Thuis

Knoflook friet op de barbecue

David Kers
Geschreven door David Kers

Frietjes met knoflook en kaas is een gerecht dat we niet vaak tegenkomen in Nederland. Over de grens zijn ze er echter gek op. Hartstikke handig is ook dat deze heel makkelijk te maken zijn op de bbq. Lees ook: Laat stinkende vis weer lekker ruiken.

BBQ

Om te beginnen heb je ingevroren friet uit het vriesvak nodig en aluminiumfolie. Zelf frieten maken kan ook, maar hierbij loopt de bereidingstijd vaak uiteen. Gebruik het aluminium als houder voor het gerecht: leg de friet erin, besprenkel deze met olijfolie, zout en peper. Vouw het folie dicht en plaats deze op middelhoog vuur op de bbq.

Na 20 minuten kan je de folie van het vuur halen en voorzichtig openen. Als de frieten goudbruin zijn voeg je de gehakte knoflook, kaas en bosui toe. Schud deze goed door elkaar en laat nog 1 minuutje op de bbq liggen. Om er zeker van te zijn dat de friet niet verbrand, kan je af en toe het folie openmaken en de friet heen en weer schudden.

over de auteur

David Kers

David Kers

Reageer