4 tips om vliegen minder stressvol te maken

Vliegen kan erg stresserend zijn, of je nu op vakantie gaat of op zakenreis moet. Lifehacking heeft een aantal tips om je vliegreis minder stressvol te maken. Lees ook: Gestrest? Eet deze dingen niet!

Neem er de tijd voor

Dit lukt niet altijd, want soms heb je een druk schema of moet je ervoor zorgen dat je je aansluiting niet mist. Maar probeer je reis zo te plannen dat je ruim de tijd hebt om in te checken, een hapje en een drankje te nemen.

Er kan bovendien van alles gebeuren waardoor je reis niet verloopt zoals gepland. Je vlucht kan vertraagd zijn, het kan lang duren voordat je van het vliegtuig kunt, je krijgt niet altijd even snel je bagage terug, je koffer kan zelfs kwijtraken… Daarom is het een goed idee om niet alleen voorafgaand aan je vlucht extra tijd in te ruimen, maar ook erna. Dan hoef je niet met de stress te zitten dat je misschien te laat bent voor je afspraak.

https://lifehacking.nl/onderweg/beste-lifehacks-google-maps/

Bagage

Sommige dingen, zoals vloeistoffen en elektronica, moeten apart door de scanner gehaald worden als ze in je handbagage zitten. Houd hier alvast rekening mee bij het inpakken van je bagage, zodat je bij de veiligheidscontrole niet in je tas hoeft te staan rommelen.

Oordopjes

Neem oordopjes mee, zodat je minder last hebt van luidruchtige medepassagiers. Of neem een hoofdtelefoon mee zodat je onderweg naar muziek kunt luisteren. Op deze manier kun je ook voorkomen dat mensen die naast je zitten tegen je gaan kletsen als je dat liever niet wilt.

Hotel en parkeren

Vertrekt je vlucht ‘s ochtends of vroeg in de middag? Boek dan als dat lukt een hotel in de buurt van het vliegveld. Op die manier hoef je je geen zorgen te maken over de reis naar het vliegveld, omdat je de zekerheid hebt dat je niet te laat zult komen. Een hotel hoeft niet duur te zijn, en vaak kun je daar ook nog eens je auto parkeren tegen een veel lager tarief (of zelfs gratis in combinatie met een hotelkamer) dan op het vliegveld zelf.

Tell Us What You Think
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

0 Comment

  • Verzekeringskantoor Hasselt
    Posted 27/09/2017 12:53 pm 0Likes

    bedankt voor het delen was het een zeer interessant en informatief artikel …

Leave a comment

[wpterms id="3193"]