Leuke dingen die je met een bananenschil kunt doen

Ho! Stop! Niet weggooien, die bananenschil! Als je onderstaande tips hebt gelezen, snap je dat het doodzonde is om die geelbruine flubberjasjes zomaar op een enkeltje vuilnisbak te trakteren. Je kunt er namelijk allemaal verrassend handige dingen mee doen en tegelijkertijd bakken met geld besparen. Nou ja, kleine bakjes dan hè?

Tanden bleken

Je weet, het is nogal prijzig om je tanden professioneel te laten bleken, en de doe-het-zelfproducten in de winkel bevatten vaak ingrediënten waar je tanden gevoelig van kunnen worden. Maar er is hoop, want bananenschillen zijn een soort poor man’s bleach. Door elke dag na het tandenpoetsen twee minuten met de binnenkant van een bananenschil over je tanden te wrijven, kun je je tanden een paar tinten lichter krijgen. Dat komt doordat de schil stoffen bevat die op natuurlijke wijze bleken (citroenzuur) en vlekken verwijderen (mangaan, kalium en magnesium) zonder je glazuur aan te tasten.

Zilver poetsen

Je kunt zelf eenvoudig een zilverpoetsmiddeltje maken door een aantal bananenschillen en een beetje water in de blender te doen. Wrijf deze pasta met een zachte doek over je zilver, spoel het af en wrijf het droog. Tadaa, je tafelzilver fonkelt weer als nooit tevoren, en dat zonder chemicaliën!

Bladluizen wegjagen

Bladluizen hebben een hekel aan het kalium in bananen. Je kunt ze hiermee dan ook prima verjagen zonder giftige verdelgingsmiddelen te gebruiken. Graaf een paar ondiepe gaten rondom de planten en bomen die last van luis hebben, en leg er een of meerdere bananenschillen in. Let maar op: binnen korte keren pakken de luizen hun spullen en gaan ze op zoek naar een ander onderkomen.

Insectenbeten behandelen

Als je gebeten of gestoken bent, krijg je algauw een vervelende reactie, zoals een zwelling, jeuk en/of pijn. De heilzame stofjes in een bananenschil kunnen deze reactie tegengaan of in elk geval verzachten. Het enige wat je hoeft te doen is een beetje met de binnenkant van de schil over de beet wrijven.

Kamerplanten verzorgen

Herkenbaar: als je kamerplanten niet regelmatig vertroetelt, gaan ze er na verloop van tijd een beetje stoffig en minder fris uitzien. Dat kun je gelukkig tegengaan door de bladeren schoon te vegen met de binnenkant van – jawel – een bananenschil! Je zult zien: het stof komt meteen los, de bladeren gaan geweldig glimmen en de stoffen in de schil versterken ook nog eens het fotosyntheseproces van je planten, waardoor ze sowieso gezonder worden. Plantastisch toch?!

Lees ook: Gebruik tandpasta als zilverpoets

Wat vind je van deze hack?
12Te gek29Leuk3Serieus?2Meh...6Stom

About Author

0 Comment

Geef een reactie