Thuis

Geen liftstress meer

Sta je soms eindeloos op een lift te wachten en erger je je aan de nummertjes die té langzaam af- of oplopen? Lifehacking lezer Tom Voute heeft de oplossing…

Plak de nummers van de lift netjes af. Het is veel storender om eindeloos op drukke liften te moeten wachten dan dat hij er op een gegeven moment gewoon is.

lift

Dit is onze verdieping op kantoor. Daar stonden dus nummers. Ik heb me vijf jaar lang geërgerd dat de lift gewoon aan je voorbij kon gaan als als hij al volgeladen was of als het heel lang duurde voordat hij kwam omdat hij overal stopte. Vandaag realiseerde ik me dat ik me thuis nooit ergerde terwijl je soms best lang moest wachten, omdat de nummers daar niet zichtbaar zijn!

Praktisch puntje: betrek je medebewoners van de verdieping erbij. Heb ik gedaan.

over de auteur

Avatar

Frank Meeuwsen

Frank Meeuwsen is een onafhankelijk digitaal strateeg in zijn bedrijf The Incredible Adventure starts here... en oprichter van de website Lifehacking.nl. Tevens is hij voor Evernote de Nederlandse ambassadeur Zakelijk Gebruik.

Frank gelooft sterk in Getting Things Done. Nu nog het in de praktijk zien te houden. Je vindt hem vooral op Twitter en Google+.

Reageer

4 Reacties

  • Ook goed idee bij verkeerslichten!

    Als je je hier mee bezig houdt heb je of tijd te veel (en is lifehacken dus niet nodig) of een heel serieus probleem.
    Please get yourself a life!

  • Wat Arnoud zegt, dat is dus wel een lifehack! Je hoeft niet te wachten en komt zo aan gelijk aan wat beweging. Voilà! Probleem opgelost en de oplossing lost daarbij ook nog eens een heel ander probleem op. Zeker voor kantoorpersoneel imo een aanrader.

    Wat mij betreft direct het herziene artikel:

    Neem wat vaker de trap in plaats van de lift.