4 Online Sinterklaasgedicht Hulpmiddelen

Met Sinterklaas om de hoek en met de gedichten die je om je hoofd geslingerd worden is het tijd om inderdaad weer te schrijven. Gedichten zijn voor veel mensen elk jaar een heikel punt en dat kan natuurlijk opgelost worden. Online zijn genoeg trucjes te vinden die je kunnen helpen met het maken van een Sinterklaas gedicht, zonder al teveel moeite.

4 Sinterklaas Gedicht Hulpmiddelen

Vijftwaalf.nl/rijmtips

Ik open de site en zie gelijk mijn favoriete tip: Geen regels (nummer 114)! Ik schrijf Sinterklaas gedichten zonder regels en zo zijn er nog veel meer tips te vinden op deze simpele site. Goed om te kunnen starten.

Lifehacking: 5 snelle tips

Al in 2008 schreef Erno Mijland een artikel met daarin vijf snelle tips. Tips als woordenboek, rijmschema’s worden hier behandeld.

Haal inspiratie van NOS.nl

NOS geeft hier de mensen een plek om hun Sinterklaasgedichten te posten. Staat niet veel goeds tussen, maar ook negatieve inspiratie is inspiratie: hoe het niet moet.

Rijm.nu

Een verschrikkelijke 1.0 website, maar zo effectief als was. Typ een zin in en je krijgt een rijmwoord terug.

 

Hopelijk heb je wat aan deze tips, vul ze aan in de reacties. Veel succes met het schrijven!

Tell Us What You Think
1Te gek0Leuk2Serieus?0Meh...0Stom

About Author

4 Comments

 • Merel
  Posted 18/09/2019 8:28 pm 0Likes

  Mijn tip en ontdekking van de eeuw: https://www.sinterklaasgedichtenmaken.nl

  Las toevallig dit artikel, maar skip die betaalde nep rijmpjes sites met ”honderd in een dozijn dezelfde gedichten” en kijk vooral eens op die site!
  Ik ben daar nu al blij mee voor de komende Sinterklaasavond. Superleuke originele gedichtjes maak je er mee en ook nog eens geen reclame. Paar keer klikken, aanpassen waar je wilt en komt ook nog eens leuk ontworpen je printer uit gerold. Ik ben die gasten SUPERdankbaar. Kijk zelf maar, want ik klink misschien wel heel erg reclamerig. Misschien kan die site beter hier in het artikel genoemd worden?

 • Pieter
  Posted 03/12/2011 12:12 pm 0Likes

  Dank je voor de tips.

  Helaas krijg ik de eerste website niet geopend: http://vijftwaalf.com/rijmtips tik fout?

  • Stefan Knapen
   Posted 03/12/2011 12:20 pm 0Likes

   Oeps! Ja dat moet natuurlijk .nl zijn, in de .com wereld kennen ze natuurlijk onze lieve Sint helemaal niet! Bedankt voor het melden Pieter(baas?).

 • Mels
  Posted 03/12/2011 10:51 am 0Likes

  Stefan,

  Mooie tips, kan ik goed gebruiken!
  Zelf keek ik altijd op http://www.rijmwoorden.nl, komen altijd met veel woorden (tussen de 50 en 500 ongeveer), waarvan de meesten nutteloos, maar soms zit er net het woordje tussen dat je zoekt.

Leave a comment

[wpterms id="3193"]