28 dingen die je niet wist over Pokémon Go

Inmiddels kunnen we rustig stellen dat Pokémon Go dé hype van het moment is. Net als vele anderen heb ik me ook gestort in de wereld van Pokéballs, Pokémon, Gyms en PokéStops. Na het verzamelen van een aantal 500+ CP Pokémon en het veroveren van een handjevol gyms, heb ik me iets meer verdiept in de wereld van Pokémon Go en vond een aantal dingen die de meeste beginners niet weten! Lees ook: Vind Pokémon met deze apps en websites.

Bekijk ook onze speciale uitgave!

1. Je kan Pikachu als starter kiezen

Geloof het of niet, het kan echt. Als je het spel voor het eerst opstart, krijg je de keuze tussen de klassieke starters; Charmander, Bulbasaur en Squirtle. Je kan het kiezen van deze drie Pokémon echter weigeren door weg te lopen, en met weglopen bedoel ik echt fysiek weglopen, in de echte wereld. Na een tijdje zal Pokémon Go zich naar je nieuwe locatie verplaatsen en je opnieuw voor dezelfde keuze stellen. Als je echter tot vier keer toe letterlijk van je keuze wegloopt, heeft het spelletje door dat je geen van alle Pokémons als starter wilt en tadaa! Daar is Pikachu, je eerste Pokémon van het spel.

2. Het vangen van Pokémon met meer CP vereist strategie

Op het eerste gezicht lijkt het alsof Pokémon Go het vangen van Pokémon zo gesimplificeerd heeft dat zelfs je oma nog een Rattata kan vangen. Je gooit gewoon Pokéballs richting Pokémon en je vangt ze. Op het moment dat je echter Pokémon tegenkomt met 100+ CP, kom je erachter dat ze uit je Pokéballs kunnen ontsnappen en Pokémon met 300+ CP maken het je al helemaal lastig.

AAls je de Pokéball vasthoudt door op het scherm te drukken, verschijnt er een krimpende ring om de Pokémon heen. Op het moment dat de ring op z’n kleinst is, dán gooi je de Pokéball en heb je de meeste kans van slagen. Naast de grootte van de ring kan de kleur van de ring ook nog een verschil maken. Een groene ring geeft aan dat de Pokémon makkelijk te vangen is, geel is moeilijker om te vangen en bij een rode ring kost het je waarschijnlijk enkele worpen voordat je ‘m in je Pokédex hebt staan. Hoe kleiner de ring wordt, hoe moeilijker het is om de ring te raken, daardoor wordt het steeds moeilijker om raak te gooien. Later in het spel krijg je speciale items om het vangen van Pokémons makkelijker te maken en krijg je Pokéballs die minder moeite hebben met moeilijke Pokémon.

Gooi je vaak mis? Ga dan naar de instellingen van Pokémon Go of je smartphone en geef de app geen toegang tot je camera. Op het moment dat Pokémon Go geen toegang heeft tot de camera, zal de Pokémon die je tegenkomt gewoon midden op een zwart scherm verschijnen. Een tweede optie is het uitvinken van augmented reality. Als je een Pokémon vindt, kun je rechtsboven in het scherm AR uitzetten om de Pokémon in een virtuele omgeving te laten verschijnen. ’t Is natuurlijk niet zo leuk als het zien van Pokémon op de stoep, maar het maakt het wel makkelijker om ze te vangen en scheelt ook nog eens in batterijgebruik!

Het duurde natuurlijk niet lang voordat iemand met een 3D-printer een handige lifehack ontwikkelde voor deze truc!

3. Valsspelen met het uitbroeden van een ei is niet makkelijk

Pokémon Go heeft niet voor niks ‘Go’ in z’n naam; je moet namelijk ook echt gaan bewegen om de eieren die je vindt uit te broeden. De app meet je beweging met GPS, dus hardlopen op een hardloopband zal je niet veel verder helpen. Tegelijkertijd registreert Pokémon Go ook geen beweging op het moment dat je de trein, bus of auto pakt. Wil je zo effectief mogelijk je eieren uitbroeden? Pak de fiets en ga op je gemak een rondje fietsen.

Update: Bij een snelheid die hoger is dan 25 km/u stopt Pokémon Go met het registeren van beweging.

4. Pokémon Battles zijn ingewikkelder dan ze lijken

Op het eerste gezicht lijken de gevechten in Pokémon Go aardig rechttoe rechtaan; gewoon button mashing op je scherm tot de HP meter van de andere Pokémon is leeggelopen en door links en rechts te swipen kun je aanvallen ontwijken. Veel mensen weten echter niet wanneer ze een normale aanval doen en wanneer ze een speciale aanval uitvoeren.

Pokémon Go Gym 2

Elke Pokémon in Pokémon Go heeft een ‘special’ meter onder de HP meter die bij elke aanval stukje bij beetje wordt aangevuld. Deze speciale aanval kun je uitvoeren door langer met je vinger op de vijandelijke Pokémon te drukken. Het systeem blijft een beetje chaotisch, maar door deze speciale aanvallen goed te timen kun je de andere Pokémon veel schade toebrengen en kan in sommige gevallen het verschil maken tussen winnen of verliezen.

5. Pokémon Go houdt bar weinig bij als de app niet openstaat

Dit is een groot probleem voor zowel het vangen van Pokémon als de batterij van je smartphone. Pokémon Go geeft niet aan wanneer er Pokémon of PokéStops in de buurt zijn als de app niet openstaat. Daarnaast worden je stappen ook niet geteld, waardoor je eieren ook niet worden uitgebroed. Het enige wat raar genoeg wel aftelt is de timer voor de items die je gebruikt. Zo heeft een serverfout me laatste een incense gekost; ik kon niet meer inloggen maar de timer van het item liep gewoon door waardoor hij verlopen was tegen de tijd dat ik weer kon inloggen.

Misschien is het een manier van Nintendo om je die armband aan te smeren?

Bonustip: Als je langer gebruik wil maken van een Lucky Egg of incense, kun je de tijd van je smartphone terugzetten!

6. Je moet een tegenstander meerdere keren verslaan om een gym over te nemen

Het gym-systeem is in het begin best verwarrend. Zo wist ik tijdens m’n eerste battles niet eens dat ik tegen andere spelers vocht, vervolgens wist ik niet waarom ze in de gym bleven nadat ik ze had verslagen. Wat blijkt nu; je moet de ‘gym reputation’ naar 0 brengen om een gym naar ‘neutraal’ te brengen, om er vervolgens een eigen Pokémon te plaatsen. Na elk gewonnen gevecht verliest de vijandelijke gym een aantal prestige-punten, waardoor de reputation van de gym naar beneden gaat.

Voordat een gym neutraal is, moet je deze soms wel twee of drie keer verslaan, tenzij je wat medespelers hebt die je helpen. Op het moment dat de reputation-meter op 0 staat, verandert de kleur van de gym naar wit en kun je de gym claimen door er een Pokémon te plaatsen. Voor het plaatsen van Pokémon in een gym krijg je 500 stardust en 10 gouden Pokécoins. Hoewel het een prettig systeem is, geeft het spel je niet echt een uitleg als je net begint.

Bonustip: Je kan prestige-punten aan een gym van jouw team toevoegen door er te trainen. Druk op een tegenstander en druk op de bokshandschoen rechtsonder in het scherm. Je krijgt ook nog XP voor elk gevecht. Door het behalen van prestige-punten, krijgt een gym meer reputation, waarmee een gym level omhoog kan gaan.

7. Het bezitten van gyms geeft je gratis spullen

Als jouw Pokémon de meeste CP heeft, leidt je deze gym. Als je niet de sterkste bent, kun je Pokémon als back-up plaatsen. Je plaatste natuurlijk niet voor niets je beste Pokémon in een gym. Als je een Pokémon in een gym plaatst, krijg je een dagelijks goodie-pakket. Als ik het me goed herinner, krijg je ook een aantal items als je een gym voor het eerst verovert, maar je krijgt in ieder geval items als je een gym de volledige 24 uur in je bezit hebt.

Bonustip: Vergeet niet je beloningen te claimen door naar de Shop te navigeren en op Collect te drukken!

Pokemon Go Gym

8. Pokémon opsporen vereist strategie

Door het venster rechtsonder in je scherm te openen, zie je welke Pokémon er in de buurt zijn in verhouding tot andere Pokémon en jouw positie. De voetsporen onder de silhouetten geven aan hoever ze van je zijn verwijderd. Volgens de laatste geruchten staat elke voetafdruk voor ongeveer 100 meter op de kaart. De Pokémon linksboven in het venster kun je praktisch al zien en de Pokémon rechtsonder in het venster is het verst van je verwijderd.

Als je een silhouet van een Pokémon ziet die je wil vangen, open je het venster met de 9 dichtstbijzijnde Pokémon en tik je op de Pokémon die je wil vinden. Veel Pokéfans maken vervolgens de fout om het venster te sluiten en zich alleen te richten op de Pokémon die ze willen vinden. De truc is echter om het venster open te laten, zo zie je namelijk of de Pokémon dichterbij komt in verhouding tot andere Pokémon.

Pokémon Go Nearby

Nu je de Pokémon die je wil vangen hebt geselecteerd en je hebt het venster met de dichtstbijzijnde Pokémon openstaan, ga je in een willekeurige richting lopen. Op het moment dat de Pokémon plekjes verwisseld met andere Pokémon, weet je dat je dichterbij komt of juist niet. Onthoud: linksboven in het venster is het meest dichtbij en rechtsonder in het venster is het meest ver weg.

Door een Pokémon te selecteren in het nearby-scherm, is de kans ook daadwerkelijk groter dat deze in de app verschijnt.

9. Evolueer dubbele Pokémon voor XP

Je komt er al snel achter dat je veel dubbele Pokémon naar de Professor zal sturen in ruil voor candy, om vervolgens je primaire Pokémon mee te evolueren. Op het moment dat je primaire Pokémon z’n laatste evolutionaire vorm heeft aangenomen, ben je vaak geneigd om die te upgraden met candy en stardust en duplicaten rechtstreeks naar de Professor te sturen. Die dubbele Pokémon zijn echter voor meer dingen goed dan candy.

Stel dat je Rattata in Raticate hebt geëvolueerd en je blijft maar minder sterke Rattata’s vinden. Op een gegeven moment heb je je primaire Raticate maximaal geüpgraded en heb je dus meer dan genoeg candy om die zwakkere Rattata’s te evolueren. Dit kost je geen stardust en je hebt toch meer dan genoeg candy. Waarom zou je dit doen? XP! Elke keer als je een Pokémon evolueert vang je 500 XP en kan je dus behoorlijk op weg helpen naar je volgende level.

Bonustip: Spaar een paar XP-evoluties en combineer ze met een Lucky Egg, waardoor je 1000 XP krijgt voor zelfs simpele evoluties als 12 candy-evoluties voor Pidgey. Je krijgt een Lucky Egg als je level 9 wordt.

10. Wacht met evolueren en power ups

Het level-systeem van Pokémon Go is nogal krom; je wordt aangemoedigd om je Pokémon een upgrade te geven met stardust, om er vervolgens achter te komen dat je diezelfde Pokémon met veel meer CP tegen kan komen. Zo vond ik een Drowzee met 60 CP en nadat ik met behulp van stardust z’n CP naar 120 had gebracht, vond ik een Drowzee met 140 CP. Met andere woorden: ik had m’n stardust net zo goed door de Poképot kunnen spoelen.

De ervaring leert dat het verstandig is om Pokémon met de meeste CP te bewaren en de rest naar de Professor te sturen. Wacht tot je genoeg candy hebt verzameld om ze te evolueren of ga op zoek naar de geëvolueerde versie in het wild. Vanaf dat moment, als ze in hun tweede of derde vorm zijn, kun je beginnen met investeren. Voor Pokémon in hun eerste vorm, is het simpelweg te moeilijk om te peilen of je geen betere vindt.

Bonustip: Als je een Pokémon van z’n eerste naar z’n derde vorm wil evolueren, evolueer ‘m dan niet zo snel mogelijk naar z’n tweede vorm. Verzamel eerst genoeg candy om de twee evoluties gelijk na elkaar uit te voeren. Tegen de tijd dat je genoeg candy hebt verzameld, ben je waarschijnlijk een level hoger en is de kans groot dat je al betere versies van die Pokémon vindt.

11. Pokémon hebben een soort potentie-meter

Als je naar je Pokémon-collectie navigeert en je drukt op één van je Pokémon, zie je meer informatie over de desbetreffende Pokémon zoals zijn speciale aanval en CP. Om de Pokémon zie je een halve cirkel. Deze cirkel geeft de potentie aan van je Pokémon en kan een goede indicatie geven als je twijfelt over het investeren in een bepaalde Pokémon. Deze ‘potentie-meter’ geeft voor een groot deel aan of de Pokémon die je hebt sterk of zwak is in verhouding met andere Pokémon van dezelfde soort. Pokémon met meer potentie profiteren ook meer van power-ups, wat betekent dat ze meer HP en CP krijgen na een power up dan Pokémon met een minder gevulde potentie-meter.

Pokémon Potentie
Aan de witte potentie-meter kan ik zien dat mijn Pidgeot en Raticate best sterk zijn voor een Pokémon van hun soort, terwijl ik tegelijkertijd kan zien dat de kans groot is dat ik een sterkere Eevee kan tegenkomen. Daarom investeer ik wel candy in de Pidgeot, maar niet in de Eevee. De potentie-meter groeit overigens mee met je level. Elke keer als je een level hoger gaat, zal de potentie-meter iets teruglopen wat betekent dat je die Pokémon verder kan upgraden.

12. Meer kilometers betekent sterkere Pokémon

Als je een ei in de incubator stopt, moet je daadwerkelijk kilometers maken om het ei uit te laten komen. Eieren waarvoor je meer kilometers moet afleggen, geven natuurlijk betere Pokémon. Benieuwd wat je kunt verwachten? Wij vonden een overzicht van welke Pokémon in welke eieren zitten, opgedeeld in de 2, 5 of 10 kilometer die ervoor moet afleggen.

Pokemon-Go-Egg-Hatch-Chart-jpg

Bonustip: Heb je een hond? Als die veel door het huis loopt, kan die als handig hulpmiddel dienen voor het uit laten komen van eieren.

13. Pokémon hebben ook een natuurlijk leefomgeving

De makers van Pokémon Go hebben echt aan alles gedacht, zelfs het ‘natuurlijke gedrag’ van Pokémon. Zo kom je ‘s avonds ook echt vaker nacht-Pokémon tegen zoals de vleermuisachtige Zubat. Als je Pokémon als Staryu, Seaking of Kingler wil vangen, heb je meer kans van slagen als je op zoek gaat in de buurt van water.

Overigens kom je niet elke land-Pokémon in je achtertuin tegen, soms moet je echt naar andere gebieden om nieuwe Pokémon te vangen. Het kan dus geen kwaad om op een nieuwe locatie te zoeken!

Lees verder op pagina 2!
Tell Us What You Think
59Te gek76Leuk20Serieus?14Meh...34Stom

About Author

34 Comments

 • anoniem
  Posted 16/02/2021 1:11 pm 0Likes

  Pokémappie.nl bestaat niet!

 • Piet
  Posted 19/03/2020 2:10 pm 0Likes

  Je moet altijd naar een park daar kan je vrienden maken en dan kan je sterke pokémon krijgen ik kreeg daar door 2 alakazam als je die nog niet hebt ga naar het park met vrienden en of je ouders en lucky pokemon krijgen bij mij eerste trade krijg ik lucky kadabra dus heb ik lucky alakazam maakt niet uit welk park maar ga naar een park en doe daar pokemon go doei

 • Chrisss
  Posted 20/12/2019 10:29 pm 0Likes

  Als de app DeFit download voor Android loopt die van zelf het enige wat je er voor moet doe is een paar atvertencie voor kijken

  EN HET ZELFDE GOOGLE ACCOUNT GEBRUIKEN ALS JE POKEMON GO ACCOUNT

 • eric
  Posted 16/02/2018 11:08 am 0Likes

  Leuke uitleg, beetje achterhaald hier en daar. Toch wat van geleerd.

 • Rutger
  Posted 21/09/2016 11:21 pm 0Likes

  als je in het buitenland wilt wandelen dan zou je fly gps kunnen installeren, dan kan je pokemons ophalen die niet in je eigen land te vinden zijn.

  Soms lijkt het niet te werken maar je moet dan een behoorlijk aantal keer zo’n pokestop openen..draaien en sluiten je krijgt dan geen pallen en je herhaalt dit net zo lang totdat je ballen krijgt.

  als het niet werkt dan lijkt het wel of je pokemons kan vangen maar na dat je de bal op hun gegooid hebt dan verdwijnen ze in een grijze wolk….

  dusss pokestop openen, draaien en sluiten en dit herhalen totdat de ballen komen…..

  Ik ben in Honk Kong geweest, New York en Sydney…. de eerste heeft erg veel pokestops.

  je krijgt bij fly gps een soort ring in een ring op je scherm en dat is de “joystick” waar je mee kan wandelen

 • Ras
  Posted 16/09/2016 10:21 pm 0Likes

  Ipv een platenspeler een stofzuigrobot waar je je telefoon op legt.. .

 • inge
  Posted 29/07/2016 7:41 am 0Likes

  hallo,
  vraagje ik wil graag weer een ei uitbroeden maar er staat maar 1 incubator op en die doet het niet
  enig idee?
  gr inge

  • Anoniempje
   Posted 29/07/2016 10:05 am 0Likes

   er kan maar 1 ei in de incubator, waarschijnlijk zit er al 1 ei in?

 • Anoniempje
  Posted 28/07/2016 2:57 pm 0Likes

  Blijkbaar kun je je smartphone op een platenspeler leggen, de speler aanzetten (zonder arm te activeren!) en je maakt kilometers om een ei uit te broeden.

  • Ingrid
   Posted 21/08/2016 1:17 pm 0Likes

   dit is niet waar, je moet minimaal 25 meter in 1 richting lopen voor hij het registreert. en op een platenspeler draait die alleen maar rondje. dus blijft die eigenlijk stil staan.

 • Andy
  Posted 27/07/2016 2:39 am 0Likes

  Allemaal goede tips !!!
  Toch heb ik een kleine opmerking. Nl over de afstand dat de pokemons van je zijn als je ze vangt. Men zegt als men op het schermpje linksonder klikt je kan zien aan de pootjes hoe ver de pokemon van je verwijderd is. Bij staan er altijd drie pootjes onder en plots verschijnt er een pokemon in mijn buurt die niet eens op het schermpje staat . Daarbij komt ook nog, als ik pokemon go afsluit en meteen opnieuw opstart er soms andere pokemons in het schermpje staan.
  Kan iemand dat verklaren?

  • Lub Snoek
   Posted 05/09/2016 4:33 pm 0Likes

   Doordat het systeem met de afstanden tot Pokémon (de pootjes) niet werkte, heeft Nintendo dit eruit gehaald. In een komende update krijg je echter wel een nieuw volgsysteem; je kan dan zien welke Pokémon zich bij de dichtstbijzijnde PokéStops schuilhouden.

 • Lydia
  Posted 26/07/2016 11:19 pm 0Likes

  Super goeie tips! Ga zo door!
  Ik zit momenteel in level 8 en nog geen gym gewonnen.
  Maar heb nog wat vragen.
  1: Las ergens dat gewicht xs pokemon sneller zijn dan xl. Wat is beter?
  2: Ik zie dat van het zelfde soort pokemon verschillende aanvallen heeft. Zoals:
  pedgey1: Tackle normal, Air cutter flying
  Pedgey2: Tackle normal, Twister dragon
  Pedgey3: Quick attack normal, Air cutter
  Welke is sterker?
  3: kan zo’n armband ook de eieren helpen uitbroeden? Ik loop volgens google een rondje van 1,9 km 2x per dag Met pokemon continu aan worden me eieren nog geen km uitgebroed. Kan het zijn dat ik te langzaam loop?
  4: Wat kan ik met zo’n extra rugzak, storage en wat kan ik met al die items?
  Heel erg bedankt voor de tips!

 • Anonymous
  Posted 25/07/2016 12:19 pm 0Likes

  Evoleert je pokemon vanzelf als je hem vaak upgrade in pokemon go??

  • Lub Snoek
   Posted 05/09/2016 4:32 pm 0Likes

   Nee, je moet hem per se evolueren. Als je de een Pokémon zo vaak upgraded tot de ‘halve’ cirkel’ vol is, krijg je een melding dat je een level hoger moet zijn voordat je de Pokémon verder kan upgraden.

 • Lasse0306
  Posted 23/07/2016 12:17 pm 0Likes

  De potentiemeter is afhankelijk van je level, wanneer je een level omhoog gaat dan kunnen je pokemons ook sterker worden.
  Ook heb ik het idee dat er een soort correctie zit in het aantal meter wat je maakt bij een bepaalde snelheid, tijdens het lopen gaat dit relatief sneller dan tijdens het fietsen

 • Shina
  Posted 22/07/2016 4:45 pm 0Likes

  Ik snap dat je niet alleen naar CP moet kijken maar ook naar attacks. Ik vraag me af hoe je dat tegen elkaar kunt afwegen en ook of hoe de sterkte van attacks kunnen veranderen als je je Pokémon evolueert?

 • Hann1bal
  Posted 20/07/2016 3:44 pm 0Likes

  Wat ik nog wel vervelend vind is dat wanneer je even geen internet hebt of waar ik later achter kwam, meerdere mensen dezelfde pokemon vangen dat dan je spel vastloopt.
  De items en ballen die je verspilt hebt om de pokemon te pakken ben je dus kwijt.

 • Gio
  Posted 19/07/2016 11:25 pm 0Likes

  Wanneer komt de nieuwe update?

 • Rick
  Posted 18/07/2016 12:56 pm 0Likes

  Tip 1:: De curveball geeft geen extra XP! Wel wanneer je een nice, great of excellent throw hebt gegooid. Hier krijg je respectievelijk 10, 50 en 100 XP extra voor. Deze notering krijg je wanneer je de pokemon in het midden van de bewegende cirkel raakt. Is de cirkel groot dan is het een nice throw, middelgroot zorgt voor great en klein is excellent.

  Tip 2:: je kan de vangkans afleiden van de kleur ven de bewegende binnencirkel. Een groene cirkel is een grote kans, geel een middelgrote kans, oranje een kleinere kans en rood een kleine kans. De kleur wisselt wanneer je van pokeball soort wisselt. Zo kan het zijn dat een Poke Ball een oranje cirkel geeft terwijl een Great Ball een gele en een Ultra Ball een groene cirkel geeft.

  • Rick
   Posted 18/07/2016 1:12 pm 0Likes

   Ps. Momenteel lijkt de curve ball op niets meer dan een leuk extraatje. Daarnaast lijkt het er op dat de “kleine cirkel grotere vangkans” alleen geldt wanneer je de nice, great of excellent notering voorbij hebt zien komen, dus wanneer de bal ook echt in de bewegende cirkel terecht komt.

   • Lub Snoek
    Posted 18/07/2016 1:31 pm 0Likes

    Bedankt voor de tips Rick! Bij de volgende update zullen we je tips meenemen.

   • Anoniem
    Posted 04/09/2016 7:48 pm 0Likes

    Bij een curveball ontvang je +10 XP, dus die is er niet voor de lol 😉

  • Jemoeder
   Posted 27/07/2016 7:23 pm 0Likes

   Van curve ballen krijg je wel extra xp.

 • Dedicada
  Posted 18/07/2016 11:13 am 0Likes

  Als je een pokébal mist, kan je die terug oprapen door er op te klikken.

  • Tim
   Posted 18/07/2016 12:47 pm 0Likes

   Ow? dat ga ik testen 🙂
   thx voor de tip

 • Sanne
  Posted 15/07/2016 2:00 pm 0Likes

  Pokemon groeit als een tierelier! In de volgende update komt zelfs een ruil functie! Pffff al die kids van mij die het spelen, haha!

  • Mandy
   Posted 30/07/2016 2:33 pm 0Likes

   Kun je ook items ruilen?

   • Lub Snoek
    Posted 05/09/2016 4:31 pm 0Likes

    Hey Mandy, ruil-acties kunnen we volgens een aantal bronnen in de volgende updates verwachten!

 • Brenda
  Posted 14/07/2016 8:51 pm 0Likes

  Weet je ook hoe het komt dat er op het scherm helemaal geen pokemons te zien zijn? Wel de witte cirkels waar ze moeten zitten maar dan zonder pokemon. Er valt dus niets te vangen ?

  • Anne
   Posted 06/08/2016 10:33 pm 0Likes

   Als ik mij niet vergis.. heeft die dan geen internet.

  • Ingrid
   Posted 21/08/2016 1:14 pm 0Likes

   Mijn ervaring met de Incense aan is niet zoals hierboven geschreven, ik heb beide mogelijkheden uitgeprobeerd. Ik vang net zoveel Pokémons thuis op de bank dan dat ik ga lopen. Dus uiteindelijk 5 stuks of je nu loopt of niet. En ja ik heb een goeie internetverbinding. Of doe ik misschien iets fout?

 • Richard
  Posted 14/07/2016 1:55 pm 0Likes

  Klakkeloos naar CP kijken moet je niet doen (voor een Transfer). Pokémons hebben bepaalde vaardigheden. Het is belangrijker om daar naar te kijken.

  • Marleen
   Posted 16/07/2016 1:23 am 0Likes

   Hee, goede reactie! Alleen weet ik niet welke vaardigheden goed/nuttig zijn… Ik was heel blij dat ik een snorlax heb en heb daar toen ook veel power-ups mee gedaan, alleen heeft hij niet de vaardigheid die het sterkst zijn, dus heb hierdoor veel spul verloren…. Helaas… Weet je waar ik deze informatie (liefst in Nederlandse taal) kan krijgen?

   Nog even voor de duidelijkheid…
   Ik kan het beste de Pokemon evalueren na zijn laatste fase en vervolgens de Pokemon vergelijken en degene met de beste vaardigheden powerups inzetten ipv de Pokemon met de meeste cp..? En Kan je wel afleiden uit eerdere fase welke vaardigheden de Pokemon meeneemt?

Leave a comment

[wpterms id="3193"]