13 leuke dingen om te doen met Pasen

Het is bijna Pasen. Met een lekker lang paasweekend in het vooruitzicht vind je hier alvast veertien leuke dingen die je kunt doen. Van relaxen in en om het huis tot lammetjes knuffelen met de kinderen: laat de paaspret maar beginnen! Pasen is het moment om slimmer, makkelijker en leuker te leven! Lees ook: Zo kook je het perfecte ei!

Blijf je thuis?

1. Uitgebreid paasontbijt

Je paasweekend begint pas echt goed met een paasontbijt. Pak eens feestelijk uit met rozenyoghurt of een homemade paasstol en maak er een groene smoothie bij. Op zoek naar meer feestelijke ontbijt inspiratie? Dan ben je hier aan het juiste adres!

2. Zelf maken

Niets is gezelliger dan eten aan een mooie gedekte tafel. En het is helemaal een feest, als je de tafel decoreert met zelfgemaakte spulletjes. Ook een geverfd ei hoort er met Pasen natuurlijk bij. Lees ook: Zo maak je zelf paaseieren!

3. Paasbrunch

Misschien wil je lekker uitslapen en samen met vrienden en familie genieten van een uitgebreide paasbrunch. Vind hier alle inspiratie om je paasbrunch te laten slagen!

Wil je naar buiten?

4. Lammetjesdag

Op zaterdag 26 maart en op Tweede Paasdag is het van 10:00 – 17:00 uur Lammetjesdag op Boerderij de Boerinn. Kinderen kunnen van alles op de boerderij ontdekken zoals knuffelen met de lammetjes of een ritje maken op de pony. Behalve de dieren zijn er ook tal van activiteiten op de boerderij zoals eieren zoeken, skelterbaan, boogschieten, boerendoolhof en nog veel meer.

5. Pasen in Natura Artis Magistra

Het hele paasweekend zijn er speciale activiteiten in Artis voor de hele familie. Ga samen met je kinderen op paasspeurtocht en ontdek welke dieren eieren leggen. Bezoek het Broedmachinehuis waar je eieren in verschillende broedstadia kunt zien en kuikens van een dag tot enkele dagen oud bekijken. Misschien kruipt er zelfs wel een kuikentje net uit het ei. En ga mee met de familierondleiding: Artis in bloei.

6. Keukenhof

Van 23 maart t/m 21 mei verandert de Keukenhof in Lisse weer in ‘s werelds grootste bloemenpark. Met 7 miljoen bolbloemen op 32 hectare, wordt het hele park beheerst door levende geuren en lentekleuren. Bezoek tijdens Pasen de themapaviljoens, bloemenmozaïeken, kinderattracties en nog veel meer. Of ontdek de bloembollenvelden in de omgeving met een huurfiets of een rondvaartboot.

7. Landgoed de Olmenhorst

Ontspannen, verwend worden en er even lekker tussenuit. Dat kan tijdens de paasdagen bij Landgoed de Olmenhorst in Lisserbroek (vlakbij de Keukenhof). Omringd door voorjaarsbloesem kunnen kinderen eieren zoeken en beschilderen, terwijl ouders genieten van een heerlijke paasbrunch en lekker kunnen rondstruinen in de Landgoedwinkel.

8. Paasmarkten

Pasen staat traditiegetrouw garant voor heel veel gezellige markten in Nederland, dus er is in de buurt altijd wel een paasmarkt te vinden om lekker rond te struinen. We zetten een paar toppers voor je op een rij: in Panningen in Limburg wordt de grootste paasmarkt van het land georganiseerd met ruim 400 marktkramen verdeeld over 3 kilometer shopplezier. Ook de paasmarkten in Nijmegen, Vlissingen en Den Haag zijn groot en erg leuk om te bezoeken.

9. Preview op Pampus

Pas op 1 april gaat het nieuwe seizoen van start op Forteiland Pampus. Maar wie staat trappelen kan in het paasweekend al de oversteek wagen! In het opgeknapte Pampus Paviljoen 1874 staat een paasbrunch op het menu, speciaal voor deze Pampus Preview. Iets te eten is geen overbodige luxe, want op het programma staat een eierrace en een zoektocht naar eieren in de 75 ruimtes van het fort. Daar kun je wel wat energie voor gebruiken! Kaarten vooraf bestellen en een plekje reserveren op de veerboot wordt aangeraden. Dus plan dat uitje meteen in voor Pasen.

10. Het verhaal van Pasen

Waarom vieren we eigenlijk Pasen? En wat is het ware verhaal achter deze vrije dag? In Museumpark Orientalis deelt verteltheater Netty Gebbing het verhaal, gezien door de ogen van Maria Magdalena. Ook kunnen bezoekers tijdens het paasweekend aansluiten bij een thema-rondleiding. Naast dit stukje historie om van te leren, is ook veel te doen in het museumpark. Kuikentjes maken van wol of wandelen met een ezel. En geen zin om thuis de tafel te dekken? Meld je dan aan voor de paasbrunch.

11. Paasklompjes beschilderen

Op je paasbest naar het Zuiderzeemuseum Enkhuizen voor een flinke portie paaspret! Het buitenmuseum is na een lange winter weer open en voor de gelegenheid springen er in het paasweekend een paar vrolijke paashazen rond. In het knutselatelier gaan kinderen aan de slag met een paasklomp, een paaskuiken of een paasschilderij. Door de paasspeurtocht te volgen, leren ze het buitenmuseum van een andere kant te bekijken. En aan het einde wacht een beloning voor elke speurder.

12. Paasbrunch bij de Theefabriek

Omarm een traditie in De Theefabriek. Op Eerste Paasdag schuif je hier aan voor een paasbrunch. Ambachtelijk gebakken brood, bolletjes en suikerbrood staan op tafel, naast scrambled eggs, saucijsjes en witte bonen in tomatensaus. Na de lekkere brunch gaan alle gasten mee naar het bezoekerscentrum Nationaal Park Lauwersmeer, waar enthousiaste vrijwilligers graag meer vertellen over het natuurgebied.

13. Vind het koninklijke ei

Schitterend zijn ze, niet te missen zou je denken. Maar toch is het nog een hele uitdaging om één van de twintig gouden eieren in de tuinen van Paleis Soestdijk te vinden. Voor het Paasfestijn 2016 op Tweede Paasdag liggen er op deze koninklijke locatie meer dan 16.000 eieren verborgen. Wie weet ze te vinden? En wie weet de hand te leggen op een gouden exemplaar? Wie moe is van het zoeken, kan zich laten schminken en lekker knutselen in de Watertoren.

Heb jij nog leuke tips? Deel ze hieronder in een reactie!

De redactie van Lifehacking.nl wenst iedereen een vrolijk Pasen!

Wat vind je van deze hack?
1Te gek1Leuk3Serieus?5Meh...2Stom

About Author