De 5 beste gratis flitser-apps voor Android en iOS

De vakantie komt eraan en de politie heeft aangegeven weer veel vaker te gaan flitsen. Het kan je een hoop geld besparen als je weet waar flitsers staan! Hier lees je over de beste gratis flitser-apps die je kunnen waarschuwen voor flitsers op de weg.

https://lifehacking.nl/productiviteit-tips/handigste-functies-google/

Flitsmeister

Veel radiostations melden flitsers op basis van Flitsmeister. Als app op je smartphone waarschuwt de app je voor files, mobiele flitsers, vaste flitspalen, wegwerkzaamheden, afgesloten rijstroken, ongevallen en zelfs naderende ambulances. Sinds de komst van Flitsmeister is het aantal flits-apps in de digitale winkels aanzienlijk afgenomen, toeval? Flitsmeister is gratis, als je geen advertenties wil zien kost de app je 8,99 euro per jaar.

Download Flitsmeister voor Android en iOS.

flitsmeister-screen

ANWB Onderweg

Met de app van de ANWB krijg je ongeveer dezelfde meldingen als bij Flitsmeister, maar dan met iets meer details. Zo krijg je naast verkeersinformatie ook de actuele brandstofprijzen van meer dan 4000 tankstation, parkeertarieven in meer dan 160 steden en je kunt de locatie van je auto opslaan. Voor deze app moet je eerst een ANWB-account aanmaken om routes op te slaan. Hoewel een directe routebegeleiding ontbreekt, is het wel mogelijk om meerdere routes te combineren.

Download ANWB Onderweg voor Android en iOS.

anwb-screen

FlitsNav

De app FlitsNav heeft geen ingebouwde navigatie. De app is bedoeld om je bij te staan terwijl je bijvoorbeeld Google Maps als navigatie gebruikt. FlitsNav meet op basis van je GPS-signaal wel je snelheid en laat verkeersinformatie voor de dichtstbijzijnde wegen zien. Je kunt zowel files als flitsers aflezen van de kaart en je kunt zelf bepalen vanaf welke afstand voor de flitsers je een melding wilt ontvangen.

Download FlitsNav voor Android en iOS.

flitsnav-screen

Flitsers en Verkeer Nederland door Sygic

De app van Sygic fungeert naast flitsmelder ook als snelheidsmonitor en dashcam. Daarnaast kun je eerdere routes opslaan en zie constant de maximum snelheid. Helaas moet je voor een aantal functies wel betalen; een abonnement van een jaar kost 4,99, terwijl je voor 10,99 levenslang gebruik kan maken van Flitsers en Verkeer Nederland.

Download Flitsers en Verkeer Nederland voor Android en iOS.

sygic-screen

Wazewaze

De app Waze is misschien wel het leukst vormgegeven van allemaal. Na het eenvoudig instellen van je Thuis- en werkadres, kun je gelijk vertrekken en krijg je de flitsers op je route te zien. Je kunt ook routes inplannen en opslaan, waardoor je bij vertrek niet weer het adres in hoeft te vullen. Als je inlogt met je Facebook-account, kun je je Facebook-evenementen ook koppelen aan Waze, waardoor je op de dag van het evenement automatisch routebegeleiding krijgt.

Download Waze voor Android en iOS.

Wat vind je van deze hack?
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

[plista widgetname=plista_widget_belowArticle]

0 Comment

  • Henk
    Posted 11/06/2017 3:00 pm 0Likes

    Waze is wat mij betreft de absolute winnaar. Kaartwijzigingen worden enorm snel verwerkt, het houdt ook rekening met vertragingen op je route en andere gevaren onderweg. Ik gebruik Waze elke dag als service monteur.

  • Dummyxl
    Posted 10/06/2017 9:20 pm 0Likes

    Ik mis een hele goede! Tomtom flitser. Ideale app. Werkt goed, je kan ook zelf melden en werkt met een overlay, waar de msx snelheid in staat en de actuele snelheid.. Ideaal in combinatie met maps. Aanrader.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: