beste tips voor het gebruik van Netflix

Isabeau Engelaar
Geschreven door Isabeau Engelaar

Tegenwoordig kijken de meeste mensen meer online dan dat we in real-time televisie programma’s kijken. Dit komt mede door het fenomeen streamen, YouTube, de optie om programma’s terug te kijken en diensten zoals Netflix. Hier geven we je nog wat tips om je te herinneren hoe fijn Netflix kan zijn. Lees ook: Tips om alles uit september te halen.

De 10 beste documentaires op Netflix

Tip 1: Geheime genres

Op de achtergrond heeft Netflix meer genres dan aan de gebruiker getoond worden. Al deze genres hebben een uniek nummer. Zo zie je in Netflix bijvoorbeeld het genre Sci-Fi, aan de achterkant zijn er onder andere de (sub)genres Alien Sci-Fi, Anime Sci-Fi, Classic Sci-Fi & Fantasy, Cult Sci-Fi & Fantasy, Sci-Fi Horror Movies en Sci-Fi Dramas. Er zijn diverse websites die deze (sub)genres inventariseren, zoals deze, die je de bijbehorende nummers tonen. Je kunt nadat je bent aangemeld bij Netflix direct naar een genre gaan door de url www.netflix.com/browse/genre/### in je browser in te voeren, waarbij je de drie hekjes vervangt door het nummer van het gewenste genre. Het is een beetje onzinnig om alle nummers uit je hoofd te leren. Daarbij komen er regelmatig nieuwe genres bij en verdwijnen sommigen ook weer. Gelukkig hoef je niet per se zelf de nummers in te voeren. Met de plug-in Super Browse voor Chrome voeg je een keuzelijst met alle geheime categorieën aan Netflix toe.

Tip 2: Voeg externe beoordelingen toe

Binnen Netflix heeft iedere titel een score die deels wordt aangepast aan jouw (historische) smaak. Het is een goede richtlijn, maar wij gebruiken ook andere sites als IMDb of Rotten Tomatoes om te bepalen of een titel de moeite waard is. Het is niet heel handig als je titels steeds op een ander tabblad moet opzoeken. Dat hoeft gelukkig ook niet, dankzij browserextensies kun je externe scores aan Netflix toevoegen. De bekendste zijn NEnhancer en Flix Plus. Zelf vinden we Flix Plus de betere van de twee, omdat externe beoordelingen fraaier in de interface geplaatst wordt.

Tip 3: Pas de ondertiteling aan

Verander het lettertype of de kleur van je ondertiteling. Je gaat naar ’jouw account’ en klikt vervolgens op ‘uiterlijk ondertiteling’. Zo kun je de subtitels precies aanpassen hoe jij dat wilt.

Tip 4: Roulette

Maak je in je dagelijkse leven al genoeg keuzes en heb je er even geen zin in of komen jij en je vrienden niet tot een beslissing.. Speel Netflix roulette! Dit is perfect voor de mensen die uren bezig zijn met beslissen wat ze gaan kijken. Deze handige website kiest een random film of tv-serie voor je uit die je kunt kijken. Je kunt het natuurlijk wel specifieker maken door een acteur of genre te kiezen.

Tip 5: Apart en toch samen

Niets gezelliger dan tegelijk met je vrienden Netflix te kijken. Niet samen maar tegelijk, voor als je toch het gevoel wilt hebben met iemand samen te zijn. Je deelt zo de spanning, het verdriet of de humor. Wat is er nu leuker? Met deze Party-plugin kun je samen met je vrienden chatten tijdens het kijken naar jullie favoriete series.

Tip 6: Kijk op rustige tijdstippen

Kijk naar Netflix op vreemde tijden, met vreemde tijden bedoelen we een tijd waarop niet iedereen Netflix aan zet. Het is vooral wat rustiger in de nacht of vroege ochtend en onder werk tijd. Het beeld is hierdoor ook gelijk beter en het bufferen gaat sneller.

Tip 7: Hou jezelf in bedwang

Je kent het wel, je neemt jezelf voor maar 1 episode te kijken van een serie en eindig door autoplay 5 episodes later.. Ga naar ‘jouw account’ en vervolgens naar ‘playback settings’, Daar kun je het knopje ‘automatisch volgende aflevering afspelen’ uitzetten.

Tip 8: Maak korte metten met bufferen

Terwijl een titel speelt, druk dan op Shift + Alt (Shift + Option voor Apple) en klik links om een ‘verborgen menu’ te openen, genaamd de Stream Manager. Hier kun je allerlei instellingen aanpassen, waaronder voor het bufferen en streamen. Gebruik je Chrome? Druk dan op Ctrl Shift Alt/Option S voor het geheime menu.

Tip 9: Computer-snelkoppelingen

Als je Netflix in de browser gebruikt, kun je gebruikmaken van wat handige sneltoetsen!

  • Druk op ‘F’ om naar fullscreen te gaan. ‘Esc’ maakt het beeld weer kleiner.
  • Door op ‘space’ te drukken pauzeer je of laat je de video weer afspelen.
  •  ‘Shift – pijltje naar rechts’ zorgt ervoor dat je vooruitspoelt. Met ‘shift – pijltje naar links’ spoel je terug.
  • Met ‘M’ controleer je de ‘mute’-knop.

Tip 10: Gebruik Mijn lijst

Zoals je in de rest van dit artikel kunt lezen, zijn browserextensies bijna onmisbaar om alles uit Netflix te halen. Die kun je uiteraard niet op je smart-tv of ander afspeelapparaat installeren. Gelukkig bevat Netflix in de vorm van Mijn lijst een onderdeel waarin je titels kunt bewaren. Je kunt hierdoor titels zoeken op de website die je eventueel hebt verbeterd met extensies, de titels toevoegen aan je lijst en ze afspelen op je televisie.

over de auteur

Isabeau Engelaar

Isabeau Engelaar

Reageer

2 Reacties

  • Leuke tips, ook leuk dat je het lettertype van de ondertiteling kunt veranderen, dat wist ik niet…

    Ik ben een trouwe kijker van Netflix en heb met spijt in het hart gisteren de laatste aflevering van Orange is the New Black bekeken van seizoen vier. Afwachten tot het volgende seizoen en ondertussen een nieuwe leuke serie vinden, iemand suggesties??