6 (geheime) tips om meer uit Facebook Messenger te halen

Facebook is door de jaren heen uitgegroeid tot het toonaangevend sociale netwerk. Maar ook Facebook Messenger steeds meer op eigen benen komen te staan. Het is een niet te missen functie, voor elke dag. We geven je 5 (geheime) tips om meer uit Facebook Messenger te halen.

1. Deel je locatie

Je kent het wel: je bent gehaast onderweg naar een afspraak en om de twee minuten krijg je een bericht met de vraag waar je blijft en waar je bent. In alle haast heb je geen tijd om een berichtje terug te sturen. Op zo’n moment zou je willen dat er een snellere oplossing is voor het beantwoorden van zulke vragen. Via Facebook Messenger hebben we die oplossing voor je gevonden. Met één enkele knop kun je namelijk je locatie delen via Facebook Messenger. Dit kan met het locatie-teken in het menu dat net boven je toetsenbord staat. Mocht je deze nou niet zien, druk dan op de drie puntjes en druk op Locatie.
b19c20baa0f4b2e0e9dc88717624ad1c

2. Digitaal schaken

Misschien heb je met iemand al langere tijd de afspraak staan om samen met een goede kop thee een potje te schaken, maar er is gewoon geen tijd. Niet getreurd, Facebook Messenger zorgt ervoor dat je via de app kan schaken tegen je vrienden. Het lijkt gecompliceerd, maar is vrij simpel. In de chatruimte met één van je vrienden typ je: @fbchess play. Dan verschijnt er een schaakbord en mag je tegenstander de eerste zet plaatsen. De verschillende schaakstukken zijn met verschillende sneltoetsen te besturen. De K voor de koning (King), Q voor de koningin (Queen), H voor het paard (Horse), P voor de pion (Pawn), N voor de loper (Knight) en R voor de toren (Rook). Op het moment dat je het stuk dat je wilt verplaatsen hebt geselecteerd kun je deze gaan verplaatsen. Dit doe je door de letter en het nummer van het vakje waar je je heen wilt verplaatsten, toe te voegen aan het geselecteerde stuk. Dit zit er dan zo uit: @fbchess Qd5 om je Koningin te verplaatsen naar D5. Veel plezier!
d227e40c43c993b06e76f11361cbed45

3. Chat-notificaties op stil

Je kent het waarschijnlijk wel van WhatsApp, een groepsgesprek waarin je de berichten op een gegeven moment niet meer bij kunt houden. Ook op Facebook Messenger heb je groepsgesprekken, vaak gebruikt door bedrijven of scholen. Ben je het nou helemaal zat om telkens maar gestoord te worden door dezelfde chat? Dan hebben we de perfecte tip voor je. Facebook Messenger maakt het namelijk mogelijk om de notificaties uit te schakelen. Dit kan dan voor bijvoorbeeld 15 minuten waarin je ongestoord wilt werken, maar ook een hele dag om ongestoord te genieten van je vrije dag. Heb je nou echt zoiets van “ik ben er helemaal klaar mee”, dan kun je natuurlijk uit de groep stappen of je kunt de notificaties uitschakelen tot jij ze weer inschakelt. Je doet dit door naar de opties te gaan van het groepsgesprek en dan kun je daar de notificaties voor bepaalde of onbepaalde tijd uitschakelen.
be265f8a70c7cb37e90455113754984e

4. Maak je berichten privé

Stel: je hebt je telefoon laten rondslingeren en de kinderen vinden dat het perfecte moment om je hele telefoon te inspecteren en overal mee te spelen. Wat als er nou berichten zijn die niet gemaakt zijn voor de kinderogen. Facebook Messenger maakt het mogelijk om je inkomende berichten privé te houden. Het privé houden van het hele gesprek is helaas niet mogelijk. Maar door het inschakelen van de privé-modus op inkomende berichten, kun je toch het een en ander voorkomen. Zoals je weet worden bij inkomende berichten meestal de eerste paar woorden of zinnen weergegeven in je notificaties. Super als je wilt weten waar het over gaat zonder het hele gesprek te openen. Zo kun je zelf bepalen wanneer je reageert. Als iemand je telefoon gebruikt, heb je misschien de behoefte aan privacy. Deze optie stel je in bij de instellingen van de Facebook Messenger-app onder het kopje Notificaties.
b5553dfcb6c9c42e46196c2f95781ee6

5. Foto’s en video’s maken met Facebook Messenger

In het menu net boven het toetsenbord staat een aantal functies die gebruikt kunnen worden om meer te halen uit Facebook Messenger. Zo kun je ook foto’s maken met Facebook Messenger. Je hoeft dus niet naar de Camera-app om vervolgens via de Messenger naar je galerij te gaan, om daarna de foto te importeren in je chatruimte. Dit doe je door middel van het landschapsteken. Voor het maken van een foto, druk je op het camera-icoon dat in het menu boven het toetsenbord staat. Dan komt er een klein scherm omhoog waarin je kunt zien wat je op dat moment vastlegt met je camera. Door een kleine tik te geven op het scherm maak je de foto die meteen verzonden kan worden naar de ontvanger. Als je nou niet genoeg hebt aan een foto, kun je het scherm ingedrukt houden om een video te maken en ook deze direct te versturen naar de ontvanger.
48c1ab903828302c408c72f7001d441f

6. Bestanden verzenden met Dropbox in Messenger

Dropbox heeft zijn weg gevonden naar de Messenger-app van Facebook. Wat het mogelijk maakt om bestanden direct vanuit Dropbox via Messenger te verzenden naar je Facebook-vrienden. Dit kan echter alleen via de smartphones en tablets, op de browser werkt dit helaas nog niet.
Het enige wat je hoeft te doen is op de drie puntjes te drukken in je Messenger-app en dan komt er een pop-up omhoog met de optie: Dropbox.
fae3939515920f553d628e4eaf05a735
Hier druk je op en dan kun je in je Dropbox-account al je bestanden doorzoeken en deze verzenden naar je Facebookvriend.
3a8f2f09b8ebd304718a0f97968ba601
Met slechts één druk op de knop verzenden bevestig je dat je het bestand wilt verzenden. Erg handig en simpel.
3a8f2f09b8ebd304718a0f97968ba601
Zo kun je dus makkelijk en snel bestanden verzenden zelfs vanuit een backup op je Dropbox-account.

Tell Us What You Think
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

0 Comment

 • Dennis
  Posted 23/02/2016 9:17 am 0Likes

  Hé Rijn,
  Het is me niet duidelijk of je nu de Messenger app op de iphone of voor Windows of in de Facebook website bespreekt. Het plaatje met de meldingen bv. kan ik nergens vinden.
  gr
  dr

Leave a comment

[wpterms id="3193"]