DIY Thuis

De 5 beste studentenmaaltijden

Lub Snoek
Geschreven door Lub Snoek

Het nieuwe schooljaar is begonnen en voor veel studenten die op kamers wonen is het een dagelijks dilemma; wat gaan we eten? Om je in ieder geval de eerste week uit de brand te helpen, geven we je 5 lekkere, voedzame en vooral makkelijke studentenmaaltijden. Lees ook: Zo pel je makkelijk een hardgekookt ei.

Kip Tandoori

Tandoori

Ingrediënten:

  • Stukjes kip of drumsticks
  • Tandoori-saus
  • Een ui
  • Een tomaat
  • Een theelepel gember en knoflook
  • Zout naar smaak
  • Een scheutje olijfolie

Bereidingswijze:

  1. Marineer de kip in de tandoori-saus met gember, knoflook en zout naar smaak. Laat het een half uurtje staan.
  2. Verwarm wat olijfolie in een pan en bak de ui lichtbruin. Voeg de tomaat toe en bak deze lichtgoud.
  3. Leg de kip in de pan en laat deze sudderen tot de kip gaar is.
  4. Kook eventueel wat rijst voor erbij tijdens het garen van de kip.

Bacon pasta

Bacon pasta

Ingrediënten:

  • Zes plakjes bacon
  • twee blikken tomaten
  • Een eetlepel tomatenpuree
  • Een eetlepel tomatenketchup
  • Een theelepel gestampte chilipepers of ander pittig kruid
  • Een zak penne van 400 gram
  • Een zak gemengde groente

Bereidingswijze:

  1. Snij de bacon in gelijke plakjes zodat je ze gelijktijdig goudbruin kan bakken.
  2. Nadat de bacon goudbruin is gebakken, voeg je de geblikte tomaat toe. Laat dit 2 tot 3 minuten meebakken en voeg dan de tomatenpuree en tomatenketchup toe.
  3. Voeg de gemengde groente en gestampte chilipepers toe en roer deze in de pan.
  4. Zet een pan water op en breng deze aan de kook. Voeg de penne toe en kook deze tot hij zacht is.
  5. Giet de pasta af of gooi deze in een vergiet.
  6. Voeg penne toe aan de saus.
  7. Serveer het eventueel met kaas.

Makkelijke lasagne

Lasagne

Ingrediënten:

  • Gehakt
  • Tomatensaus
  • Een ui
  • Drie champignons
  • Lasagnebladeren
  • Plakjes kaas
  • Geraspte kaas

Bereidingswijze:

  1. Bak de gesnipperde ui lichtelijk en voeg dan het gehakt toe. Bak het gehakt lichtbruin.
  2. Roer de tomatensaus en gesneden champignon door het geheel. Doe dit ongeveer een minuut en haal dan de pan van het vuur.
  3. Verspreid de inhoud van de pan over de bodem van een ovenschaal en leg hier vervolgens wat plakjes kaas op. Plaats vervolgens lasagnebladeren op de kaas. Herhaal dit proces (gehakt, kaas, lasagnebladeren) tot de pan leeg is.
  4. Bedek de bovenkant van de gevulde ovenschaal met de geraspte kaas en laat deze 30 tot 40 minuten in de oven op 180 graden Celsius.

Aardappel wedges

Aardappel wedges

Ingrediënten:

  • Aardappelen
  • Zout
  • Peper
  • Olijfolie
  • Een ovenschaal
  • Aluminiumfolie
  • Eventueel tuinkruiden

Bereidingswijze:

  1. Was de aardappels en snij ze door de helft.
  2. Kruid ze met zout en peper en eventueel tuinkruiden.
  3. Leg de aluminiumfolie in de ovenschaal en leg hier de aardappels op.
  4. Besprenkel de aardappels met een scheutje olijfolie.
  5. Zet de aardappels 40 tot 50 minuten in een oven op 180 graden Celsius.

Aardappels met worst

Aardappel worst

Ingrediënten:

  • 500 gram aardappels
  • 450 gram worst
  • Een ui
  • Een paprika
  • 350 gram tomatensaus
  • Een eetlepel olijfolie

Bereidingswijze:

Was de aardappels, snijd ze in stukjes en gooi ze in een grote pan met het scheutje olijfolie. Gooi de worst er gelijk bij en bak het geheel ongeveer 5 minuten.

Voeg de gesneden ui en paprika toe en laat het weer 5 minuten bakken. Draai af en toe de worstjes om ze gelijkmatig te laten bruinen.

Voeg de tomatensaus toe aan het geheel toe met twee eetlepels water. Plaats een deksel op de pan en laat de pan nog 5 minuten sudderen.

Wat is jouw favoriete studentenmaaltijd? Laat het weten in de reacties!

over de auteur

Lub Snoek

Lub Snoek

Dat kan makkelijker.

Reageer