Werk

De kracht van Bitcoin en cryptocurrency

Geschreven door Frank Meeuwsen

Bitcoin. Een paar maanden geleden was het een grote hype en inmiddels is het grote nieuws er wel wat af. Maar kun jij goed uitleggen wat Bitcoin nu eigenlijk is? En weet jij wat het principe van Cryptocurrency en blockchain is?

Bovenstaande animatie is gemaakt door onder andere Lykle de Vries, Rutger van Zuidam, Patrick Loonstra en Sebas van den Brink op Bitcoin Properly. Ze gaan specifiek in op technologie achter de bitcoin, de blockchain en leggen in heldere taal uit wat deze technologie kan betekenen.

In vijf minuten ben je bijgepraat over de Trusted Third Party, het automatiseren van blockchains en het programmeren van geld. Mijn hoofd duizelt er nog steeds van en ik probeer voor mezelf duidelijk te krijgen wat de implicaties zijn. Als het daadwerkelijk betekent dat de rol van een notaris, bank en accountant wezenlijk verandert, dan staat ons nog een spannende toekomst te wachten.

over de auteur

Frank Meeuwsen

Frank Meeuwsen is een onafhankelijk digitaal strateeg in zijn bedrijf The Incredible Adventure starts here... en oprichter van de website Lifehacking.nl. Tevens is hij voor Evernote de Nederlandse ambassadeur Zakelijk Gebruik.

Frank gelooft sterk in Getting Things Done. Nu nog het in de praktijk zien te houden. Je vindt hem vooral op Twitter en Google+.

Reageer

1 reactie

  • Wellicht tijd voor wat nieuwe lifehacks over de cryptocoins? Ik zag net hier https://www.cryptosworld.net/bitcoin dat de bitcoin nu op $3,836.56 staat. Veel verhalen door de ronde dat er enorm veel mensen rijk mee worden. Wat denken jullie? Is het interessant om andere cryptomuntjes te kopen voor de toekomst?