DIY Thuis

Houd je toilet fris met deze truc

Geschreven door Chwhynny Overbeeke

Er zijn allerlei verschillende toiletverfrissers op de markt. De ene werkt beter of ruikt lekkerder dan de andere, en er is zoveel keuze dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Lifehacking heeft een truc waarmee je zelf een verfrisser voor je toilet kunt maken.

7 handige lifehacks voor thuis

Potpourri, sprays, automatische luchtverfrissers, geurstokjes… Er zijn heel veel manieren om je toilet fris te laten ruiken. Maar deze producten kunnen erg duur zijn, en bovendien is het lastig kiezen.

Ik heb het zelf meerdere keren gehad dat ik een mooie dispenser gekocht had en daarna tijdens een speciale actie een hele voorraad navulverpakkingen insloeg, om er daarna achter te komen dat er een nieuwe versie is die niet meer in mijn dispenser past. Heel onhandig, en geldverspilling.

Zelf maken

Je kunt echter zelf eenvoudig van een toiletrol een luchtverfrisser maken door aan de binnenkant van het kartonnen rolletje een paar druppels geurende olie te doen. Op die manier kun je zelf een geur kiezen of een geurcombinatie maken die je lekker vindt, en hoef je veel minder geld uit te geven. Zorg wel dat er geen olie op het toiletpapier zelf terechtkomt, omdat dit voor irritatie kan zorgen.

Hoe werkt het?

De toiletrol geeft telkens wanneer hij gebruikt wordt weer wat geur af, omdat de binnenkant van de rol dan langs de houder gerold wordt. En als het toiletpapier op is, doe je gewoon weer wat druppels olie op de volgende rol.

over de auteur

Chwhynny Overbeeke

Reageer

4 Reacties

    • Zelf vind ik lavendel, oranjebloesem en sandelhout prettig. Maar je kunt gewoon experimenteren met allerlei soorten etherische oliën en ze eventueel ook met elkaar mengen.

  • Nog een truc: neem een citroen of sinaasappel, steek daar een aantal kruidnagelen in, rijg er een draad doorheen en hang hem in het kleinste kamertje.

  • Ik maak zelf heerlijke geurkaarsen, doe in een leeg jampotje wat bakingpoeder, en dan van de action wat van die geurolie (die zijn er in verschillende geuren) losroeren met een vork, waxinelichtje erin duwen en kaarsje aan. Heerlijk, en goedkoop.