DIY Thuis

Zo houd je de container vrij van maden

David Kers
Geschreven door David Kers

Met deze warme zomer zijn er ook weer veel vliegen, wespen en fruitvliegjes. Die komen af op eten en etensresten. Deze laatste belanden in de container, die vervolgens een broedplaats kan worden voor maden. Regelmatig schoonmaken met water een zeep, of water en azijn helpt dit voorkomen. Hebben de maden zich echter al gevestigd dan zijn er enkele handige trucjes om van ze af te komen. Lees ook: Help je huisdier door de tropische hitte.

Lavendel

Leg wat verse takjes lavendel in je container. De maden vinden dit erg vervelend en sterven hierdoor snel uit. Daarnaast heeft lavendel een sterke geur, waardoor de container ook een stuk lekkerder ruikt.

Mottenballen

In plaats van lavendel is het probleem ook op te lossen door mottenballen te gebruiken. Doe een paar mottenballen in een sok of panty en leg deze in de container. De vliegen blijven hierdoor weg en de eitjes waaruit maden ontstaan ook.

Bonustip: Wikkel vlees- en visresten in een oude krant voordat je ze weggooit. Hierdoor komen er minder snel vliegen op de container af.

over de auteur

David Kers

David Kers

Reageer

3 Reacties