2011 volgens onze auteurs – Arjan Zuidhof

De komende dagen zullen we naast de reguliere artikelen tevens onze auteurs aan het woord laten. Ze hebben eens teruggekeken op het afgelopen jaar en zichzelf de vraag gesteld: “Welke lifehack heeft in 2011 het beste resultaat gegeven en waarom?”. Daarna kijken ze vooruit naar 2012: “Wat verwacht je van 2012 op gebied van lifehacking en slimmer werken?”

Meedoen? Dat kan in de reacties! We zijn benieuwd naar jullie inzichten. Vandaag: Arjan Zuidhof. Arjan  helpt drukbezette mensen aan een blijvend lege inbox en grip op hun informatiestromen. Hierdoor krijgen zij veel meer overzicht in hun werk en laten zij zich niet meer door de waan van de dag leiden.

2011 Voor mij stond dit jaar in het teken van rust in de tools. Naast de onmisbare Evernote, Dropbox en vrijwel alle Google diensten besef ik steeds  meer dat alleen tools niet alles zijn. Natuurlijk, fijn als het er goed uitziet (het oog wil ook wat!), alleen iedere week een nieuwe tool uitproberen omdat die iets nieuws biedt kan zelfs averechts werken. Uiteindelijk gaat het er om dat de tools jou gewoon helpen je werk effectiever te doen. Ik ben in 2011 daarom steeds meer gaan focussen op de features van alle tools die ik al gebruik, en minder op alle shiny new objects.

2012 staat volgens mij in het teken van voortschrijdende informatie overload, en dus de noodzaak om daar nóg beter in te filteren. Het maakt niet uit of het nu om e-mail (we zijn er echt nog niet van af, wat men ook zegt), sociale media, gebruik van RSS of het opzetten van een goede online zoekstrategie gaat. Zorgen dat je de belangrijkste berichten leest, en de rest onzichtbaar naar de achtergrond kunt drukken is essentieel. Overigens bevatten nieuwe tools af en toe opmerkelijke verbeteringen op dit vlak. Ondanks voorgaande opmerkingen hou ik dus een schuin oog op de meestbelovende van deze nieuwe diensten 😉 Hou ook Google in de gaten, want als het gaat om vernieuwen van het bestaande aanbod spannen zij nog steeds de kroon.

Wat was jouw lifehack van 2011 en wat verwacht jij van 2012? Laat het ons weten in de reacties!

Tell Us What You Think
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

0 Comment

Leave a comment

[wpterms id="3193"]