DIY Thuis

Veelgemaakte fouten bij het inrichten van je huis

Geschreven door Chwhynny Overbeeke

Bij het inrichten van je huis let je vaak op wat mooi staat, hoe lang het waarschijnlijk meegaat en hoeveel het kost. Maar sommige beslissingen kunnen uiteindelijk voor een heleboel problemen zorgen. Hier zijn een aantal dingen waar je op moet letten bij de inrichting van je huis. Lees ook: Wanneer is het tijd om deze huishoudartikelen te vervangen?

Het is belangrijk dat je dingen kiest die je mooi vindt en die je denkt lang mooi te blijven vinden. Dit geldt vooral voor dingen die lastig of duur om te vervangen zijn. Verder let je natuurlijk op de prijs, en op de duurzaamheid. Maar er zijn andere factoren die bepalen of iets een goede keuze is of niet.

Vloerbedekking op de trap

Mooie witte of crèmekleurige vloerbedekking is geen goed idee voor op de trap, hoe goed van kwaliteit het materiaal ook mag zijn. Op de trap schuur je namelijk veel meer met je voeten over het materiaal dan wanneer je er gewoon overheen loopt. Daardoor krijg je op de trap veel gauwer met vlekken en slijtage te maken. Het is daarom beter om een donkerdere kleur te kiezen of iets met een dessin. En bespaar niet op de kwaliteit, anders kun je de trap op korte termijn opnieuw laten doen.

Kleden

Als je van plan bent een kleed te kopen, is het een goed idee om van tevoren te testen of het erg pluist. Anders kun je blijven stofzuigen, en zit alles toch nog onder.

Schoonhouden

Sommige dingen zijn mooi en duurzaam, maar vreselijk lastig schoon te houden. Een zwart aanrechtblad staat mooi en chique, maar je zit al gauw met allerlei lelijke witte kalkvlekken van waterdruppels.

pexels-photo-127611

 

Marmer

Marmer is heel mooi als tafelblad of aanrechtblad. Maar marmer beschadigt heel gemakkelijk, en dan is het mooie er al snel van af. Kies daarom een ander materiaal dat sterker is. Er zijn verschillende mogelijkheden die ook nog eens goed op echt marmer lijken.

Verven

Test altijd de kleur van je verf op een stukje muur voordat je de hele boel gaat verven. Hoe het er uiteindelijk uit komt te zien heeft veel te maken met de manier waarop het licht op de muur schijnt. Niet alles staat even mooi bij elkaar, en soms droogt het heel anders op dan je verwacht had.

Bankstel

Van een bankstel is het vaak de bedoeling dat deze lang meegaat. Maar je smaak verandert, en daarom is het geen goed idee om te investeren in een bankstel met een dessin dat je gauw tegen gaat staan of een kleur waar je een hekel aan kunt krijgen. Bovendien heb je met een neutraler bankstel meer vrijheid wat betreft de inrichting van de rest van de kamer, omdat het dan niet meteen vloekt.

over de auteur

Chwhynny Overbeeke

Reageer