Werk

Memo Randoms – De Nieuwe Werketiquette

Nieuwe instrumenten vragen om nieuwe werkvormen en nieuwe omgangsvormen. In veel kantooromgevingen is het soms nog lastig hoe je om gaat met e-mail, met een whiteboard of hoe je samenwerkt in Dropbox. Want krijg jij wel eens e-mails met de onderwerp regel: “Fwd:Re:Re:Re:Re:Nog een punt” of staat je projectfolder vol met documenten genaamd offerte_V1.doc, offerte_V2_FM.doc etc.? Klinkt bekend?
Jason Franzen besloot de werkwereld te verbeteren, één memo tegelijk. Dat resulteert in Memo Randoms, een prachtige serie oneliners over het moderne werken. Over het gebruik van Dropbox, uitvegen van een whiteboard en het juiste gebruik van de onderwerpregel in email.

Franzen heeft de serie memo’s geprint en via een Kickstarter project kun je hier aan mee doen. Helaas zijn de prints alleen in de US verkrijgbaar, Ze bieden nu verzending buiten de US aan, maar je kunt altijd nog de iPad versie van de Memo Randoms aanschaffen. Of download een aantal prints in klein formaat en deel ze via email. Als je het maar netjes doet….

over de auteur

Frank Meeuwsen

Frank Meeuwsen is een onafhankelijk digitaal strateeg in zijn bedrijf The Incredible Adventure starts here... en oprichter van de website Lifehacking.nl. Tevens is hij voor Evernote de Nederlandse ambassadeur Zakelijk Gebruik.

Frank gelooft sterk in Getting Things Done. Nu nog het in de praktijk zien te houden. Je vindt hem vooral op Twitter en Google+.

Reageer

2 Reacties