Persoonlijk Thuis

De voordelen van naakt slapen

Voor de een is het heel normaal en de ander kijkt er raar van op. Je hoort het echter steeds vaker: naakt slapen. Er zijn steeds mee opties als het gaat om nachtkleding, van fluffy pyjama’s tot aan lingerie en het slapen in je ondergoed. De meeste mensen trekken voor het slapen gaan dan ook hun ‘pyjama’ aan. Dit is een stap in ons avondritueel die we voortaan misschien beter kunnen overslaan. Naakt slapen brengt namelijk een aantal voordelen met zicht mee.

Zo slaap je makkelijker in het vliegtuig

Beter slapen

Lichaamstemperatuur 1ba272826af02e3df8c5549352668b0f_weather20thermometer20clip-clipart-of-thermometer_1590-6130

Voor een goede nachtrust is het van belang dat we het niet al te warm hebben ’s nachts. Een dikke pyjama is dan ook niet verstandig. Als onze lichaamstemperatuur niet daalt, denken onze hersenen dat we ‘wakker’ zijn. Je hersenen blijven actief. We krijgen een signaaltje waardoor je wakker wordt. Dit betekend niet perse dat je korter slaapt, maar wel dat je een minder effectieve nachtrust hebt gehad.

Infectiekans verminderd

Het dragen van een boxershort of onderbroek kan bij mannen en vrouwen een schimmel veroorzaken bij het geslachtsdeel. Bacteriën doen het namelijk goed op een warme en vochtige plek.

Calorieën verbranden

Als je naakt slaapt heb je het over het algemeen kouder dan wanneer je met een pyjama aan slaapt. Ons lichaam wordt aan het werkt gezet om ons warm te houden. Hou kouder je het hebt, hoe harder je lichaam moet werken. Doordat je lichaam aan het werkt wordt gezet verbrand je calorieën. Je moet nu niet denken dat de kilo’s eraf vliegen, maar alle kleine beetjes helpen.

Liefde/Relatie

Een mooie bijkomstigheid van het naakt slapen is dat het vaak ook een boost aan je seksleven geeft. Slapen jij en/of je partner naakt kan dit veel goeds voor je relatie betekenen. Het naakt zien en voelen van je partner kan namelijk bepaalde prikkels opwekken. Buiten dat is het ook goed voor je zelfbeeld. Je went langzaam aan het naakt zijn en voelt je daardoor meer op je gemak  in je eigen lijf.

over de auteur

Isabeau Engelaar

Isabeau Engelaar

Reageer

2 Reacties