4 antwoorden op ‘domme’ gezondheidsvragen

Soms lees je of hoor je ergens iets, en vraag je je stiekem af waarom dat zo is of waarom iets zo heet. Bepaalde dingen zie je zo vaak langskomen, dat je eigenlijk niet meer durft te vragen hoe het nou zit, omdat het zo algemeen geworden is. Lifehacking beantwoordt hier een aantal ‘domme’ gezondheidsvragen die helemaal zo dom niet zijn, maar waar veel mensen het antwoord niet op weten. Lees ook: 3 gezonde voedingsmiddelen die slecht zijn voor je spijsvertering.

Er vliegen ons dagelijks een heleboel termen en feitjes om de oren. Maar wat betekenen ze nu echt?

Moet je echt 8 uur slapen om gezond te blijven?

Iedereen weet dat genoeg slaap gezond is, maar hoeveel heeft een mens nu echt nodig? Vaak wordt er 8 uur slaap aangeraden voor een optimale gezondheid en productiviteit.
Recent onderzoek heeft echter uitgewezen dat de ideale slaapduur voor iedereen verschilt. Het belangrijkste is dat je niet vermoeid bent vanwege te weinig slaap, en dat je niet lusteloos bent omdat je te lang in bed bent blijven liggen.

Probeer daarom een gulden middenweg te vinden, waarbij je rekening houdt met je activiteiten van de afgelopen dag en de activiteiten die je de dag erop tegemoet staan. De aanbevolen hoeveelheid slaap verschilt per leeftijdsgroep. Lees hier meer over deze verschillen.

Wat is er zo super aan superfoods?

Superfoods zijn helemaal in. Ze zijn gezond, en worden overal doorheen gegooid omdat het zogenaamde wondermiddeltjes zijn. Maar wat is er nou zo super aan superfood? Wanneer wordt gewoon ‘food’ een ‘superfood’?

De term superfood wordt meestal gebruikt voor voedingsmiddelen die een hoog gehalte aan één of meer sporenelementen hebben, zoals bepaalde vitaminen, mineralen, omega 3 vetzuren, enzovoorts. Vanwege deze hoge concentraties, kunnen de voedingsmiddelen extra bijdragen aan de gezondheid. Je hoeft minder te consumeren om voldoende voedingsstoffen binnen te krijgen.

Wat zijn antioxidanten?

Je hoort van alles over zogenaamde antioxidanten, maar wat zijn dit nu precies?

Antioxidanten zijn door de mens geproduceerde of natuurlijke stoffen die bepaalde vormen van celbeschadiging kunnen vertragen of voorkomen, waardoor het lichaam beschermd wordt. Antioxidanten zijn in veel voedingsmiddelen te vinden, waaronder groenten en fruit. Ze zijn ook verkrijgbaar als voedingssupplementen.

Moet je echt 5000 stappen per dag lopen?

Veel fitnesstrackers hebben een ‘step goal’ van 5000 stappen. Als je eenmaal die 5000 stappen genomen hebt, krijg je een melding dat je je doel voor die dag behaald hebt. Maar moet je echt elke dag minimaal 5000 stappen zetten, en waarom is het nou precies 5000?

Het getal 5000 is een gemiddelde doelstelling voor mensen die voldoende willen bewegen. Maar er zit natuurlijk een enorm verschil tussen 5000 stappen slenteren en 5000 stappen hardlopen. En als je gaat fietsen of zwemmen worden er geen stappen geteld. Het is dus een richtlijn voor je algemene activiteit gedurende de dag.

Daarom houden fitnesstrackers ook andere dingen bij, zoals je hartslag, calorieverbruik en dergelijke. Alleen stappen tellen biedt niet genoeg informatie over je activiteitsniveau.

Tell Us What You Think
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

0 Comment

Leave a comment

[wpterms id="3193"]