3 drankjes om van je hoest af te komen

Kom je maar niet van je vervelende hoest af? Hier zijn een aantal drankjes die kunnen helpen tegen verschillende soorten hoest.

Het is super vervelend als je op je werk of tijdens een voorstelling constant moet hoesten. Het is irritant voor je medemens en zelf voel je je opgelaten omdat je iedereen stoort. Als je alle middeltjes uit de apotheek al geprobeerd hebt en er helemaal niets lijkt te werken, kan het een goed idee zijn om terug te vallen op een aantal traditionele, lekker ouderwetse drankjes.

Knoflook

Waarschijnlijk niet de beste aanbeveling als je een vergadering hebt of naar de tandarts moet, maar knoflook heeft een antibacteriële werking waardoor het een goed middel is om van je hoest af te komen als de oorzaak een infectie is.

Vul een pannetje met 250 ml koud water en voeg drie tenen knoflook toe. Het werkt het beste als je verse knoflook gebruikt, maar gedroogde knoflook kan ook. Breng het water langzaam aan de kook zodat de boel goed kan trekken. Laat het een beetje afkoelen, haal de knoflooktenen eruit en voeg een theelepel honing toe zodat de werkzame bestanddelen van de knoflook beter aan je keel hechten. Drink het drankje koud. Het smaakt vies, maar het helpt wel.

Pepermuntthee

Drink je liever iets waarvan je geen slechte adem krijgt, probeer dan pepermuntthee. De menthol in zorgt ervoor dat je luchtwegen verder opengaan, zodat je minder gauw moet hoesten. Bovendien is het prettig voor je neus bij een verkoudheid.

Je kunt pepermuntthee uit de supermarkt gebruiken, of je kunt verse blaadjes laten trekken in heet water. Door wat citroen en honing toe te voegen werkt het middeltje nog beter.

Honing en zwarte peper

Heb je last van veel loszittend slijm? Dan kan zwarte peper uitkomst bieden. Zwarte peper helpt namelijk om van de infectie in je borst af te komen, en honing heeft een antibacteriële werking waardoor er minder slijm gevormd zal worden.

Breng 250 ml water aan de kook en voeg er een theelepel zwarte peper en een eetlepel honing aan toe. Even goed roeren en laat het drankje vervolgens zo’n 10 minuten afkoelen voordat je het gaat drinken.

Wat vind je van deze hack?
0Te gek0Leuk1Serieus?0Meh...4Stom

About Author

[plista widgetname=plista_widget_belowArticle]