Persoonlijk Thuis

De 9 beste tips voor het gebruik van Netflix

lifehackign-netflix
Isabeau Engelaar
Geschreven door Isabeau Engelaar

De koude maanden komen er weer aan, dat betekent dat we vaker voor de televisie of laptop te vinden zijn. Lekker warm en droog, binnen op de bank. Tegenwoordig kijken de meeste mensen meer online dan dat we in real-time televisie programma’s kijken. Dit komt mede door het fenomeen streamen, YouTube, de optie om programma’s terug te kijken en diensten zoals Netflix. Hier geven we je nog wat tips om je te herinneren hoe fijn Netflix kan zijn. Lees ook: Tips om alles uit september te halen.

Lifehacking and chill

Tip 1: Netflix heeft verborgen categorieën. Netflix heeft specifieke categorieën die bijna niemand kent. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een action anime film? Het enige wat jij hoeft te doen is het nummer dat bij deze categorie hoort achter de url plaatsen. Bekijk hier hoe dat werkt.

Tip 2: Voeg Rotten Tomatoes-waarderingen, IMDb-linkjes en trailers toe zo weet je waar je aan toe bent. Als je je bingewatching nog beter wil maken, moet je eerst de Netflix Enhancement Suite downloaden. We kunnen dit het beste omschrijven als een prachtig bord met essentiële add-ons in een beknopt en gratis pakket. Van pop-up ratings van Rotten Tomatoes, waardoor je de hits van de missers kunt onderscheiden, tot IMDb profielen en trailers.

Tip 3: Verander het lettertype of de kleur van je ondertiteling. Je gaat naar ’jouw account’ en klikt vervolgens op ‘uiterlijk ondertiteling’. Zo kun je de subtitels precies aanpassen hoe jij dat wilt.

Tip 4: Maak je in je dagelijkse leven al genoeg keuzes en heb je er even geen zin in of komen jij en je vrienden niet tot een beslissing.. Speel Netflix roulette! Dit is perfect voor de mensen die uren bezig zijn met beslissen wat ze gaan kijken. Netflix Roulette kiest een random film of tv-serie voor je uit die je kunt kijken. Je kunt het natuurlijk wel specifieker maken door een acteur of genre te kiezen.

Tip 5: Niets gezelliger dan tegelijk met je vrienden Netflix te kijken. Niet samen maar tegelijk, voor als je toch het gevoel wilt hebben met iemand samen te zijn. Je deelt zo de spanning, het verdriet of de humor. Wat is er nu leuker? Met Netflix Party kun je samen met je vrienden chatten tijdens het kijken naar jullie favoriete series.

Tip 6: Kijk naar Netflix op vreemde tijden, met vreemde tijden bedoelen we een tijd waarop niet iedereen Netflix aan zet. Het is vooral wat rustiger in de nacht of vroege ochtend en onder werk tijd. Het beeld is hierdoor ook gelijk beter en het bufferen gaat sneller.

Handigheidjes

netflix-3-1200x630-c

#bingewatchen

Tip 7: Je kent het wel, je neemt jezelf voor maar 1 episode te kijken van een serie en eindig door autoplay 5 episodes later.. Ga naar ‘jouw account’ en vervolgens naar ‘playback settings’, Daar kun je het knopje ‘automatisch volgende aflevering afspelen’ uitzetten.

Tip 8: Maak korte metten met bufferen, Terwijl een titel speelt, druk dan op Shift Alt (Shift Option voor Apple) en klik links om een ‘verborgen menu’ te openen, genaamd de Stream Manager. Hier kun je allerlei instellingen aanpassen, waaronder voor het bufferen en streamen. Gebruik je Chrome? Druk dan op Ctrl Shift Alt/Option S voor het geheime menu.

Tip 9: Computer-snelkoppelingen

  • Druk op ‘F’ om naar fullscreen te gaan. ‘Esc’ maakt het beeld weer kleiner.
  • Door op ‘space’ te drukken pauzeer je of laat je de video weer afspelen.
  •  ‘Shift – pijltje naar rechts’ zorgt ervoor dat je vooruitspoelt. Met ‘shift – pijltje naar links’ spoel je terug.
  • Met ‘M’ controleer je de ‘mute’-knop.

over de auteur

Isabeau Engelaar

Isabeau Engelaar

Reageer

1 reactie

  • Leuke tips, ook leuk dat je het lettertype van de ondertiteling kunt veranderen, dat wist ik niet…

    Ik ben een trouwe kijker van Netflix en heb met spijt in het hart gisteren de laatste aflevering van Orange is the New Black bekeken van seizoen vier. Afwachten tot het volgende seizoen en ondertussen een nieuwe leuke serie vinden, iemand suggesties??