SaiSuke: Google Calendars op je iPhone

Afgelopen herfst heb ik internet flink afgezocht naar goede alternatieven voor mijn digitale agenda. Uiteindelijk is Google Calendar voor mij als uit de bus gekomen. Op mijn Apples synced iCal met rechtstreeks Google. Je kunt het handmatig instellen, maar tegenwoordig kun je dat met behulp van Google’s Calaboration prima doen. En op mijn iPhone draait het programma SaiSuke, mijn belangrijkste lifehack tool van de afgelopen maanden.

saisukemaine.gif

Met SaiSuke kun je al je Google Calendar’s op je iPhone beheren, inclusief Internet Calendars. Deze read-only agenda’s gebruik ik bijvoorbeeld voor de jaaragenda en het rooster van de opleiding waar ik werk.
Het programma heeft zijn eigen database en werkt dus niet samen met de standaard Agenda applicatie op je iPhone. De vormgeving van SaiSuke is niet hoogstaand, maar het weekoverzicht is voor mij veel handiger dan die weergave opties die de standaard Agenda heeft. Een ander minpunt is de snelheid; soms iets aan de trage kant.

Maar deze minpunten vervagen als je je realiseert dat SaiSuke de enige mogelijkheid is om meerdere agenda’s gecombineerd met Internet Agenda’s op je iPhone te krijgen.

De kosten zijn €7,99 en er is een gratis Lite versie. Hiermee kun je alleen lezen en geen afspraken maken/wijzigen. Prima om even te testen of het überhaupt iets voor je is.

Er zijn momenteel wel veel ontwikkelingen op dit gebied, dus misschien heb je zelf een andere oplossing gevonden die voor jou goed werkt. Wat gebruik jij?


Wat achtergrondinformatie voor de geïnteresseerden:De alternatieven die afvielen: Exchange (2003) en MobileMe. Voorheen zat ik via mijn werk op Exchange. Helaas wordt dat slecht ondersteund op een Apple. Microsoft heeft wel Entourage, maar zacht gezegd is dat niet ‘mijn’ applicatie. Pas vanaf MacOS 10.6 (Snowleopard) zal Exchange goed worden ondersteund in iCal.
Maar er speelt meer: Exchange en iCal/gCal hebben verschillende opvattingen over agenda’s. Volgens Microsoft heb je 1 agenda, met verschillende categoriën. Google en Apple delen de visie dat je meerdere agenda’s hebt, maar dan zonder categoriën.
Zelf heb ik naast mijn parttime baan ook een eigen bedrijf en diverse andere activiteiten in muziek, politiek en kerk. Daar heb ik allemaal agenda’s voor en die hou ik graag gescheiden.
MobileMe was een ander alternatief. Er was een 60 dagen proefperiode die mij niet heeft kunnen overtuigen. In tegendeel zelfs. Na een tijdje MobileMe te gebruiken, kon alleen mijn iPhone nog syncen. Zowel mijn Macbook als mijn iMac konden dat niet meer. Bekend probleem, maar geen bekende oplossing. En als je dan afspraken op je laptop hebben gezet die niet meer op je vaste computer en iPhone komen, dan gaat het snel verkeerd.
Dus belabberde ervaring en dan heb ik het nog niet eens over de kosten gehad.

Zowel Exchange (2003) als MobileMe ondersteuning geen Internet Agenda’s.

Tell Us What You Think
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

21 Comments

 • Robbert Schouten
  Posted 13/03/2009 9:19 pm 0Likes

  Google sync (exchange van m.google.com) werkt ook prima!

  Multiple agenda’s?:
  Dit vereist wat kleine aanpassingen om meerdere agenda’s te syncen (max 5). Onder andere de taal even aanpassen in VS en op je mobiel alle agenda’s aanvinken (m.google.com/sync) en klaar ben je (even googlen en je komt er wel)

 • Dylan Verheul
  Posted 06/03/2009 8:26 pm 0Likes

  Nuevasync. Doet alles wat je wilt.

 • Taco Jan Osinga
  Posted 06/03/2009 11:29 am 0Likes

  @Dirk, Dat ziet er inderdaad niet gek uit en de uitnodigingen is een aardige toevoeging! Overigens goed te melden dat deze App € 5,49 kost.

  Zijn er toevallig meer mensen die zowel SaiSuke als CalenGoo hebben gebruikt? In de comments van beide Apps zijn voors en tegens te lezen.

 • Dirk
  Posted 06/03/2009 11:12 am 0Likes

  Er is ook nog een andere app die al je Google Calendars synct op je iPhone: CalenGoo, http://calengoo.dgunia.de/Start.html. De interface vind ik beter dan die van Saisuke. Bovendien heeft de ontwikkelaar mij verteld dat ie over een paar weken een update heeft waarmee je ook uitnodigingen kunt versturen, wat bij mijn weten geen enkele applicatie op de iPhone kan.

 • Taco Jan Osinga
  Posted 04/03/2009 1:49 pm 0Likes

  @Richard, dat is inderdaad het probleem; ik heb meer dan 5 agenda’s. En voorzover ik weet ondersteund NuevaSync ook geen abonnementen.

 • Richard
  Posted 04/03/2009 1:29 pm 0Likes

  Sinds een maand ofzo kan je je iphone ook gewoon met google calendar syncen. Je kan maximaal 5 calendars importeren. Syncen met iCal ging al, dus voor mij is dit de perfecte oplossing op dit moment.

 • John
  Posted 04/03/2009 9:26 am 0Likes

  Ik kan via Google gewoon meerdere agenda’s syncen….

 • hj
  Posted 20/02/2009 9:50 pm 0Likes

  Google calender werkt alleen niet voor multiple agenda s. Dus toch maar nuevasync….

 • rik
  Posted 11/02/2009 9:33 am 0Likes
 • rik
  Posted 11/02/2009 9:32 am 0Likes

  Was de link even vergeten: http://www.google.com/mobile/apple/sync.html

  Werkt prima!

 • rik
  Posted 11/02/2009 9:30 am 0Likes

  Of je gaat gewoon naar google 🙂

 • Taco Jan Osinga
  Posted 07/02/2009 2:33 pm 0Likes

  @NeuvaSync gebruikers. Ik zie inderdaad dat sinds 19 januari NeuvaSync ook Multiple Calendars ondersteund. Dat is een hele verbetering. Hoe gaat het programma om met abonnementen (Internet Agenda’s)? Google Calaboration kan er bijv. niet mee om gaan. Gelukkig kan iCal het zelf wel, waardoor het in dat geval geen probleem is.

 • Roel
  Posted 04/02/2009 1:42 pm 0Likes

  Hier nog een hele blije nuevasync gebruiker. Synct zorgeloos m’n iPhone met Google Calendar. Heb ook meerdere agenda’s en ook dat gaat prima.

  Ze zouden er geld voor kunnen vragen! 😉

 • Sebastiaan
  Posted 04/02/2009 1:40 pm 0Likes

  Ik maak ook gebruik van NemusSync op mijn iPhone 2G. Ik ben nog niets beters tegengekomen: het is gratis, synct al je google calendar(s) met de ingebouwde Apple Agenda (beide kanten op), en zelfs over GPRS gaat het syncen prima. Bovendien hoef je je niet voor een tussenliggende website aan te melden of dat soort onzin.

  Nadeel is dat je iPhone jailbroken moet zijn: NemusSync is niet in de appstore te krijgen.

 • W.D
  Posted 04/02/2009 10:28 am 0Likes

  NuevaSync is idd perfect! Echt een aanrader!

 • Jan vdP
  Posted 03/02/2009 9:15 pm 0Likes

  Ik gebruik een combinatie van BusySync (www.busymac.com) en MobileMe. Ik doe dagelijks een synchronisatie van mijn iCal (MobileMe) en Google Agenda.

  De bekende MobileMe problemen komen mij helaas ook bekend voor 🙁

 • theatman
  Posted 03/02/2009 5:40 pm 0Likes

  Zonde dat je daar 8 euro aan uitgeeft! Nuevasync does the job helemaal gratis, integreert naadloos met de native calendar app en werkt perfect!

 • Dick Evers
  Posted 03/02/2009 12:04 pm 0Likes

  ik gebruik: http://www.nemustech.com/iPhone/NemusSync.html
  Ben daar tevreden over

 • PiEp
  Posted 03/02/2009 9:14 am 0Likes

  Ik gebruik al een tijdje Spanning Sync. Het biedt geen over-the-air sync van je iPhone, maar Google Calendar synct netjes met iCal, wat via mijn Mac weer synct met mijn iPhone.

  Meerdere kalenders zijn geen probleem en het heeft bij mij nog nooit problemen gehad.

  Link: http://www.spanningsync.com

 • Taco Jan Osinga
  Posted 02/02/2009 11:28 pm 0Likes

  @Harm: NuevaSync heb ik ook getest. Het idee erachter is dat het zich voordoet als een Exchange server, terwijl de agenda informatie gewoon van Google komt. Het is inderdaad eentje om in de gaten te houden.

  Zo uit mijn hoofd was het ontbreken van ondersteuning voor Internet Agenda’s de reden voor mij om door te zoeken.

 • Harm
  Posted 02/02/2009 10:55 pm 0Likes

  via http://www.nuevasync.com/ is het mogelijk om meerdere google agenda’s te beheren met de agenda functie die op de iPhone aanwezig is. Ik snap de techniek niet helemaal maar het werkt fantastisch.

Leave a comment

[wpterms id="3193"]