2012 zonder overload aan social media updates, 5 tips

Met de groei van Social media netwerken, neemt de stroom aan statusupdates en berichten ook toe. En veel van je relaties hebben de neiging om dezelfde berichten op alle social media channels rond te pompen. Tijd om je voor 2012 te gaan beschermen tegen een overload aan informatie.

1. Stop alstublieft met die tweets in LinkedIn

Helaas geeft niet iedereen gehoor aan die oproep, er zijn een aantal maatregelen die je kunt nemen:
– Vraag mensen die dit veelvuldig doen er mee te stoppen
– Delete deze mensen uit je netwerk
– Negeer de status updates van deze mensen door updates van bepaalde personen te verwijderen (klik rechts op het kruisje naast de update).

Tweet in LinkedIn

@Anneliesje heeft een nettere oplossing uitgebreid beschreven op haar eigen blog.
Dit kun je op Facebook ook doen overigens: Ga met de muis over het bericht en klik op het kruisje achter het bericht. Klik op Twitter verbergen. Hiermee komt geen enkel Twitter bericht meer in je nieuwsoverzicht. Dit kun je ook toepassen op andere bronnen als Foursquare en Friendfeed

2. Filter je Google Reader op basis van Social Ranking

Veel nieuws, achtergronden en cases worden rondgepompt binnen de blog scene. Prima, maar dan lees je ze meerdere malen. Postrank is een tool die de kwaliteit van content beoordeeld op basis van aantal likes, tweets shares en comments. Dit wordt vertaald in een cijfer van 1-10. Als gebruiker van Google reader, met vele updates helpt Postrank me om zeer snel de goeie artikelen te vinden. Met een Google Chrome extensie is het mogelijk te filteren op basis van Postrank.

Overigens biedt Postrank veel meer dan alleen een extensie. Met Postrank is het mogelijk Online engagement uit te drukken in harde euro’s. Niet voor niets dat Google deze dienst in 2011 heeft opgekocht.

3. Delete het aantal tweeps dat je volgt (1)

thetwitcleaner

Er zijn tal van tools die de mogelijkheid bieden om tweeps te verwijderen, Twitcleaner, besproken op Twittermania steekt er met zijn aanpak boven uit. Je followers worden beoordeeld op basis van gedrag en gecategoriseerd. Retweeters, weinig interactie, te veel praten etc. Vervolgens kun je die tweeps eenvoudig verwijderen en worden ze langzaam (zoals twitter het graag ziet) verwijderd.

 

 

4. Delete het aantal tweeps dat je volgt (2)

tweepdash

Een bijzonder handige tool, met een eenvoudige interface is Tweepdash. Recht toe recht aan tweeps verwijderen, bijvoorbeeld degene die jou niet volgen, inclusief een Klout integratie.

 

5. Vindt iets terug in de overload aan updates met Greplin

Greplin biedt je de mogelijkheid om een groot gedeelte van je social media updates te doorzoeken. Niet alleen dat, maar bijna alles wat je online leest, creeert of opslaat kan Greplin voor je terug vinden. Met Greplin en een smartphone is het onthouden van zaken echt overbodig geworden. Greplin doorzoekt onder andere je Google docs, Google Calendar, READER!!, Contacts, Facebook, LinkedIn, Twitter, Dropbox, Delicious. Eerder verscheen op lifestreamen.nl al een uitgebreide review van Greplin “The searchbar for your life”. Vorige week is Google apps toegevoegd als gratis dienst.

Meer aanvullingen welkom

Heb jij goeie aanvullingen om je in 2012 te wapenen tegen een overload aan status updates, laat ze hier achter.

Wat vind je van deze hack?
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

10 Comments

  • Renk
    Posted 08/02/2012 6:08 pm 0Likes

    ik bescherm mezelf tegen te veel info door bijvoorbeeld alle evenementen van Facebook, alle concert-uitnodigingen ed die ik krijg, met een filter lnea recta naar de prullenbak te dirigeren. Werkt ook uitstekend.

  • Sabine
    Posted 27/12/2011 5:37 pm 0Likes

    Filter filter filter. Ik gebruik plume voor Android maar ook andere apps kunnen twitter filteren.
    Voetbal kan me serieus gestolen worden maar ik ga er geen mensen voor ontvolgen, maar laat gewoon geen tweets met #wedstrijdhashtag door. Een hashtag zie ik dan ook als een fatsoenlijke actie van een twitteraar om de lezer een topic te laten volgen of te ontwijken.

    Je kunt personen “dimmen”, bepaalde woorden filteren of bepaalde postende apps (listening to, of daily’s of meer van zulks) blocken. Zie het als een digitale Ja/Nee sticker: Ja interessante personen, Nee storende meuk.

    • Wout van den Dool
      Posted 27/12/2011 7:32 pm 0Likes

      Kijk, das een mooie aanvulling!

    • Kees Romkes
      Posted 03/01/2012 10:10 am 0Likes

      tweetbot doet dat prima op de iPhone. Nu nog een web versie 😉

      Thanks Wout voor al je tips. Een retweet waard!

      • Wout van den Dool
        Posted 03/01/2012 12:09 pm 0Likes

        @kees Thanks! Morgen verschijnt er weer een post 🙂

  • Robbie Veldwijk
    Posted 27/12/2011 11:57 am 0Likes

    Staan weer handige tips tussen! Ik ga er weer eens naar kijken. Bedankt!

    • Wout van den Dool
      Posted 27/12/2011 12:56 pm 0Likes

      Graag gedaan! En kun je er geen genoeg van krijgen, op mijn blog staan meer van dit soort social media tips & tools…

  • 5
    Posted 27/12/2011 10:33 am 0Likes

    Greplin: anders geef je even een of ander Amerikaans bedrijf (+ NSA etc, want ze moeten op request data afstaan) toegang tot al je persoonlijke gegevens?

    • Wout van den Dool
      Posted 27/12/2011 10:36 am 0Likes

      Volgens mij is Privacy online/social media toch al een illusie? Met Facebook, Google en twitter als grote data verzamelaars.

    • Wout van den Dool
      Posted 27/12/2011 10:38 am 0Likes

      Volgens mij is online privacy toch al een illusie met al die grote data verzamelaars zoals Google, Facebook en twitter.

Comments are closed.