DIY Productiviteit Thuis

5 websites voor je Sinterklaasgedicht

Lub Snoek
Geschreven door Lub Snoek

November loopt ten einde en de feestmaand komt steeds dichterbij. Kerstdiners, oud en nieuw… maar eerst Sinterklaas. Jammer genoeg was niemand echt enthousiast toen je opperde om dit jaar elkaar “gewoon de cadeaus te geven”, dus moet je dit jaar wederom een paar uur vrijmaken voor een surprise met bijbehorend Sinterklaasgedicht. Met dat laatste helpt Lifehacking.nl je dit jaar uit de brand!

Inspiratie nodig voor een originele Sinterklaassurprise?

Laat het internet voor je rijmen

Tijdens het schrijven van gedichten komt het gegarandeerd voor dat je een zin eindigt met een woord waardoor je jezelf klemzet. Gelukkig bestaat er deze site, die je heel efficiënt rijmwoorden voorschotelt van vrijwel alle bestaande woorden. Vul het laatste woord van je regel in de tekstbalk en rijm.nu vindt een rijmwoord!

Tips en rijmen

Denk je creatief genoeg te zijn om alles zelf te doen en vind je het zelfs leuk? Dan vind je deze website vast leuk, vol met tips en informatie over rijm!

Rijmjargon

Wil je graag een enigszins voorspelbaar gedicht maken? Dan zie je onderaan deze pagina een lijst staan met vaak voorkomende woorden in Sinterklaasgedichten; onder de woorden zie je de bijbehorende rijmwoorden.

Gedichten generator

Voor de mensen die niet willen schrijven maar wel een half-persoonlijk gedicht willen schrijven, zijn er gedichtengenerators zoals deze. Je vult gewoon de naam en het cadeau in en de website doet de rest!

Beter goed gekopieerd dan slecht bedacht?

Heb je echt geen zin in het schrijven van een gedicht en maakt het je niet uit dat het onpersoonlijk is? Dan kan deze website je uit de brand helpen. Met meer dan 80.000 volledige gedichten zit er vast wel eentje voor jou tussen!

over de auteur

Lub Snoek

Lub Snoek

Dat kan makkelijker.

Reageer

1 reactie

  • Je kunt ook gaan voor een origineel gedicht 🙂 Een persoonlijk gedicht is op zichzelf al een schitterend cadeau. Zelf gebruik ik al jaren https://www.rijmwoorden.org/

    Maar tegenwoordig heb je wel 20 van dit soort sites. Erg handig hulpmiddel.