3 gezonde voedingsmiddelen die slecht zijn voor je spijsvertering

Gezond eten en zogenaamde superfoods zijn tegenwoordig helemaal in. Je bent wat je eet, zegt men altijd, maar is dat echt zo? Sommige gezonde producten hebben namelijk een negatieve invloed op je spijsvertering, waardoor je je niet optimaal voelt en dus ook niet optimaal kunt functioneren. Lees ook: Deze etenswaren maken je slimmer.

Het is belangrijk dat je alle voedingsstoffen, vitamines en mineralen binnenkrijgt die je lichaam nodig heeft. Veel mensen letten tegenwoordig dan ook extra op wat ze eten en drinken. Maar sommige voedingsmiddelen die op zich gezond en goed voor je zijn hebben een nadelige invloed op je spijsvertering, waardoor je je minder goed kunt voelen. Dat wil niet zeggen dat je deze producten moet vermijden, maar het is wel iets waar je op kunt letten op een moment dat het belangrijk is dat je hoge prestaties levert.

Maïs

Maïs zit boordevol vezels, maar mensen zijn niet goed in staat om de vezels in maïs te verteren omdat ze veel cellulose bevatten. Om cellulose te kunnen verteren is namelijk een bepaald enzym nodig dat ons spijsverteringsstelsel niet heeft. Dus aan de meeste vezels in maïs heeft je lichaam weinig tot niets.

Aardbeien en kiwi’s

Fruit zit vol met vitamines, vooral kiwi’s staan erom bekend dat ze veel vitamine C bevatten. Maar de kleine zaadjes in aardbeien en kiwi’s kunnen voor spijsverteringsproblemen zorgen. Vooral voor mensen die last hebben van diverticulitis, een aandoening waarbij de zakvormige uitstulpingen van de darm ontstoken raken, kunnen de zaadjes voor problemen zorgen omdat ze in de uitstulpingen in de darmen vast kunnen komen te zitten en een onprettig gevoel veroorzaken.

Thee

Thee staat erom bekend dat het gezond is. Maar dit drankje ontspant de slokdarmsluitspier waardoor je sneller last van zure oprispingen krijgt. Muntthee wordt vaak gebruikt om de maag te kalmeren, maar in sommige gevallen kan het juist voor brandend maagzuur zorgen. Dus wees hier voorzichtig mee als je er gevoelig voor bent.

Tell Us What You Think
0Te gek1Leuk0Serieus?0Meh...1Stom

About Author

0 Comment

Leave a comment

[wpterms id="3193"]