Persoonlijk Thuis

Zo kun je snel pizza opnieuw opwarmen

Geschreven door Chwhynny Overbeeke

Als je pizza van de avond ervoor over hebt, kun je de volgende dag de pizza opnieuw opwarmen. Lifehacking heeft een goede manier gevonden waarmee je pizza snel opgewarmd is en lekker knapperig blijft. 5 dingen die je beter niet kunt bestellen in een restaurant.

Als je pizza over hebt is deze vaak koud ook nog erg lekker. Als je geen trek hebt in koude pizza kun je de restjes gelukkig ook prima opwarmen.

Supersnel, maar klef: Magnetron

Als je restjes pizza in de magnetron opwarmt, wordt het deeg gauw taai, en gebeurt er iets met de structuur van de kaas waardoor deze rubberachtig wordt. Bovendien komt er vocht vrij uit de ingrediënten die bovenop de pizza liggen, waardoor de bodem erg klef kan worden.

Langzaam, maar ideaal: Oven

Als je pizza opnieuw opwarmt in de oven, wordt deze lekkerder dan in de magnetron. De korst blijft vrij knapperig en de kaas behoudt zijn structuur. Alleen duurt het lang omdat je ook nog de oven moet voorverwarmen, en als je de pizza te lang in de oven laat liggen wordt hij al snel droog.

Gulden middenweg: Fornuis

Het lijkt misschien niet voor de hand liggend, maar pizza blijft erg lekker als je deze in een koekenpan op het fornuis opwarmt. De pizzabodem wordt vanaf de onderkant verhit, waardoor hij knapperig blijft, de kaas behoudt zijn structuur, en de ingrediënten worden langzaam opgewarmd waardoor ze minder gauw nat of juist te droog worden.

91bbe521-bf08-4beb-99d4-c0ea6e7f638a-15300315822_44743e4e8b_b

Via Food52

Je hoeft geen olie of ander vet in de pan te doen. Je kunt de pizza gewoon in een droge pan leggen die voorverwarmd is op een niet al te hoog vuur. Doe eventjes een deksel op de pan om de kaas lekker te laten smelten. Niet al te lang, omdat de boel anders nat kan worden vanwege condensatie op het deksel.

over de auteur

Chwhynny Overbeeke

Reageer